Kako veš, kakšno priključno moč imaš?
Moč je napetost krat tok.
P=U×I
Torej je moč 220 voltov krat 3 krat 25 amperov. Kar je 16500 voltamperov oz. wattov oz. 16.5 kilowattov .To je priključna moč. Toliko največ lahko imajo naprave moči, če vse hkrati delujejo in ti ne vrže varovalk ven.
Obračunska je pa potem običajno 10 kilowattov. Se je to dogovorilo pri pogodbi.
Anonimno173, 07.11.2024 ob 07:09
Varovalka 3x 25 ti več kot je obremenjena tak ne zdrži in bi ti že dosedaj ” kurilo” pancerke oziroma ti je vrglo beli gumb na omarici ven, če je bilo preobremenjeno. Tak da ne vem, zakaj bi bili penali,..
Če presežeš priključno moč, vrže ven glavno varovalko.
Če pa presežeš dogovorjeno obračunsko moč, pa jih ne vrže ven, čez dve leti bodo zaračunali penale za presežek.
Obračunsko moč pa so določili glede na porabo in špice v preteklem letu.
Zdaj recimo na mojelektro vidim, da so nam za leto 2025 malo dvignili, da imamo 15-minutne špice obremenitve pokrite. Spreminjali ne bomo.
stara forumašica, 07.11.2024 ob 08:44
Če presežeš priključno moč, vrže ven glavno varovalko.
Če pa presežeš dogovorjeno obračunsko moč, pa jih ne vrže ven, čez dve leti bodo zaračunali penale za presežek.
Obračunsko moč pa so določili glede na porabo in špice v preteklem letu.
Zdaj recimo na mojelektro vidim, da so nam za leto 2025 malo dvignili, da imamo 15-minutne špice obremenitve pokrite. Spreminjali ne bomo.
Ti penali niso ne vem kaj kot strašijo. Je in informativno že na tem računu. Meni znese skupaj 68 centov.
Seveda bo pa tudi to še spremenjeno in ukinjeno v dveh letih koliko traja prehodno obdobje. Bo le treba tudi popuščat, kot so za bojlerje popustil, ne le krast in grabit povsod.
Ti stara forumašica si kot tista Barca. Vse po tem kar je napisano na papirju. Če bi ti napisali uro za na wc, bi to sprejela in se tega strogo držala. Kot zdaj cele dneve čekiraš vsako minuto porabe elektrike. Zaradi takih črednih telet kot ti, lahko sprejemajo svinjarije, veš to?….veš kurac, ker potem ne bi zgolj pridno kimala in se prilagajala.
modrivrag, 07.11.2024 ob 11:02
Ti stara forumašica si kot tista Barca. Vse po tem kar je napisano na papirju. Če bi ti napisali uro za na wc, bi to sprejela in se tega strogo držala. Kot zdaj cele dneve čekiraš vsako minuto porabe elektrike. Zaradi takih črednih telet kot ti, lahko sprejemajo svinjarije, veš to?….veš kurac, ker potem ne bi zgolj pridno kimala in se prilagajala.
Ne čekirava niti vsak dan, pretežno pa se s tem ukvarja partner, ne jaz. Le pri kaki špici malo brskava skupaj po spominu, kaj vse sva imela priklopljeno tisti čas.
Kaj pa piše na računu, pa seveda vem jaz, ker se jaz ukvarjam s položnicami.
Pa ko že omenjaš Barco, sva si verjetno res malo podobni, sicer vsaka svoja stroka, sva se pa precej pogovarjali po zasebnih sporočilih. Pa ne samo o mojih vprašanjih, tudi marsikaj drugega sva predebatirali.
stara forumašica, 07.11.2024 ob 11:51
Ne čekirava niti vsak dan, pretežno pa se s tem ukvarja partner, ne jaz. Le pri kaki špici malo brskava skupaj po spominu, kaj vse sva imela priklopljeno tisti čas.
Kaj pa piše na računu, pa seveda vem jaz, ker se jaz ukvarjam s položnicami.
Pa ko že omenjaš Barco, sva si verjetno res malo podobni, sicer vsaka svoja stroka, sva se pa precej pogovarjali po zasebnih sporočilih. Pa ne samo o mojih vprašanjih, tudi marsikaj drugega sva predebatirali.
Jaz jo kar pogosto zasledim na enem izmed strokovnih forumov.
Predvidevam, da je ona, isti vzdevek uporablja in se spomnim, da je že tudi pisala, da sodeluje tudi na strokovnih forumih izven tega sistema.