Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako vgojiti res dober paradižnik in ali pod njega lahko kaj posadim?

Kako vgojiti res dober paradižnik in ali pod njega lahko kaj posadim?

Vsako leto poslušam, kako enim paradižnik obilno rodi, da ne vedo, kam z njim. Meni druga zelenjava kar dobro uspeva, paradižnik pa imam vedno bolj kilav, pa kupim dobre sadike. Imam celo strehco, ampak nikoli ne rodi prav obilno. V čem je keč?
Ali se med oz. pod paradižnik lahko kaj nasadi? Hvala.

Bom skopirala moj post, ki sem ga napisala par dni nazaj.
Zelo velika luknja, da ga že v štartu globoko posadimo, malo gnojila, zasujemo gnojilo, da ne poškoduje korenin, not paadižnik in zasujemo tako, da paradižnik ostane malo v luknji. Potem se fajn zalije in pusti nekaj časa. Šele ko je že povsem suho se zalije naslednjič. Na tak način paradižnik odganja korenine v globino, ker najde le tam vlago. Če ga zalivamo ves čas potem korenine ostanejo na površini in ga suša preveč prizadene. To je res pravi način za sajenje sadik. Osnova dobre sadike in kasneje kvalitetnih sadežev je dober koreninski sistem. Ko je koreninski sistem narejen ga pa seveda lahko zalivamo zato, da je pridelka več, hitreje, da je večji.

In pa seveda dobre sadike in prava sorta paradižnika. Jaz dam vsako leto več različnih vrst, malo zgodnjih sort malo poznih tako, da če enim kaj ne paše nismo nikoli brez.

http://zelenisvet.com/gojenje-paradiznika/

Sem prehitro oddala:)

Paradižniki naj bodo zelo zračni sicer hitro zbolijo. Liste je potrebno čistiti in tudi zalistnike se odstranjuje. Jaz jih čistim tudi sortam za katere pišejo, da ni potrebno. Ko se zaliva je potrebno biti zelo pozorni, da se ne zmočijo listi saj paradižnik ne mara vlage.

Zelo pomembno je kolobarjenje. Tako se izognemo marsikateri bolezni.

Jaz pod paradižnik posejem baziliko in kapucinke.

Za boljsi okus paradiznika je fino zraven posaditi ali posejati se zeleno!

http://skrinjicasrece.wordpress.com/

Jaz sem lani za na vikend, kjer nimamo vrta in za pri mami, ki je v bloku, v največji lonec, ki sem ga našla v drevesnici posadila dva paradižnika, pod njega pa solato in jagode. Noro dobro. Ko so solato odrezali, so novo posadili

Pod paradižnik sadim baziliko in peteršilj.

________ Flectere si nequeo superos, Acheronta movebo.

Tudi jaz.

Samo baziliko…

Smo pa pred dvema letoma prestavljali rastlinjak in se mi je znašel ob paradižniku še jeseni posajen koromač … niti slučajno to ni bila dobra kombinacija – res je bila opazna razlika v rasti paradižnika in najbližja dva sta dejansko vidno slabše rasla kot pa ostali 🙁

New Report

Close