kako visoke pete nosite?
Visoka sem 174 cm in nosim pete max. 8 cm visoke. Ponavadi sem brez pet, ampak kdaj če gremo kam, da se moraš bolj zrihtat pač obujem tudi čevlje s peto. Zdi se mi, da sem potem ful visoka, ampak čudno zgleda biti v krilu in brez pet, sploh bolj elegantnem. Zanima me koliko ste visoke in kako visoke pete si “privoščite”?
172 cm in nosim maksimalno do 5 cm. Včasih sem imela tiste do 8, pa sem jih lansko leto v jeseni spet obula, vendar dam sedaj malo bolj na ugodje tako počutja ob nošenju kot samemu telesu, da se pač ne matra ne hrbtenica ne spodnji del nog, ker so nad 4 cm petke strup za ceno, ki jo morda čutiš kasneje. Nosim do 5 cm, ker me tako niti po 8 urah ne boli nič. Pa še to usnjene salonarje, ker so mehki, saj ti ob tisti plastiki lahko odpadeta obe nogi od bolečin.
Ne razumem, kaj ti ni jasno. Nobena ne želi biti višja od partnerja. Torej so petke odvisne tudi od višine partnrja. Moj je k sreči 15 cm višji, tako da nimam problemov. Ampak sem iskala takega. In ni jih bilo prav veliko.[/quote]
S partnerjem si ves čas? v službi? vseh 8 ur? doma, v petkah? Res ne razumem, kaj ima partner s tem koliko cm petke nosim, saj jih nosim jaz in ne on.
Za tisti žur ali dva, dogodek ali dva, tedensko ali mesečno pa je čisto vseeno če sem višja, ista ali nižja od partnerja. Glupo razmišljanje….
V petkah višjih od 6cm sploh ne znam hoditi in me je ves čas strah, da mi bo spodrsnilo. Drugače pa imam večino obutve za v službo take, da ni povsem ravna obutev niso pa to neke hude petke, ker pač veliko prehodim. Za prosti čas – obutev brez petk, superge in podobna obutev. Za posebne priložnosti obvezno vsaj 5 cm petke, ker zgledam bolj elegantno v petkah. Splošna bilanca – obutev s petkami je lepša ampak za vsakodnevno udobje in naporen lajf so petke neuporabne. Pa še dodajam, da tistih stileto šuhov ne maram, ker po moje je večina modelov z 10 cm peto primernih in udobnih le za popestritev v spalnici.
Pri višjih petah je treba pazit na kvalitetno izdelavo, pa so potem bistveno lažje za nosit kot tiste 5cm itd. Pravzaprav kvalitetni proizvajalci ne izdelujejo 5cm petk, pa 10cm tudi ne. Pete morajo bit kovinske, pa kopito mora bit izdelano za vsako številko posebej in ne samo malo prirejeno po velikosti. Tako dobite čevelj s pravilno oporo, v katerem vas noge ne bodo bolele.