Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako vpisati podatke v pdf obrazec

Kako vpisati podatke v pdf obrazec

Z interneta sem si potegnila obrazec v pdf obliki, zdaj pa ne vem, kako se lahko piše vanj. Pokaže se mi rokica, ampak pisat pa noče 🙁

Prosim za pomoč!

Pdf file je zaščiten in ne moreš pisati vanj, razen če nimaš Acrobat programa in ga z njim “odpreš”.

Lp, Petra

Lahko si ga samo sprintaš in vanj vpisuješ ročno. Pdf je samo za branje!

Ni res. Pdf obrazec lahko izpolnjuješ tudi v elektronski verziji, a potrebuješ Adobe Acrobat (mislim, da celo profesional verzijo), ki je plačljiv program. Če imaš Adobe Reader, pa jih res lahko le bereš.

Hvala za odgovore!

Hja, potem bom pa ročno vpisovala vanj, čeprav ima mikroskopsko majhne vrstice in okenčka. Mi je pa na Agenciji za okolje in prostor (od tam je ta obrazec) uslužbenka rekla, naj na računalnik vpišem vanj, zato sem mislila, da se da.

Poskusi tako, da podatke vtipkaš v wordov dokument in jih nato copy-paste v acrobata.

Acrobat reader je zastonjski program, s katerim lahko bereš pdf file. Za elektronsko vpisovanje podatkov v pdf file pa rabiš Acrobat writer, ki pa je plačljiv. Če ga nimaš, ti ne preostane druga, kot da obrazec sprintaš in ročno vneseš podatke.

Snami iz interneta pdf converter (pdf to word converter) – malo poguglaj, pa boš našla, potem boš lahko tudi vpisovala podatke.
Druga možnost je, da si sprintaš in podatke vpišeš ročno. Če moraš poslat po e-pošti in poskeniraj – če nimaš skenerja pošlješ po pošti.

New Report

Close