Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style Kako vrniti čevlje v Nemčijo

Kako vrniti čevlje v Nemčijo

Prosim, če mi kdo svetuje kaj narediti. Preko nemške spletne strani Trendbereich.com sem kupila 2 para čevljev od katerih so eni super, drugi pa premajhni. Te bi želela vrniti in zamenjati za eno št. večje. O tem sem jih obvestila in odgovorili so, da neustrezne čevlje pošljem nazaj na svoje stroške, oni pa mi bodo na njihove stroške poslali želeno večjo št. čevljev. Sedaj razmišljam kako se tega lotiti. Morda kdo ve koliko približno sploh stane takšna pošiljka v Nemčijo? In kako se sploh pošilja – prek Pošte, DHL, …? Ali je sploh prav, da moram jaz plačati poštnino za nazaj, če pa na njihovi strani piše nekaj o vračilu zastonj? Ali to velja samo za nemške kupce?
Nemščina ni moja močnejša stran, poleg tega sem se takega nakupa lotila prvič, zato prosim za pomoč tiste, ki tako kupujete. Kako je v primeru vračila oz. zamenjave blaga v tujino?

Ne lotevaj se nakupov, če ne znaš ne jezika, niti se ne potrudiš prebrati navodil. Koliko stane pošiljanje nazaj ti bodo povedali na pošti, ker je odvisno od teže paketa, vrednosti, itd. Za dostavo DHL, DPD, GLS povprašaj njih. Ti pa prišepnem, da se to ponavadi ne splača, ker je zelo drago. Raje čevlje prodaj in naroči nove.
Pa še to ti povem, da če imaš pri enem proizvajalcu eno številko čevljev, ni nujno, da je pri drugem tudi taka. Na primer oblačilo velikosti XL je lahko za par številk manjše od druge firme tudi XL. Zato imaš na straneh navodila za velikosti in po tistem določiš, katera številka ti bo prav. Jaz že dolga leta vse kupujem na netu, pa mi še ni bilo treba nič nazaj pošiljati, vse mi je prav, od obutve do oblačil, perila, kopalk, itd.

Pri vseh teh na tisoče ljudeh ki rinejo v Nemčijo, ti sprašuješ kako čevlje dostaviti tja. 😉

Ja, priznam, da nisem zelo podrobno vse prebrala in prevedla. Ali pa vsaj, če bi jih pred naročilom kontaktirala po emailu in vse izprašala. A tako sem bila vesela, da sem končno našla ustrezne čevlje zase, da sem si jih želela čimprej naročiti in prejeti. Vesčas me je bilo strah, da bi mojo številko čevljev že prodali ali kaj podobnega in jih ne bi dobila. No zdaj imam kar imam.
Mislim, da prodala jih bom težko. A pošiljati nazaj pa praviš, da se ne splača? Ti čevlji, ki jih želim zamenjati so stali 60 eur. Če bi pošiljanje nazaj stalo okoli 10 eur, bi jih raje poslala nazaj. Če pa bo veliko dražje, ja, potem se res ne splača.
Na katerih spletnih straneh pa ti kupuješ čevlje? Ali je pošiljanje v slo navadno brezplačno ali se večinoma zaračunava? Lp.

: )

Jaz kupujem vse na angleških internetnih straneh/trgovinah. Ravno zato, ker nemško ne razumem veliko, angleško pa govorim tekoče. Nekatere imajo poštnino nizko, ene višjo, nekatere nič, nekatere nič nad določenim zneskom, zelo različno. Imaš pa trgovine za velike, pa za majhne, pa za suhe, pa za debele in zelo debele (obeh spolov). Tudi čevlje imaš za normalne, pa za take s širšimi stopali, pa za take, ki jim noge otekajo… ni da ni.

Na pošto lahko po telefonu vprašaš, koliko bi stalo poslati ene čevlje v Nemčijo, pa ti bodo povedali. Da zastonj ne hodiš tja. Enako vprašaj te dostavne službe. Če so kaki sandalci, je ceneje, kake težke zimske čevlje bo pa kar dražje. Po moje 10 €+, ne vem pa ne za ziher.

Ce moras ti kriti postnino potem bo najcenej posta slovenije. Zapakiraj zadevo in pojdi tja in povej da bi rada poslala v nemcijo z moznostjo sledenja. Na njihi strani si poglej kaksne vse moznosti imas v cenuku in potem pojdi tja in vprasaj. Bodi pa pozorna ker se dostikrat zgodi d na okencu ne vedo v nulo vsega in jim magar pokazi sprintano z neta. Meni se je zal dostikrat zgodilo ko d sem z marsa padla. In nic ni igralo vloge al sem to pocela v nasem malem kraju ali v lj sluzbeno. Vedno so nekaj cudn gledali in ce niso vedli klicali v plc da so jim povedali kaj rabijo. Ampak poslali smo vseeno in dobili so tud vedno. Vcasih prej kot v tranzitnem roku vcas kak dan kasneje.

……..hehe, sam ne vem če jih boš nazaj dobila.

http://www.posljipaket.si jaz sempošiljala z njimi, je poceni in imaš sledenje pošiljke. Ker pri naši pošti ti sicer dajo neko potrdilo, potem pa traja tedne, da pošiljka prispe in beležijo samo končno destinacijo, če do tja pride:-/.

Oh, potem pa si ti res čisto po standardih narejena. Jaz že več kot 10 let nakupujem prek interneta, pa še vedno občasno vračam kakšne zadeve. 🙂
Ni res, da se ne splača vračati. Se, sploh če ti na njihove stroške pošljejo zamenjavo! In pri 60 EUR se vsekakor splača. Jaz vračam preko Pošte Slovenije – dam samo prednostno in to je to. Dosedaj je še vse prišlo tja, kamor bi moralo (in tudi dovolj hitro). Poštnina pa je odvisna od teže. Največkrat vračam kopalke in modrce, pa je npr. poštnina stala za 3 majice 8 – 9 EUR v Nemčijo. Povprečje pa je pri meni sicer (v Anglijo in tudi na Poljsko) dobrih 6 EUR.
V konkretnem primeru pa imajo tisti iz Avstrije in Nemčije možnost prezplačenega vračila preko DHL, ostali pač tako, da enostavno pošljejo preko pošte (navadno je to najcenejše). Pri tem moraš samo paziti, da ne zamudiš roka za vračilo. Če si npr. morala za paket ob prejemu podpisati, imajo točen datum prejema in potem (če ni drugače napisano), imaš (mislim da minimalno, nekateri imajo še več) 14 dni, da zadevo vrneš brez česarkoli. Če pa si paket prejela po navadni pošti, pa imaš več časa, ker lahko napišeš, da si prejela paket pač kasneje. V glavnem – strošek poštnine ob vračilu je pač tvoj in v primeru čevljev bo verjetno več kot 10 EUR (pač zaradi teže). Ampak jaz bi vseeno menjala, ker se zafrkavati s prodajo prek bolhe – ma, nimam časa ne volje. V tem primeru pa ti drugo blago pošljejo na njihove stroške (tega nimajo vsi in moraš ob menjavi plačati novo poštnino), zato ti priporočam, da vseeno menjaš.

No, jaz sem pa že pošiljala čevlje nazaj.

Preko pošte Slovenija. Se pa ne spomnim, ali sem jih v originalni škatli dala v tisto standartizirano škatlo za pakete, ki jo dobiš na pošti, ali pa sem originalno škatlo samo oblepila z ovojnim papirjem.

Jaz sledenja nisem posebej naročala, saj paketom že tako ali tako sledijo.

Plačala sem okoli 14 € in glede ta to, da so bili čevlji okoli 60 €, se mi je to vseeno splačalo. Denar od kupnine sem dobila potem nazaj na kartico (čez nekaj časa).

Pri vračilu izdelkov je tako, da če z njimi ni nič narobe, ampak ti samo niso všeč, oz. niso prave številke, potem kupec krije poštnino. Razen, če ima spletni trgovec slučajno pogodbo z našo pošto za brezplačno vračanje pošiljk (večina jih nima).

Če pa so izdelki poškodovani, pa gre vračilo na njihove stroške, Je pa potrebno kar nekaj pregovarjanja in mahanja z zakoni.

Tudi, če nakupuješ prek nemških strani, take stvari preko mailov lahko zrihtaš angleščini.

Jaz naročam čevlje občasno na nemšekm Amazonu (prej Javari) in sem jih tudi že vračala. Poštnina prek pošte je cca 15EUR, žal oni v Slo ne zagotavljajo zastonj vračila (včasih je tako imel Neckermann, da si lahko vse zastonj vračal in si dobil en poseben obrazec na pošti). Ampak če je par čevljev 60 ali več EUR, potem vrnem in počakam na vračilo denarja na kartico. Pač vzamem to kot strošek naročanja po internetu, pri čemer večine reči ne vračam, tako da si mislim, da če zgrešim pri dveh nakupih na leto, ni panike. Je pa poštnina do Anglije cenejša. A ja, pa jaz nobenega sledenja ali česa podobnega ne uporabljam, niti priporočene pošte… Pošljem čisto najbolj navadno (že to je dovolj drago) in držim pesti, da pride. Do sedaj (trkam) je še vedno prišlo na cilj in je bil denar vrnjen.

Za čevlje priporočam Next, niso nevemkaj, so pa dovolj kvalitetni za precej nizko ceno in imajo mojo številko (42).
Lp
M.

Punce hvala za vaše nasvete! In seveda fantje, če je kateri pisal.
Tudi jaz sem ena izmed bigfutk (43) in imam grozne težave s čevlji, ker jih ne dobim. Razen allstark, seveda : ) Ko sem odkrila, da si lahko določene čevlje nabavim prek spleta, sem bila čisto iz sebe od veselja. Dva dni sem kot obsedena brskala po spletu in v tem zanosu čevlje tudi naročila.
Kupila pa sem model čevljev, ki sem ga lani že preizkusila, tako da sem točno vedela, da mi bo kot ulit. In res mi je! To govorim za prvi par čevljev. Drugi par, ta ki bi ga želela vrniti, pa sem vzela od istega proizvajalca in upala, da kljub temu, da je model drugačen, mi bo enaka št. pač prav. Pa mi je malo tesno, ne morem nosit.
Ja, bom vrnila, še danes. Sporočim kako oz. koliko je stalo, da bo mogoče še komu v pomoč.

Še epilog:
Čevlje sem danes poslala nazaj prek Pošte Slo. Poslala sem prednostno in priporočeno, kar je za moj paket, težek ca 1,5 kg, stalo 14,29 eur. Pošiljka naj bi bila dostavljena v 2 – 4 delovnih dneh + možno ji je slediti (koda se dobi na nalepki, ki jo v pošti nalepijo na listek za pošiljanje priporočenih pošiljk). Če bi izbrala navadno pošiljanje, bi me stalo 10,61 eur, predviden čas dostave pa bi bil 4 – 7 delovnih dni. V tem primeru pa pošiljki ni možno slediti. Lahko bi izbrala tudi samo prednostno pošiljanje, cena za moj paket bi bila 14,05 eur, kar pomeni, da bi pošiljka šla prednostno na pot, prispela v 2 – 4 delovnih dneh, vendar spet brez možnosti sledenja.
Če bi pošiljala prek GLS, bi me prišlo 14,99 eur.

Včasih, če malo poguglaš, dobiš tudi mnenja kupcev oz. uporabnikov, ali so oblačila in obutev določene firme “true to size” ali “fits bigger” in podobno. Mogoče bi ti tudi pri tej znamki čevljev odgovorili, če bi jim poslala kak mail, kakšen je model (ali pa imajo celo opis na svoji strani).
Jaz sploh pri čevljih vedno preverjam.
In to je vedno tveganje, ko naročaš prek spleta. Sem ravno naročila dva spodnja dela trenirke iste firme, ista cifra, pa so ene ogromneeeee, čisto prevelike.
Glede stroškov pošiljanja in vračanja se vedno splača pobrskati, ali iste firme ne prodaja tudi spletna trgovina z ugodnejšimi pogoji.
Mislim, da bi tako velike čevlje težko prodala, pa prav gotovo ne za tako ceno, da bi bilo zate ugodneje kot vračilo in plačilo poštnine.

New Report

Close