Kako vse uporabljate kislo repo?
Preden je kuhana,vanjo streseš proseno kašo, skupaj se kuhata dokler ni oboje kuhano. Po želji,se zabeli s kislo smetano, nekateri zraven fižol in tisto fižolovko v kateri,se je fižol kuhal.Mesnimtipi poleg obvezno kakšen mesen kos, sicer je pa samo zabeljena s kislo smetano meni ena najboljših jedi na svetu. Star kmečki recept je to, ni nek high cousine in ne vem kakšna kreacija, ampak je vseeno mnjam.
Joto imamo najraje na svetu. Mislim, da je pozimi pojemo na hektolitre, zeljne skoraj nikoli ne skuham :)) Z kašo kuhano tudi, ampak to mi jemo z ocvirki, bomo probali tudi s kislo smetano, ne bi smelo biti slabo. Kot prilogo dušeno obvezno, kadar so pečenice ali krvavice. Vsi
pa radi kislo tudi kar nezabeljeno smukamo v usta.
Kako pa delaš joto z repo? Lepo prosim za recept.
[/quote]
Po mojem enako, kot z zeljem. Čebulce mal popražim, česen, da zadiši, repo noter, kos prekajenih reberc (po želji klobasa, suho meso, suha slanina) , cel poper, mlet poper, dodatnih par celih strokov česna, lovor, če se spomnim še kaj od začimb. Potem imam ponavadi že kuhan fižol, tako, da ga dodam malo kasneje, pa posebej skuham tudi par krompirjev, ki jih malo pretlačim, preden jih butnem zraven. To je v glavnem to, eni dodajo še malo paprike ali paradajza, jaz ponavadi ne.
Imaš pa alternativen način brez čebule, ampak z prežgano moko, ampak tega jaz ne maram.
Po mojem enako, kot z zeljem. Čebulce mal popražim, česen, da zadiši, repo noter, kos prekajenih reberc (po želji klobasa, suho meso, suha slanina) , cel poper, mlet poper, dodatnih par celih strokov česna, lovor, če se spomnim še kaj od začimb. Potem imam ponavadi že kuhan fižol, tako, da ga dodam malo kasneje, pa posebej skuham tudi par krompirjev, ki jih malo pretlačim, preden jih butnem zraven. To je v glavnem to, eni dodajo še malo paprike ali paradajza, jaz ponavadi ne.
Imaš pa alternativen način brez čebule, ampak z prežgano moko, ampak tega jaz ne maram.
[/quote]
Jaz delam podobno, ampak brez cebule in brez moke. Najprej na malo olja poprazim malo na drobno sesekljane slanine, dodam repo in naprej po enakem postopku, kot ti.