Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Kako vse uporabljate kislo repo?

Kako vse uporabljate kislo repo?

Kislo repo skuham in zabelim, je kot prikuha. Ali pa v joti.

Potem mi pa že zmanjka idej. Zelo mi je všeč njen okus, kako vse jo še uporabljate?

Nekisano oz. svežo pa sploh ne vem, kako bi uporabila. Bom vesela vaših predlogov.

Preden je kuhana,vanjo streseš proseno kašo, skupaj se kuhata dokler ni oboje kuhano. Po želji,se zabeli s kislo smetano, nekateri zraven fižol in tisto fižolovko v kateri,se je fižol kuhal.Mesnimtipi poleg obvezno kakšen mesen kos, sicer je pa samo zabeljena s kislo smetano meni ena najboljših jedi na svetu. Star kmečki recept je to, ni nek high cousine in ne vem kakšna kreacija, ampak je vseeno mnjam.

Jaz jo jem tudi kot solato, neskuhano, s fižolom in zabeljeno z malo olja. Slana in kisla je ponavadi že dovolj sama.

Duseno / kuhano kar tako, ponavadi skupaj s pire krompirjem in prazenim fizolom. Ali pa bujto repo ali variacijo na bujto repo brez mesa. Pa v joti vcasih.

Joto imamo najraje na svetu. Mislim, da je pozimi pojemo na hektolitre, zeljne skoraj nikoli ne skuham :)) Z kašo kuhano tudi, ampak to mi jemo z ocvirki, bomo probali tudi s kislo smetano, ne bi smelo biti slabo. Kot prilogo dušeno obvezno, kadar so pečenice ali krvavice. Vsi
pa radi kislo tudi kar nezabeljeno smukamo v usta.

Kako pa delaš joto z repo? Lepo prosim za recept.

Kako pa delaš joto z repo? Lepo prosim za recept.
[/quote]

Po mojem enako, kot z zeljem. Čebulce mal popražim, česen, da zadiši, repo noter, kos prekajenih reberc (po želji klobasa, suho meso, suha slanina) , cel poper, mlet poper, dodatnih par celih strokov česna, lovor, če se spomnim še kaj od začimb. Potem imam ponavadi že kuhan fižol, tako, da ga dodam malo kasneje, pa posebej skuham tudi par krompirjev, ki jih malo pretlačim, preden jih butnem zraven. To je v glavnem to, eni dodajo še malo paprike ali paradajza, jaz ponavadi ne.
Imaš pa alternativen način brez čebule, ampak z prežgano moko, ampak tega jaz ne maram.

Nameravam poskusiti v bližnji prihodnosti, ponarediti korejski kimči. Ponavadi sem ga delala sama, iz repe, zelja in ohrovta, a letos je malo izvisel. Zato nameravam kupit našo kislo repo, ji dodat sestavine za kimči, pustit da se kak teden pajca pa da vidimo kaj bo.

Iz nekisane repe sem delala tudi musako, skuhaš nekaj cele repe in nekaj krompirja (ločeno) in potem kot musako naprej.

Po mojem enako, kot z zeljem. Čebulce mal popražim, česen, da zadiši, repo noter, kos prekajenih reberc (po želji klobasa, suho meso, suha slanina) , cel poper, mlet poper, dodatnih par celih strokov česna, lovor, če se spomnim še kaj od začimb. Potem imam ponavadi že kuhan fižol, tako, da ga dodam malo kasneje, pa posebej skuham tudi par krompirjev, ki jih malo pretlačim, preden jih butnem zraven. To je v glavnem to, eni dodajo še malo paprike ali paradajza, jaz ponavadi ne.
Imaš pa alternativen način brez čebule, ampak z prežgano moko, ampak tega jaz ne maram.
[/quote]

Jaz delam podobno, ampak brez cebule in brez moke. Najprej na malo olja poprazim malo na drobno sesekljane slanine, dodam repo in naprej po enakem postopku, kot ti.

New Report

Close