Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako zaceti …

kako zaceti …

a ste ve zacela z uvajanjem goste hrane
1. najprej z zelenjavo (npr, korencek)
2. najprej kuhano (kasice), potem svezi sokovi???
3. samo po kapjico na zacetku ali kar kot pol obroka!!!

slisim razlicna mnenja …

Ej, veš,da sploh ne vem točno. Menda je bila prva stvar jabolko,potem korenček. Itak nočejo (vsaj moji dve nista hoteli) na začetku večjih količin, več al manj pljuvajo ven. Meni so rekli najprej sok potem kaša, samo se nisem glih držala tega. Prvi mesec sem tko zelo na easy zastavila (ne vsak dan…), zdaj pa dam kosilo vsak dan (različne zadeve).

lp A

najprej jabolko….sadje -no kakor želiš

Pri prvem sem začela s sokcom (pri 5,5m). 2 ali 3 žličke svežega soka (jabolko, korenček), tudi zmešala sem skupaj pa je blo zanič. Tako sva se afnala kakšne 14 dni, dokler mi ni kolegica (mama 3 otrok) rekla, da kva se pa grem, da tko nam nikamor prišla. Naj kar lepo skuham za en mali obrok in bo že pojedel kolikor bo hotel (verjetno je bilo pričakovano, da po 3 žlicah ne bo več hotel). Skuhala sem krompirček in kolerabo (takrat je bil star 6m), zmiksala in je vse pojedel. Čez pa sem mu dala par požirkov jabolčnega soka. Tako sva kakšne 14 dni jedla 1 zelenjavni obrok, potem pa sem zamenjala še en obrok za sadnega. Moj je bil jedec in ni bilo nikakršnih problemov. Bomo videli kako bo pri drugem.

jaz predlagam začetek s kuhano zelenjavo: korenje, krompir, bučke. Lahko pa 1 krompir+ bučka. Če boš začela s sladkim sadjem (banane) bo le težko prešel na zelenjavo…
Pri nas jse je to obneslo…
LP!

Ze večkrat sem opozorila mamice, ki so začele uvajati z opozorilom, ki sem ga dobila tudi sama – ne začet s korenčkom. Ni dovolj dobrega okusa, da bi ga otrok takoj imel rad (preizkušeno tudi na moji piški). Raje sadje, in ko je sadje že uvedeno, korenček vmešaj v eno drugo sadje…..

pozdravljena

na začetko ko uvajaš hrano, začneš z jabučkom, lahko najprej samo sokec od jabučka – v dopoldanskem času – naj bo to njegova malica- potem pa počas še banance, pa pol krompirček, in kuhano zelenjavo….pol pa itak sploh ne veš kdaj, otroček že lepo pridno papa vse.Važno, da začneš vse po malo, v primeru, da kakšne hrane nebi prenesel.
Gre samo zato, da se njegovo nežno črevo počasi navadi na normalno prebavo.
Jaz sem imela pri moji miški velik problem, saj mi je pri 5 mesecih prenehala piti mleko….pa smo na hitr vse spelal.
Za zajtrk sem ji po par dnevnem uvajanju že kar pripravila npr: malo navadnega jogurta, malo banane, malo jabolčka, 2 navadna piškota (bolj za moj občutek, da se bo najedla), in vse skupaj pretlačila, včasih tudi zmiksala, pa je blo super.
lp
kaja

P.S.: sploh pa se danes – pediatri in podobni- veliko komplicirajo glede hrane. ko smo bli mi majhni, smo baje že pri 3 ali 4 mesecih na veliko jedli vse

Midve sva začeli najprej s kosilom in sicer žličko bučk – 2 dni, nato sem dodala krompir ali riž, nato korenček, koren od peteršilja….skratka sezonsko zelenjavo kuhano na vodi. Prvi dan, da se navadi okus, naslednji v kombinaciji s krompirjem ali rižem. Vse samo kuhano na vodi in spasirano. To sva “trenirali” toliko časa dokler ni pojedla celotnega obroka, da ni bilo treba več dodajat mleka oz dojit. Nato sva pa začeli z zamenjavo večernega obroka. Spet najprej samo ena žička + dojenje, dokler ni pojedla cele skledčke. Sadje sva uvedli kot jutranji obrok šele na koncu, ker so me opozarjale, da je bolje začeti z zelenjavo (kuhana ne napenja in ni nevarnosti, da bi se dojenček prehitro navadil na sladko), sicer sva imeli pa največ težav ravno z banano, ki jo je skoraj dva meseca odklanjala. Očitno ni tip za sladko. Za popoldansko malico pa še zdaj vsak dan jemo jogurt (ovčji ali 3,2 navadni trdi).
lp. m

New Report

Close