Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako začeti chat?

Kako začeti chat?

Odgovor na objavo uporabnika
zmeden915, 19.11.2024 ob 20:10

Mici587, 19.11.2024 ob 13:59

Da povem svojo izkušnjo. Mene je odbilo, če mi je človek direktno napisal hej, všeč si mi, rad bi te spoznal. Zakaj? Ne vem. Dolgočasilo me je. Teh sporočil ala “hej, kako si?”, “hej, luštna punca, bi se te dalo spoznat?” je pač ogromno od nekih tipov, ki mi niti najmanj niso bili všeč in avtomatsko sem vsakega, ki je to napisal, uvrstila v isto skupino.

Meni osebno je bilo bolj zanimivo, če sem objavila kaj na story in dobila res premišljen komentar. Naprimer: story iz smučišča, pa mi je nekdo pokomentiral “uf, to je tam in tam? Sem bil pred kratkim, a imajo še vedno tako dolgočasnega kelnarja?” (namišljeno, ampak za primer). Mene je to spravilo do tega, da sem dejansko odgovorila in začela debato, se nasmejala. Deluješ mi down to earth in glede na to, da se v bistvu poznata, je veliko večja verjetnost, da se debata nekam razvije.

No, jaz sem svojega partnerja spoznala na zelo podoben način, le v živo. Slučajno sva se zapletla v debato in se tako ujela, da ta debata še danes traja. Ampak to je moja izkušnja in moje mišljenje.

Tudi sam sem velikokrat v podobni situaciji kot je opisana zgoraj. Če si za primer vzamem neko punco in opišem njene slike: 1,2,3) Tri slike ima posnete nekje v kuhinji s prijateljicami. 4) Slikana nekje na gugalnici. 5) Slikana pri jablani, kjer trga jabolko. 6) Slika, ki bi lahko bila primerna za osebno izkaznico. 7,8,9) Slike z zapisom različnih misli (slike ne prikazujejo nje).

Ta punca je sicer že oddana. Ampak, če bi bila samska, kaj takšni punci napisati: Se rada družiš s prijateljicami? Se občasno rada usedeš na gugalnico? Imaš rada jabolka? Si morda urejaš novo osebno izkaznico? Ni pogoja, da bi s takimi vprašanji začel klepet – izpadel bi največji čudak. V povprečju pa objavlja na vsake 4 mesece. Po vaše bi to pomenilo 4 meseca čakanja, če bi morda objavila kakšno bolj primerno sliko. Lahko pa bi čakal 2 leti in ne bi bilo nobene pametne objave.

Bodi pravi ff, napiši ji: ko se naveličaš prijateljic, se lahko podružiš z mano. Kaj bi ti jaz delal na tistem pultu… Ali…če bi se usedla v moje naročje bi te zaguncal v nebesa.

Druga: dobro jabolko? Imam nekaj boljšega zate. Sam moraš obljubit, da ne boš grizla.

Tretja: ko bi ti pokazal svojo čarobno palčko bi se na tem resnem obražčku narisal taaak lep nasmeh.

Obvezno pripni sliko čarobne palčke iz vseh zornih kotov. Uspeh zagotovljen

Če smem analizirat stanje OP – @neizkusen:

1. Punca te je že pred meseci sprejela med prijatelje – Če nima na tisoče prijateljev, obstaja verjetnost, da si ji (bil) všeč. Zakaj bi sicer v svojo zasebnost spustila nekoga, ki ga ne pozna?

2. S punco imata nekaj skupnih prijateljev – Dodana vrednost, ker to izkazuje nek družbeni položaj, da se znaš družiti, si priljubljen (odvisno od števila prijateljev) in potencialno se lahko tudi ona kaj pozanima o tebi.

3. Nista še vzpostavila nobene komunikacije 1-na-1 – Prednost, ker to lahko zapakiraš tako, da vse skupaj zgleda “spontano”. Najslabše je takoj navaliti s komplimenti kot ate na mamo.

4. Praviš da je samska in išče partnerja – Si zares prepričan? Če to drži, je velika možnost, da je pripravljena na spoznavanje in če boš naredil dober vtis, ne bi smelo biti težav izmenjati par sporočil. Potem pa jo kar povabi.

Nasveti: Preden začneš kontakt, poskrbi, da imaš tudi ti kakšne zanimive objave oz. slike. Tako bo tudi ona lahko tebe kaj vprašala in bo lažje izmenjati teh par sporočil. Med slikami naj bo kakšna, ki prikazuje katerega od tvojih hobijev in kakšna slika, kjer si v družbi (to dokazuje, da nisi zapečkar, ampak imaš neko družbo). Všečkaj kakšno njeno sliko, potem pa pošlji prvo sporočilo. Sporočila ne rabiš poslati takoj isto minuto, ne pa čakati 3 dni.

Kaj napisati? Obvezno ji moraš postaviti neko vprašanje in ji med vrsticami napisati, da ti je všeč. To napiši tako, da bo uporabila malo domišljije ali da bo izpadlo hecno (še najbolje kombinacija obojega). Primer: “Nekaj me že ves dan vleče na tvoj profil. Magnetno silo sem izločil, ker v žepih nimam nič takega.” Takoj za tem postaviš neko vprašanje. Če ne veš, kaj bi vprašal, naj bo nekaj univerzalnega, recimo: “Mimogrede, ne poznam te še, zato ugibam s kje prihajaš. Hišno št. ohrani zase.” Vmes vključiš kakšnega emotikona (da ni preveč resno) in to je to. Če odpiše, vzdržuješ pogovor in stopnjuješ flirtanje… par stavkov in zaključiš s povabilom (kamorkoli že).

To bi bilo to… naj pa še kakšna ženska pove svoje mnenje glede napisanega.

Čim manj komplicirat. Če si ženski simpatičen na pogled, so vsi te recepti samo nek “dodatek”. Če pa ji nisi simpatičen, imaš lahko neverjetne osvajalske pristope, pa ti nič ne bodo pomagali, vsaj ne pri nagovarjanju preko spleta.

Je avtor teme že povabil svojo “izbranko” na kavo?

Svetujem da se osredotočiš, če najdeš povezavo glede kakšnega hobija ali kaj takega.

Ženske niso vesoljci. Z žensko se morš pogovarjat kot z moškim. Ne pa nekaj , kot da je to neka blazno občutljiva porcelanasta stvar.

In?, 20.11.2024 ob 21:47

Je avtor teme že povabil svojo “izbranko” na kavo?

Če je poslušal moje nasvete, sta zdaj že pri pompinu

Hey, tukaj avtor teme. No, če vas že zanima…

Vmes je prišla neka prioritetna situacija in sem ukvarjanje z žensko moral dati za nekaj dni na stranski tir. Na fb sem se vrnil šele pred nekaj dnevi. Za začetek sem ji lajkal par slik, malo počakal in ji nato (še isti dan) poslal vljudno sporočilo. V sporočilu sem se malo navezal na neko sliko in jo vprašal, če je bila morda slikana “tu in tu”. Takoj za tem sem ji namignil, da bi jo rad malo spoznal in vse skupaj zaključil na malo šaljiv način z lepim pozdravom.

Do tega trenutka še nisem dobil nobenega odgovora, status sporočila v messengerju pa je “delivered”. Lahko da je sporočilo spregledala (če ima 100+ sporočil, se zgodi), lahko da je prikazano kje drugje, lahko pa sploh ni zainteresirana in sem pristal na “ignore”. Svoje sem naredil… če odpiše, bom pozitivno presenečen, drugače pa gremo naprej.

Neverjetno, vendar resnično. Vsaj deset različnih nasvetov.

Internet je očitno zajebal vso komunikacijo… Čepra se pišejo priročniki, kako se metati ven, kako lagati, kako biti v svoji laži prepričljiv, itd.

Tole danes je PODEN v primerjavi s tistimi PREDinternetnimi časi, ko se le redki dali oglas, pač pa so hodili po trgovinah, izletih, povsod, in OGOVORILI osebo, ki in če jim je bila všeč…

Takrat so jo znali ogovoriti, ali pa so, moški, drkali doma do smrti.

Danes večina druge osebe NITI NE ZNA ogovoriti po spletu, pa čeprav se skriva za nickom.

Eni baje že v začetku pošljejo ženski fotografijo (tujega) kurca, ene, sicer redke, pa baje fotografijo (tuje) pičke.

Prepričljivo, da te sune kap. In izvirno, da te kap…

Civilizacija, ZAVOZILI smo. Tudi na tem področju…

Odsvetujem da delas na silo. Dodal sem nekaj punc… hmm… isces opcijo in si sfejkan…. Pojdi raje na kako potopisno predavanje, recimo o indiji… ali bolje japonski… in pocakaj da ti je kdo res res res res vsec… in pol drzi pesti da tudi ti njej…potem pa osvajaj

Obstaja majhna verjetnost, da je sporočilo šlo v kakšno “spam” mapo. Ampak če sta prijatelja na fb, je to zelo zelo majhna verjetnost. Bolj verjetno je, da je sporočilo prebrala (če ni predolgo, ga že v predogledu prebereš, ne da bi ga sploh odprl v aplikaciji), a ji do spoznavanja ni. Ignorirati pa je lažje kot napisati resnico.

Realnost je taka. Življenje se seli na internet. Saj tudi ko iščeš šiht, ne tečeš do oglasne deske zavoda za zaposlovanje, ampak informacije iščeš na internetu. Ne vem zakaj bi osebni odnosi bili izjema. Ti pa internet omogoča, da človeka enostavno ignoriraš, česar v živo ne moreš.

Takole je, 26.11.2024 ob 13:38

Obstaja majhna verjetnost, da je sporočilo šlo v kakšno “spam” mapo. Ampak če sta prijatelja na fb, je to zelo zelo majhna verjetnost. Bolj verjetno je, da je sporočilo prebrala (če ni predolgo, ga že v predogledu prebereš, ne da bi ga sploh odprl v aplikaciji), a ji do spoznavanja ni. Ignorirati pa je lažje kot napisati resnico.

Realnost je taka. Življenje se seli na internet. Saj tudi ko iščeš šiht, ne tečeš do oglasne deske zavoda za zaposlovanje, ampak informacije iščeš na internetu. Ne vem zakaj bi osebni odnosi bili izjema. Ti pa internet omogoča, da človeka enostavno ignoriraš, česar v živo ne moreš.

Jp, ce ti kot prijateljica na FB par dni ni odgovorila, potem je 99% moznost, da ne zeli odgovoriti 🙂

Tako pac to je danes, v zivo namrec ni moznosti, da se izognes odgovoru/pogovoru.

Anonimno 4927, 26.11.2024 ob 14:20

Jp, ce ti kot prijateljica na FB par dni ni odgovorila, potem je 99% moznost, da ne zeli odgovoriti 🙂

Tako pac to je danes, v zivo namrec ni moznosti, da se izognes odgovoru/pogovoru.

Ti pa internet omogoča, da takoj izveš resnico. Ali ni bolje takoj neprijetna resnica kot pa v živo neko pretvarjanje, dokler tega ne bi sam ugotovil?

Veliko ljudi ima na facebooku prijatelje samo zaradi številke, čeprav se med seboj niti malo ne poznajo. Ta številka jim zagotavlja všečke, všečki jim dvigujejo samozavest, dajejo samopotrditev itd.

Takole je, 26.11.2024 ob 14:45

Ti pa internet omogoča, da takoj izveš resnico. Ali ni bolje takoj neprijetna resnica kot pa v živo neko pretvarjanje, dokler tega ne bi sam ugotovil?

Veliko ljudi ima na facebooku prijatelje samo zaradi številke, čeprav se med seboj niti malo ne poznajo. Ta številka jim zagotavlja všečke, všečki jim dvigujejo samozavest, dajejo samopotrditev itd.

To je res ja, se strinjam. Žalostno je edino to, da ljudje v živo nimajo jajc izrazit tega. Seveda si tam prisiljen v odgovor/pogovor, kar pa ne pomeni, da moraš imeti interes – in to lahko daš tudi v živo jasno vedeti.

Sicer določenim ljudem ne v živo ne preko spleta ni dovolj jasno, čeprav jim jasno odgovoriš, da te ne zanimajo, še vedno nadaljujejo. Ampak to je druga pesem 🙂

Anonimno 4927, 26.11.2024 ob 14:53

To je res ja, se strinjam. Žalostno je edino to, da ljudje v živo nimajo jajc izrazit tega. Seveda si tam prisiljen v odgovor/pogovor, kar pa ne pomeni, da moraš imeti interes – in to lahko daš tudi v živo jasno vedeti.

Sicer določenim ljudem ne v živo ne preko spleta ni dovolj jasno, čeprav jim jasno odgovoriš, da te ne zanimajo, še vedno nadaljujejo. Ampak to je druga pesem 🙂

V realnem življenju bi odgovor bil: “danes nimam časa” ali pa “trenutno ničesar ne iščem”. Moški, ki nima vsaj nekaj izkušenj z zavrnitvami, bo to razumel dobesedno in bo čez čas poskušal ponovno. Tudi če bo dobesedno zavrnjen, bo lahko vztrajal, ker bo nekje na internetu prebral, da ženske rade testirajo vztrajnost moških in bo mislil, da se ženska samo dela nedostopno.

Velik del moških je samskih tudi zato, ker ne znajo “brati med vrsticami”.

Zgolj skromen nasvet. tak način dodajanja neznanih žensk utegne izgledati malo obupano. Ženske boš privlačil, če boš dajal vtis, da jih v življenju sploh ne rabiš. Če to logiko ponotranjiš, si pa sploh zmagal.

Meni se z njimi več ne da, v bistvu zadnje čase živim kot menih. V nasprotju s splošnim prepričanjem tudi bab na internetu ne rabim gledat.

Ženske so ošabna bitja in naravnost prezirajo moškega, ki s eza njih trudi bolj, kot one za njega. vem, celo življenje ti pravijo drugače. Zato je edini nasvet, da postaneš boljši in bolj zanimiv,kot večina moških okoli tebe in babe bodo same prihajale k tebi. Če jih boš takrat še rabil seveda. Slej ko prej prideš do tega, da ti vzamejo preveč energije.

samski cinik, 27.11.2024 ob 16:25

Zgolj skromen nasvet. tak način dodajanja neznanih žensk utegne izgledati malo obupano. Ženske boš privlačil, če boš dajal vtis, da jih v življenju sploh ne rabiš. Če to logiko ponotranjiš, si pa sploh zmagal.

Meni se z njimi več ne da, v bistvu zadnje čase živim kot menih. V nasprotju s splošnim prepričanjem tudi bab na internetu ne rabim gledat.

Ženske so ošabna bitja in naravnost prezirajo moškega, ki s eza njih trudi bolj, kot one za njega. vem, celo življenje ti pravijo drugače. Zato je edini nasvet, da postaneš boljši in bolj zanimiv,kot večina moških okoli tebe in babe bodo same prihajale k tebi. Če jih boš takrat še rabil seveda. Slej ko prej prideš do tega, da ti vzamejo preveč energije.

samsko cinik, moje sožalje, da si naletel samo na takšne vrste žensk.

Smo tudi drugačne.

Sem samska iskrena, poštena,simpaticna..35 let iz kje si avtor,pusti kontakt

Samska184, 27.11.2024 ob 18:48

Sem samska iskrena, poštena,simpaticna..35 let iz kje si avtor,pusti kontakt

Nas je pa kar nekaj samskih pri 35. Nisem avtor teme, pa vseeno…

Če ti dam svoj kontakt, bo nekdo napisal, da to ni naravno ali da je prisiljeno, ampak na tem mestu je to samo spoznavanje in še ničesar ne pomeni, pač pa samo odpira možnosti. Poleg tega lahko človeka spoznaš kjerkoli, na 100 načinov. Mene lahko spoznaš tako, da pišeš na: [email protected]

Roko na srce, moški s tem hvaljenjem povprečnic na instagramu in facebooku sami sebe v rit streljajo. Danes ima vsaka redna bivalka teh socialnih omrežij občutek, da je ne vem kako zaželjena in potem so moški iskreno začudeni, ko so ignorirani od popolne neznanke.  Mogoče je 1% žensk med 15 in 35 letom realno nadpovprčeno privlačnih, ostalo je povprečje, ki mu ceno višajo hvale osamljenih moških.  danes je to razmerje med spoloma popolnoma porušeno, čisto vsaka ima lahko občutek, da je ne vem kako zaželjena, če se dovolj dolgo zadružuje na socialnih omrežjih, skupaj s fotoshopiranimi slikami.

samski cinik, 28.11.2024 ob 06:10

Roko na srce, moški s tem hvaljenjem povprečnic na instagramu in facebooku sami sebe v rit streljajo. Danes ima vsaka redna bivalka teh socialnih omrežij občutek, da je ne vem kako zaželjena in potem so moški iskreno začudeni, ko so ignorirani od popolne neznanke.  Mogoče je 1% žensk med 15 in 35 letom realno nadpovprčeno privlačnih, ostalo je povprečje, ki mu ceno višajo hvale osamljenih moških.  danes je to razmerje med spoloma popolnoma porušeno, čisto vsaka ima lahko občutek, da je ne vem kako zaželjena, če se dovolj dolgo zadružuje na socialnih omrežjih, skupaj s fotoshopiranimi slikami.

Nekatere imajo najbrš res toliko všečkov in si mislijo, da so res hude dive. Ampak kaj vsi všečki in komplimenti v komentarjih in zasebnih sporočilih pomagajo ženski v realnem življenju? Na forumih se lepo vidi, koliko moških si želi imeti žensko – povpraševanja je kar nekaj. Resna zveza se odvija v realnem življenju in ne nekje na družbenih omrežjih. Kakšna je njena ocena tam gor, je na koncu nepomembno. Kvalitetna ženska je tista, ki je sposobna najti zase primernega tipa. Če ima 1000 všečkov pod eno sliko in je nesrečno samska, ji po mojem noben všeček nič ne koristi. V tem primeru bo morala znižati svoja pričakovanja ali pa bo še naprej nesrečno samska.

Ajonha, 16.11.2024 ob 22:21

Živjo. Si za klepet, da se bolje spoznava?

Potem se na kratko predstaviš, poveš zakaj si tam “na portalu” iščeš kaj resnega ali le razismuješ teren…  itd. itn… Ne pozabi nje vprašati kaj išče, kaj jo zanima, kaj pričakuje, …

Ne delaj študij,  bodi iskren in bodi ti… le preveč osebnih podarkov ne piši, o tem se več pogovoriš, če pride do srečanja v živo…

To bi me pa takoj odbil.

Enako.

Ena južna neprijavljena, 28.11.2024 ob 13:02

Enako.

Namenjen je blo Mici.

Ne moreš biti vsaki všeč. Pojdi med ljudi in se pogovarjaj z ženskami. Če ne boš vsiljiv in si boš vzel čas brez hitenja k cilju, imaš dobre možnosti.

Srečka705, 28.11.2024 ob 13:51

Ne moreš biti vsaki všeč. Pojdi med ljudi in se pogovarjaj z ženskami. Če ne boš vsiljiv in si boš vzel čas brez hitenja k cilju, imaš dobre možnosti.

Tudi če bo šel ven in se pogovarjal z ženskami, še ne pomeni, da bo vsaki všeč. Njegova privlačnost zaradi tega ne bo nič večja kot na sliki. Če bo v živo nagovarjal naključne ženske bo deloval kot čudak.

Drugače pa jaz sem še 2 leti starejši kot avtor, vsakodnevno imam opravka z ljudmi in tudi veliko potujem po svetu, prave ali primerne še ni – kot da ne bi obstajala. Tako da tvoj nasvet ne deluje.

New Report

Close