Kako začeti chat?
zmeden915, 19.11.2024 ob 20:10
Mici587, 19.11.2024 ob 13:59
Da povem svojo izkušnjo. Mene je odbilo, če mi je človek direktno napisal hej, všeč si mi, rad bi te spoznal. Zakaj? Ne vem. Dolgočasilo me je. Teh sporočil ala “hej, kako si?”, “hej, luštna punca, bi se te dalo spoznat?” je pač ogromno od nekih tipov, ki mi niti najmanj niso bili všeč in avtomatsko sem vsakega, ki je to napisal, uvrstila v isto skupino.
Meni osebno je bilo bolj zanimivo, če sem objavila kaj na story in dobila res premišljen komentar. Naprimer: story iz smučišča, pa mi je nekdo pokomentiral “uf, to je tam in tam? Sem bil pred kratkim, a imajo še vedno tako dolgočasnega kelnarja?” (namišljeno, ampak za primer). Mene je to spravilo do tega, da sem dejansko odgovorila in začela debato, se nasmejala. Deluješ mi down to earth in glede na to, da se v bistvu poznata, je veliko večja verjetnost, da se debata nekam razvije.
No, jaz sem svojega partnerja spoznala na zelo podoben način, le v živo. Slučajno sva se zapletla v debato in se tako ujela, da ta debata še danes traja. Ampak to je moja izkušnja in moje mišljenje.
Tudi sam sem velikokrat v podobni situaciji kot je opisana zgoraj. Če si za primer vzamem neko punco in opišem njene slike: 1,2,3) Tri slike ima posnete nekje v kuhinji s prijateljicami. 4) Slikana nekje na gugalnici. 5) Slikana pri jablani, kjer trga jabolko. 6) Slika, ki bi lahko bila primerna za osebno izkaznico. 7,8,9) Slike z zapisom različnih misli (slike ne prikazujejo nje).
Ta punca je sicer že oddana. Ampak, če bi bila samska, kaj takšni punci napisati: Se rada družiš s prijateljicami? Se občasno rada usedeš na gugalnico? Imaš rada jabolka? Si morda urejaš novo osebno izkaznico? Ni pogoja, da bi s takimi vprašanji začel klepet – izpadel bi največji čudak. V povprečju pa objavlja na vsake 4 mesece. Po vaše bi to pomenilo 4 meseca čakanja, če bi morda objavila kakšno bolj primerno sliko. Lahko pa bi čakal 2 leti in ne bi bilo nobene pametne objave.
Bodi pravi ff, napiši ji: ko se naveličaš prijateljic, se lahko podružiš z mano. Kaj bi ti jaz delal na tistem pultu… Ali…če bi se usedla v moje naročje bi te zaguncal v nebesa.
Druga: dobro jabolko? Imam nekaj boljšega zate. Sam moraš obljubit, da ne boš grizla.
Tretja: ko bi ti pokazal svojo čarobno palčko bi se na tem resnem obražčku narisal taaak lep nasmeh.
Obvezno pripni sliko čarobne palčke iz vseh zornih kotov. Uspeh zagotovljen
Če smem analizirat stanje OP – @neizkusen:
1. Punca te je že pred meseci sprejela med prijatelje – Če nima na tisoče prijateljev, obstaja verjetnost, da si ji (bil) všeč. Zakaj bi sicer v svojo zasebnost spustila nekoga, ki ga ne pozna?
2. S punco imata nekaj skupnih prijateljev – Dodana vrednost, ker to izkazuje nek družbeni položaj, da se znaš družiti, si priljubljen (odvisno od števila prijateljev) in potencialno se lahko tudi ona kaj pozanima o tebi.
3. Nista še vzpostavila nobene komunikacije 1-na-1 – Prednost, ker to lahko zapakiraš tako, da vse skupaj zgleda “spontano”. Najslabše je takoj navaliti s komplimenti kot ate na mamo.
4. Praviš da je samska in išče partnerja – Si zares prepričan? Če to drži, je velika možnost, da je pripravljena na spoznavanje in če boš naredil dober vtis, ne bi smelo biti težav izmenjati par sporočil. Potem pa jo kar povabi.
Nasveti: Preden začneš kontakt, poskrbi, da imaš tudi ti kakšne zanimive objave oz. slike. Tako bo tudi ona lahko tebe kaj vprašala in bo lažje izmenjati teh par sporočil. Med slikami naj bo kakšna, ki prikazuje katerega od tvojih hobijev in kakšna slika, kjer si v družbi (to dokazuje, da nisi zapečkar, ampak imaš neko družbo). Všečkaj kakšno njeno sliko, potem pa pošlji prvo sporočilo. Sporočila ne rabiš poslati takoj isto minuto, ne pa čakati 3 dni.
Kaj napisati? Obvezno ji moraš postaviti neko vprašanje in ji med vrsticami napisati, da ti je všeč. To napiši tako, da bo uporabila malo domišljije ali da bo izpadlo hecno (še najbolje kombinacija obojega). Primer: “Nekaj me že ves dan vleče na tvoj profil. Magnetno silo sem izločil, ker v žepih nimam nič takega.” Takoj za tem postaviš neko vprašanje. Če ne veš, kaj bi vprašal, naj bo nekaj univerzalnega, recimo: “Mimogrede, ne poznam te še, zato ugibam s kje prihajaš. Hišno št. ohrani zase.” Vmes vključiš kakšnega emotikona (da ni preveč resno) in to je to. Če odpiše, vzdržuješ pogovor in stopnjuješ flirtanje… par stavkov in zaključiš s povabilom (kamorkoli že).
To bi bilo to… naj pa še kakšna ženska pove svoje mnenje glede napisanega.