Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako začnete dan?

Kako začnete dan?

Dobro jutro, drage dame; tudi gospodje, seveda!
Kako začnete jutro? Ali z dobro kavico, s sexom, z cartanjem otrok…torej kako?
Lep, čudovit dan vam želim!
Mojca

Najprej tuš, ki mu sledi obvezen zajtrk in kava, potem pa pride čas, da
“vržem”našo zaspano miškico iz postelje.

Lep dan vsem!

Mene pa naš dveletnik “vrže” najprej iz postelje :o))
sledi pa zajtrk za otroke in kavica za očija in mamico…

Lep dan!

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Najprej… budilke nimamo, ker vstajam ko vstane dojenček.

Torej. Najprej se zvlečem do wc-ja in zraven skušam nacintrati luknje med stenami (beri odprta vrata). Ko pridem do tja, se sesedem, običajno izgine slika na enem očesu in zadnji teden tudi zaboli glava kot da sem bila celo noč na kakem žuru. Ampak, če pridem brez buške do wc-ja je kar dober znak. No potem ta majhna že malce jezno zavpije in vstanem ter se z malce negotovim korakom ospravim k njej, da jo nahranim. Vmes zavijem še v kuhinjo po kozarec vode.
Potem sem že malo bolj pri sebi in skuham kavo. Zbudim moža, dojenček pa medtem običajno zadovoljno občuduje igrače, slikarije na steni, ali pa dela prve metre po tleh na odeji v dnevni sobi (okoli nje razprostrem igrače in potem jih nekaj časa gleda ter se odpravi proti najbolj zanimivi). Z možem spijeva kavo, približno oriševa dan (mož je samozaposlen), kdaj pride na kosilo, kdo gre po hčerko v šolo, kdo jo pelje na teorijo ipd.
Nato začnem pripravljati zajtrk za starejšo hčerko, med tem mož že veselo pade not v delo (beri: v gatah sedi v pisarni, s kavo v roki in preverja maile ter telefonoari). Pripravim oblačila za hčerko, če so predlogi sprejeti v prvo, je super, sicer pa je to kar naporen postopek. Naslednjih 10 minut jo prosim in opominjam, naj gre umit zobe. Vmes skačem do ta majhne pike in pleševa, se šetava okoli, priganjava starejšo…
Kar naenkrat je ura toliko, da je potrebno očija in starejšo spomnit, da je čas za odhod. Če so željene hlače oprane in zlikane, gre hitro. Sicer pa moram še možu kaj najti in potem (seveda prepozno) dobiva z dojenčico lupčka in gresta.
Malo se še zabavam z dojenčkom, gledava igrače… potem gre spančkat. In jaz se počasi lotim razdejanja po stanovanju. Ko dojenček vstane, navadno najprej je, potem greva ven. Ko se vrneva, spet papca, se igra, nazadnje gre spat. Jaz pa grem kuhat kosilo.

No… saj sem že skoraj cel dan opisala, he he.

OJOJ, PRI VAS PA JE PESTRO…

Zbudijo me (in moža) novice na radiu, wc, kopalnice, oblačenje, zbujanje tamale – popije 2 dcl mleka in hitri odhod k varuški, midva z možem pa v službo, kjer imava oba (vsak v svoji službi) hitri zajtrk, kavo in rogljič.

Jala… lepo se napisala, jaz v podrobnosti dalje raje ni bi hodila… pri nas je potrebno tri šolarje priganjati, da umijejo zobe, se pravočasno oblečejo… ja, saj je težko ob tako zgodnji uri… avtobus jih čaka ob 6.45…

Jala, vse dobro in tudi jaz danes zate držim pesti…

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Okoli 5.45 …. “Mami!!!!!!!!” – naša triletnica se zbudi, prestavi v dnevno sobo, kjer popije steklenico mleka (ne me napadat – te razvade ji še nismo vzeli, saj je buio ob odstranitvi dude zelo hudo in dokler ima mlajši flašo, mislim, da jo bo imela tudi ona).
Vmes se zbudi enoletnik – pa stekleničko še on.
Pa obleči sebe, pa enega, pa drugega – očka vmes pripravi zajtrk in z malim falotom veselo zajtrkujeta, hčerka navadno vtakne v usta le kak grižljaj, za mamin zajtrk pa zmanjka časa :)).
Očka pelje sinka k varuški, jaz posadim hčerko na en pedal bicikla (stolček ima na kolesu le mož:))) in odšibava v vrtec. In nato s kolesom do službe (20 min), da se vsaj malo zbudim.
Včasih z možem zamenjava – on kolo, jaz avto.

Hej, jaz tudi upam, da bom kdaj lahko peš ali s kolesom peljala ta malo v vrtec. Meni se to zdi cel luksuz!

Okrog petih šestih se mala zbudi in hoče papcat. Potem jaz še malo podremam in potem okorg sedme vstanem. Mož vstane ob šestih, spije kavo in gre na šiht. Medtem ko mala še spi, se jaz umijem, grem na wc, spijem čajček, preberem časopis (bolj natančno na hitro prelistam), grem mal surfat na www, potem pa je vse odvisno od male. Če malo dlje spi, potem še zlikam in pospravim, če ne pa me to čaka kasneje, ko naša punči spet panča. Ko se mala zbudi, se mi prav lepo nasmejčka, potem se preoblečeva in nahraniva. Potem pa je čista improvizacija.

Jaz se zjutraj ponavadi najprej napol budna še enkrat obrnem, ko gre mož v službo, odhaja namreč eno uro prej.

Potem z enim očesom spremljam uro in ko je čas za vstajanje, se začnem plaziti po stanovanju, da ne prebudim pikice. Ona ima to srečo, da lahko spi dokler hoče, vendar se kar precejkrat zbudi preden odidem in to mi precej oteži odhod. Potem jo je potrebno obleči, ji dati mleko, poklicati babi servis in potem še poslušati tisto njeno priljubljeno pesmico: mami tudi ša babiti (mami bo šla tudi k babici). Sledi kup za lase privlečenih izgovorov, da mora mami še lulat, pa ugasnit likalnik…

Skratka, če se mi uspe odplazit preden se zbudi, poteka jutro kolkor toliko brez stresa, če ne pa… Malo panike, pa kakšnih dvajset minut zamude v službi. Sem že pomislila, da bi bilo dobro, če bi hodila prej v službo, vendar ob pogostem vstajanju ponoči to zaenkrat ni možno. Očke so že tako napol zlepljene.

Lep dan, Janka

ob 5.20 dobim na pol v snu lupčka od moža, ki odhaja v službo. Kmalu za tem (no ja včasih tudi šele ob 6.30) do mene prispe klic iz posteljice “mami meni”, ko pride naša pikica malo podremuckat še k meni v posteljo. Tam nekje ob 7.00 se skopljeva s postelje, naredim čaj, jo previjem in oblečem, za kakšnih 5-10 min. dam na kavč pred TV, da gleda telebajske (ni ravno najbolje ampak samo tako uspem v miru it na WC in se vsaj približno zrihtat), potem jo odnesem en vhod nižje k babi v varstvo, kjer me čaka dišeča kavica in kakšen piškotek. Predno grem z pikico sestaviva še kakšen grad iz kock, potem pa pot pod noge in v službo! Jutro je kar prijetno ni kaj, je pa popoldne toliko bolj pestro in leteče.

hmm, čisto po pravici povedano, je moja prva misel in dejanje …ŠUS na wc…
drugače pa začenjava dan s skupnim kofetkom, nato možek odbrzi, jaz pa imam še kake pol urice, da se orenk zbudim, oblečem, nato pa tik pred odhodom zbudim še mularijo…
ja, pa včasih se dan začne tudi s seksom…

kava, of course?
sex???
no, mogoce za tavelke praznike ;))
to mi delamo zvecer.
namest kave :))))

6:15 auf, poljubčkam 3 mucice in atija, se “nališpam”,
pa ajd v službo na kofetek
ob 7h je že kr akcija, tko da zajtrk pride na vrsto okol 10h

Kako pa ga začneš ti?

Med 6.30 in 7.00 ta mlajši poskrbi za budnico.Hop v kopalnio se uredit in pripravit zajterk za vse in kavico za mamico.Potem pa ta starejšega odpeljat v šolo. In je konec jutra.

cca ob 6h dobim lupčka za adijo od moža

uradno se z malim zbudiva med 7.30 in 8. uro. Pravzaprav on zbudi mene s svojimi arijami visokih c-jev in čebljanjem. Obvezno ima svoj debatni krožek v teh “zgodnjih” urah. Ker po zgodnjem jutranjem dojenju (tam okrog 5h) ostaja pri meni na postelji, se tako crkljava še vsaj pol ure, mami seveda z napol odprtimi učki :))
Potem sledi pa jutranji šus v plenico da je treba vstat v novi dan :))

Ob šestih se odpravim v kopalnico in se uredim, nato zbudim pikico in jo dam k nama v posteljo in se cartamo in pikica spije 2 dcl mleka, skače po o čiju, ga ljubčka, pa razgraja in nama nekaj razlaga. Je pravi dobrovoljček innama vedno polepša jutro. Okrog 15 do sedmih malo odnesem v kopalnico, kjer se umijeva, tudi zobke in nato jo previjem in obleče. Mož v tem času nekaj pohrusta, ponavadi čaj in nekaj zraven. Potem se oblečem še jaz, mala pa pridno hodi od atija od mamice in nekaj razlaga (stara je 16 m). Okrog 7.10 se odpravimo v službo. Najprej dostavijo mene nato pa oči odpelje še pikico k varuški. Jaz pijem čaj in prigriznem kakšen piškot v službi.

živjo!
ponavadi naš mali spi pol noči v svoji postelji, okoli 5 ure pa pride spat k nama. nato naju zbudi okoli 7,8 ure, ko ga podojim. če smo fajn zaspani, spimo še tam nekje do 10 ure. nato pa wc, zajtrk, kava….igranje, kosilo…
po kosilu se ponavadi kam odpravimo, da mali dobi svojo porcijo popoldanskega spanja. popoldan pohajamo, nakupi…in razne druge obveznosti…zvečer pa igranje,večerja in spat…ko moj partner ne dela zvečer-ponoči, ali visiva na rač., ali gledava tv, pa najin čas za romantiko je takrat…
no to je vse, ups pa saj sem opisala kar cel dan…
lp vsem
Pati

Jaz imam službo zelo blizu doma, in bi rada hodila peš ali s kolesom, toda imam večinoma terensko delo, tako, da sem vezana na avto! Žal!

Če mož dela zjutraj, mu budilka zvoni ob 5.30, nakar se odtihotapi proti WC-ju, kjer še malo pomeditira (beri: spi na školjki), mogoče malo poje in ajd v službo. Nama pa zvoni budilka ob 6.45, najprej WC, oblečt, nekaj pojest in mala v vrtec, jaz pa nazaj domov na ornk zajtrk s kavo, potem pa za knjige in računalnik.
Za vikende je pa na programu malo več spanja, če nam je sreča naklonjena, skupni zajtrk (če mož ne dela), potem pa dalje po dogovoru ali improviziramo.
Lep dan,T.

**************************************************************** The old dreams were good dreams; they didn't work out, but glad I had them. (Robert Kincaid v Najinih mostovih)

Najprej budilka zvoni ob 5.30, ob 5.45 še enkrat in takrat vstanem. Preverim če sta mulca lepo v postelji, ne ob njej in jima poravnam odejo, potem se umijem in oblečem.Ob 6.00 vstane še mož. Ko je on v kopalnici njemu pripravim kakav, samo popijem en actimel, ob 6.10 odrineva od doma. Mulca lepo spita do 7 ure, ko se zbudita se preselita eno nadstropje niže k dedku in babici, ki ju pripravita za šolo in vrtec.
LP A.

Ja, je res razkošje, če greš lahko s kolesom v vrtec in službo. Sploh poleti.
Zdaj na zimo bo pa malo več logistike (en avto). Sicer pa obstajajo tudi lokalni avtobusi.

Najveckrat je tako, da me zbudijo cop-cop-cop sinovi korakci… in ko odprem en uc, en veeeelik nasmesek na njegovi facki, potem prileti njegov medo in kuza nekam blizu moje glave… Potem se malce pomuckava… podregnem mojega, ki je en veeelik zaspanec… Odtavam do lulanja… Potem je pa ze svis svis… Drenjanje v kopalnici, vse cunje dol pa gor… Pa sibamo v avto… Za kofe ni vec casa… midva s sinom zajtrkujeva v vrtcu in sluzbi… Ati se znajde po svoje… ce ni on na vrsti za prevoz v vrtec…
Sex za zajtrk… ? Pri takem zaspancu kot je moj…hehehe… odpade…
Tudi jaz sanjam o prevozu do sluzbe s kolesom… bi se vsaj zbrihtala… A saj bo kmalu zima, pa bo poskrbljeno za jutranje razmigavanje… drgnjenje prvih avtomobilskih… pa kidanje… uuuuf.
Jaz zivim za jutra brez budilke… in jutra, ko malemu uspe potegniti podaljsek… In za nedelje, ko sva z mojim zmenjena, da si lahko mami vzame jutranji podaljsek med rjuhami… jupii… S.

Delovni dan: ura zazvoni,, po prvem bipu jo eden od naju ugasne, če je ne, pomeni, da sva še v komi in bova tako zbudila mulčka. Še nekaj minut z zaprtimi očmi, hop iz postelje, stranišče, kuhanje kave, zadnje časa prisegam na mešanico pol prave in pol žitne, kakšen jogurt, kos kruha (zjutraj sem vedno lačna), tuširanje, oblačenje, pogovarjanje v kopalnici, medtem ko se eden tušira, drugi sedi na školjki s skodelico preostale kave, mulček se oglaša, hop umivanje, menjava plenic, oblačenje, zajtrk za mulca, “ga boš danes ti peljal(a) v vrtec, meni se mudi…?!”
Sobota, nedelja: spiva, dokler se mulo ne zbudi in ga odneseva v najino posteljo, sledi obvezno mečkanje, žgečkanje in premetavanje pod in nad kovtri v troje:-))

Lp Neja

New Report

Close