Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako zaslužiti denar kot 14 letnica

Kako zaslužiti denar kot 14 letnica

Živjo. Stara sem 14 in med poletnimi počitnicami sem zelo neproduktivna, kar mi gre vedno na živce. Zelo si želim kaj delati in zraven še kaj zaslužiti (seveda ne pričakujem veliko). Da bi mi starši za karkoli dali denar odpade, saj nimamo zelo veliko denarja. Živim pa v Ljubljani, približno 6 km od centra. Vsaka ideja mi pride prav. Hvala

Raje se pejt igrat z barbikami, otroštva bo še prehitro konec.
Za delo je še dovolj časa, sicer pa velik boš naredila, če že staršem kaj pomagaš pri gospodinjskih opravilih, se učiš kuhat pa tooo…. ne pa da pol ko si boš ustvarla družino, še kuhalnce ne boš znala v roke prjet! 😉

da si neproduktivna?

Ne moreš se meriti z 20 letnicami!

da si neproduktivna?

Ne moreš se meriti z 20 letnicami!

Jaz sem tudi začela delat s 14imi. Košnja trave, starejšim sem hodila v trgovino, poskrbela za nekatere kolikor sem lahko, kidanje snega.
Pred božičem sem pakirala darila za miklavževanja ipd.
Doma denarja ni bilo.

Na črno boš mogla delat. Dvomim, da te kdo vzame, ker si za vsakega še smrklja. Drugače pa lahko greš vprašat v kako trgovino če kje v skladišču rabijo pomoč, frizerko vprašaš, če lahko prideš čistit ob koncu dne itd. Pa zlaži se, da bi rada na črno, da se ti pol zaslužki ne poznajo pri štipendiji, starosti ne omenjaj

Otroško delo je prepovedano – in prav je tako.
Dela boš imela v življenju še čez glavo, verjemi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Še malo in boš lahko šla za kak mesec delat med počitnicami.
Do takrat…jas te popolnoma razumem, pač nisi ena izmed otrok, ki imajo na dosegu tisoč in eno željeno stvar, ker ti starši tega ne morejo omogočiti.
Razumem, da bi si kakšen priboljšek rada prislužila sama.
Kot plačano delo sigurno ne, ker je to delo na črno.
Lahko pa sprehajaš kužke in sprejmeš dar, pomagaš starejšim, kot so ti že povedali.
No, jas bi z veseljem ti dala kakšen cekinček oz. bon za Miller, če bi mi zglancala avto v nulo 🙂

“gospodov” južnega porekla, ki mislijo: “Tako mlada, pa že Slovenka”

Hej. Ime mi je Nastja in imam 14 let. Moji starši so v velikih težavah z denarjem zato jim želim pomagati. Kje lahko dobim zaposlitev pa tudi ce je za malo denarja? Živim v Ivančni Gorici. Napišite mi kakšno pomoč.

Starši naj gredo v službo. Ti počakaj, da boš vsaj dijakinja in si potem najdi, preko študentskega servisa..

Če si razvita za svoja leta se lahko pretvarjaš, da si starejša.

Povprašaj v kakšnem lokalu, da  če bi ti pustili v kakšni strežbi ali pripravi hrane ipd. Povej, tko kot je. Ali v frizerskem salonu vprašaj, če lahko prideš počistiti, da dobiš nekaj denarja, ali pa potem vprašaj pri frizerju, ker tam zelo veliko vedo.

Verjamem pa, da je zelo veliko ljudi v finančni stiski. Niso vsi namreč vladni goljufi na pravi strani, ki so popolnoma izgubili razum  za navadne ljudi in niso vsi vsega dobili v starih časih. Zato verjamem, da je nekaterim, ki niso bili deležni privilegij iz starih časov npr. Jazbinškovega zakona itd. da jim je lahko zelo težko.

Trenutno ne moreš uradno. Po 15ih lahko delaš preko študentskega servisa.

Med poletnimi počitnicami vprašaj sosede, če potrebujejo kakšno pomoč za trgovino, ali nabiranje češenj…za kakšen euro.

Drugače pa, najbolj produktivna boš, če se čez poletne počitnice naučiš kakšen dodaten jezik npr. Španščino. Greš v knjižnico in si izposodis CD in knjižico. Špansko govori precej velik del sveta.

Drugo leto, ko boš 15 pa študentski servis.

ne se grebsti za delo pri teh letih. Vsi te bodo potolkli dol in izkoristili, ker ni nadzora. V težke situacije rineš.

Počakaj še malo. imam pa idejo zate.

prični razvijati čustveno inteligenco. Prični razvijati um in trenirati s pomočjo določenih orodij, da sebe privzdigneš na drugi nivo.

Prični do te mere, da boš s pomočjo sebe in svojih sposobnostih za malo dela ponudila notranje vizije in moči. To si zaslužiš, ker vidim, da ste super družina. Razvijaj se v smeri, da bogatiš

Odgovor na objavo uporabnika
so_long_and_goodnight, 17.11.2019 ob 13:59

Živjo. Stara sem 14 in med poletnimi počitnicami sem zelo neproduktivna, kar mi gre vedno na živce. Zelo si želim kaj delati in zraven še kaj zaslužiti (seveda ne pričakujem veliko). Da bi mi starši za karkoli dali denar odpade, saj nimamo zelo veliko denarja. Živim pa v Ljubljani, približno 6 km od centra. Vsaka ideja mi pride prav. Hvala

Če te zanima ti jaz lahko pomagam, ti kaj kupim. Potrebuješ katero stvar?

Ma ja fake post. 14 letniki sploh ne vedo da obstsja starsevski cvek.

so_long_and_goodnight  zate

14 ni več tako malo.  si že 14. delaš lahko marsikaj. jaz bi ti bolj svetoval, da ne nasedeš, levi potliki . to so femisnitke, učiteljice, vzgojiteljice pravnice, uniformiranke.  14 je problem, ker je 14 komi.  jaz bi ti tko predlagal.  če imaš čas med počitnicami in veš kaj bi rada počela v življenju, delaj tko.  če si 9 razred imaš letos npz torej  se raje uči za to. ker je to bolj važno.  delaj stvari po vrsti, rprvo se pridno uči za tesste za ocene, to je pač v naši državi selekcija.  tko pač je. lahko pa če si 8 razred,  pa si pridna v šoli, pa lahko greš kaj trenirat.  recimo judo, plavanje.  kaj imaš bližje to idi.  če imaš bazen blizu, idi plavat. t osta dva zelo poceni športa.  in zelo dobra.  jaz mislim, da je sedaj bolj važno da treniraš in pravilno ješ in se učiš in se imaš fajn.  lahko voziš pse ven, lahko čistiš, mariskaj lahko.  jaz bi ti raje svetoval, naporen resen trening plavanja  in pridno učenje.  lep oda želiš delat, ampak sedaj ni čas za to.  sedja moraš položit fondament, da boš lahko grdila naprej hiško. fondament pa je sexy, lepo zdravo športno telo, dovolj kil, in rednospanje in UČENJE.  kakršna koli že ta naša šola je, po mo je ke kurac od kurca, do kurca, ni vredna pol pizdm merzle vode. je kej boljše. je pa tudi kje nasvetu veliko slabše.  tako ,da pač uči se.  začni igrat  zvečer, šah.  začni reševat križanke. začni se učit delat na računalnik.  najdi fanta, ki zna ful dobro, in te naj nauči kaj.  zdaj je bolj važno da se učiš in spoznaš fante malo. delo, bo še prišlo.  ti se raje neuči, da boš lahko prodajala svoje  umsko znanje in ne fizično delo.  mogoče lahkp grše v kaki vojaški kamp za počitnice. mors  v sv. samo predlagam.  ti se samo pridno uči in idi trenirat plavanje.  pa bo.

Bojim se, da te v delo silijo starši,  ali da je celo to sporočilo napisala tvoja mati.

Delo otrok je prepovedano in kaznivo dejanje. Pri 14ih dela ne smeš dobiti.

Je pa baje ena možnost pri 15ih po koncu osnovne šole. Lahko pomagaš celo v kakšnem baru. Plačana si legalno preko študentskega servisa.

Tako da ne. Ne moreš še delat, lahko pa tvoj fotr oddela kako naduro več in ti s tem kupi nove superge, ki jih imajo sošolke. Ampak veš kaj ti povem… mi ki smo iz revnih družin vemo kako nam starši potem denar tudi vzamejo ane?

Nikakor ti pri svojih 14ih letih ne smeš delati za starše. Hvala bogu niti zase ne.

Če nimaš denarja se posveti šoli.  Ker ena možnost je, da več šole kot boš končala, lažje boš pridobila denar, ko boš stara 25 let.

Nimaš druge možnosti. Vem kako je ..  pri 16ih sem začela delati v domu starejših.  Preko študenta. Ni bilo lahko, tudi jokala sem veliko. A bil je moj denar.

S štirinajstimi leti sem jaz zaključil OŠ. Naslednji dan sem šel na študenstki servis po izkaznico. Čez dva dni sem že delal v skladišču v neki firmi na Ježici.

Sklepam, da imaš danes podobne možnosti.

Kje pa imaš na Ježici kako skladišče? Samo bazen.

Avtorica ima zdaj 19-20 let…

Pri 19 letih je tema še vedno aktualna.

Sicer stara tema, pa vseeno se oglasim. Tema je fake. Ga ni 14 letnika, ki bi tako pisal kot avtorica, ki je baje stara 14 let. Njihov pravopis je katastrofalen.  Če bi bila res stara 14 let, bi zapis izgledal nekako tako: Hej. Mam 14 in hočm neki delt zdj poleti, pa itak da tud kej zaslužm zravn. Mtka in fotr ni šans d mi lahk kej data, kr nimmo tolk dnarja. Pliiiis help, km nej grem vprašat. Thanks.

Imam veliko stika z najstniki in njihovimi zapisi, sporočili itd. in zato iz letala vidim, da je avtor zapisa odrasla oseba, ki je upala na odgovore v stilu naj si najde sugar daddyja.

New Report

Close