Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kako zdržite v bednih službah?

Kako zdržite v bednih službah?

Opravljaš delo, da dobiš plačo. V tovarni, trgovini, javnem sektorju,… Povsod so odnosi na psu. Jaz sem bila v istem podjetju 40 let in 7 m. Menjavale so se sodelavke, odhajale v pokoj, prišle nove, mlajše, lepše,… Menjavali so se direktorji in njihove tajnice, v zadnjih letih cele ekipe. Menjavala sem tudi delovna mesta znotraj podjetja, od 20 let v kadrovski, do tajnice direktorice, do računovodstva in nazaj v administracijo. Marsikdaj je bila jeba, sploh, ko so naše direktorice odšle ena za drugo, mobing, ampak takrat niso bili časi, ko bi lahko menjal službe, kot danes. Je bilo 92.000 nezaposlenih. V vmesnem času sem bila tako obremenjena, da sem hotela prekiniti službo in ostati doma. Kdo bo pa preživljal otroke? Sem stisnila zobe in vzdržala. Danes pa nobene potrpežljivosti, vsi bi nekaj takoj, boljše. Odnosi so povsod v pizdi. Mi pa smo se znali tudi še zelo zabavati. Smo šli po službi samo na 1 pijačo pa se je zavlekla do 23h. Naslednji dan kup sestankov, pisanje zapisnikov,.., a vendar od nikogar slaba beseda. Malo smo se spogledovali vsi skozlani in opravili svojo službo, ne da bi kdo vedel, kdaj smo službo prejšnji dan zaključili. Ne, ni bilo nobene kurbarije, je bilo pa kar veliko alk..imije.

Odgovor na objavo uporabnika
M688, 08.04.2025 ob 06:22

kako zdržimo, 07.04.2025 ob 13:34

Ker drugih služb ni. Za običajne državljane jih nikoli ni bilo.

Razen za privilegirance. Tisti pa lahko menjajo službice; iz agencije na ministrstvo; iz ministrstva v direktorat; iz javnega sklada v javni zavod; iz javnega zavoda na občino; iz …

Točno tako. Ko si enkrat del omrežja, se samo presedaš iz stolčka na stolček, vedno te čaka dobra plača, v primeru resne napake, ki se je ne da skriti, pa te omrežje vsaj za en čas premesti na neko manj vidno pozicijo, kjer pa so še vedno veliki bonusi.

Ja, ne govorijo zaman o globoki državi. Tako da, take lepe službe so rezervirane za ljudi s pedigrejem.

Delam v eni takih firm in lahko potrdim. Seveda velja to le za priviligirance. O firmi se govori kot da tam tečeta med in mleko, a to velja le za peščico.

Ko tole berem v glavnem sami lenuharji, ki iščejo službo ne delo. Ti tamladi nebi delali ob sobotah, nebi delali nočne, nebi delali izmensko, samo dopoldan. Kaj vse se jim ne ljubi delati. Ok če so doštudirali in so zapisljivi, ampak ena, ki je končala trgovski, ali kakšno drugo sr.šolo je pa to. Vse svoje delovno obdobje sem delala na delovnem mestu primernem moji izobrazbi in to z veseljem. Sem pa prijela tudi honorarno za kaj drugega včasih ni bilo treba niti izobrazbe ampak denar, ki sem ga zaslužila ni smrdel😜. Eni lake jamrajo, samo delat to pa ne. Kljub svoji izobrazbi, bi šla še danes delat za blagajno, pomagat hranit stare ljudi v domu karkoli če bi bilo treba. Zaenkrat mi ni treba. Delodajalci ne dobijo delavcev v šlo, ja potem pa Filipinci, Nepalci…..

Obupno je. Sam sem tudi, kot je že nekdo napisal, zdržal največ tri mesece v proizvodnjah in odšel. Kot je znano, katastrofalni odnosi, delo, plača, vse… Ko sem  gledal tiste ljudi tam, ki delajo že leta, sem ugotovil, da ni nihče zadovoljen, ker tam dela, ampak da so pač sprijaznjeni s tem, da je to njihova vloga v življenju. Takrat sem imel končano srednjo šolo.

Kljub iskanju in številnim razgovorom, nikjer nisem mogel nič boljšega dobiti. Povsod kjer je bilo kolikor toliko spodobno delo, je bilo kandidatov veliko. Pa še to itak gre večinoma preko poznanstva. Potem sem se odločil za izredni študij naravoslovne smeri. Končal v najkrajšem roku, pa ni nič pomagalo. Ista zgodba kot prej.

Me zanima, 08.04.2025 ob 07:28

Brez vprašanja so me napotili na delo v proizvodnjo določenih delov za avtomobile. Tukaj sem, da zaslužim za preživetje. Kako dolgo še? Ne vem.

Si v  Odelu, Novemu bojda je porazno. Pa uvažajo Nepalce….

Jaz se zadnji 2 leti resnično sprašujem, kaj še delam tukaj. Delo samo po sebi je drugače res super, ampak kolektiv? Gorza. Vem pa, da vsega ne moreš imeti. Morda bi drugje bilo delo bolj bedno, ali pa enako beden kolektiv, ali pa veliko več vožnje, kaj pa vem. Idealne službe v teh letih še nisem našla. Me pa muči, včasih se težko prepričam, včasih se prav vesela, da zbolim in si malo odpočijem možgane od službe. Ker me večkrat tedensko boli glava.

težkajeta, 07.04.2025 ob 13:18

Tisti, ki imate res bedne službe, kako se prepričate, da greste vsak dan v službo in to iz leta v leto?

Recimo delo za tekočim trakom, kelnarjenje, delajo v Sparu na blagajani in podobno?

Bedno delo, pogosto bedni odnosi, plača pa za zjokat?

Sem večkrat opravljala taka dela, vendar max par mesecev v kosu. Pa sem mislila, da se mi bo odpulilo. Vedno eno in isto.

Se večkrat sprašujem kako uspe ljudem tudi 40 let zdržati. Saj čisto otopiš.

Ker ne najdes drugega dela boljsega kljub iskanju. Pa vseeno je kaksno izobrazbo imas. Ce ni vez in poznanstev je isto kot da je nimas. Poloznice pa prihajajo. Prisiljen si da prezivis.

Kaj porocejo se tisti ki jim se taka sluzba unici zdravje.

New Report

Close