Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako zgleda pregled-nevrolog

kako zgleda pregled-nevrolog

Pozdrav,

brat je naročen na nevrološki pregled. Ima določene težave, ki se vlečejo že leta, domači največ trpimo glede tega, ne bom razlagala, tega je še pa još….skratka sam se ne zaveda vseh teh pomankljivosti.

Ta teden ima nevrološki pregled, zanima me, ali naj grem z njim, ali bi me zdravnik, če bi šla malo pred njim v ordinacijo sploh poslušal, potem pa da gre recimo on na pregled.

Sam namreč misli, da je oh in sploh, tudi ne daje videza, da ni vse ok z njim.

Prosim, če mi poveste, kaj menite o tem, mislite, da bi me sploh spustili noter do dr.???

Ja, je pa polnoleten, 40 let, ima posledice prometne nezgode pred leti, možganske poškodbe.

Hvala vsem!!!!

Jaz sem sicer bila na nevrološkem pregledu za otroka. Najprej sediš in se pogovarjaš, glede drugih bolezni, anamneza ipd. Potem pregleda osebo: hoja, ravnotežje in ostale zadeve.

Če brat želi, da tudi ti prisostvuješ pri prvem delu, ni problem. Ne bi se pa vsiljevala, če tega noče. Če želiš vstopiti pred njim, ga vprašaj, če se strinja s tem. Kolikor razumem, je opravilno sposoben, torej ne moreš ignorirat njegove želje.

po nesrečah in poškodbah glave je to pogosto..drugače pa jaz sem bila na pregledu pri nevrologu zaradi drugih problemov z glavo…testiral je reflekse, na rokah, nogah, glavi..moč mišic, odzivnost oči, govor, nekaj zapltenega sem mogla ponovit, , na splošno počutje,..

Sicer ne zaradi poškodbe, ampak pregled obsega test refleksov (kolena, komolci, podplat, trebuh), moč (stisk rok), natančnost (z zaprtimi očmi se dotikat nosu, čela, z odprtimi različne kombinacije dotikanja prstov), prevodnosti (z glasbenimi vilicami), test ravnotežja, ravne hoje, sledenje z očmi pa verjetno sem še kaj pozabila… pa še pogovor, pregled slik (običajno pridem z novimi MR izvidi).

In ne, ne predstavljam si, da bi šel z mano ali pa celo pred mano na pregled/pogovor še brat.

New Report

Close