Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika kako zgostiti marmelado

kako zgostiti marmelado

Imam marelicno marmelado, ki je malce tekoca, kako bi jo zgostila? Jo malo pokuham s sladkorjem?

ob stalnem mešanju kuhaj dokler se ne zgosti, sladkorja pa ne dodajaj, ker je že tako preveč sladka.

V bistvu ni prevec sladka, ker je razmerje sadje : sladkor nekje 4 : 1.

če bi bila premalo, bi ti že zdavnaj splesnela…


Nisem vedelo, da sladkor deluje proti plesni? Po kateri logiki to?

Morda po logiki, da še nikoli v življenju nisem videla plesnivega sladkorja, plesnivega sadja pa že mnogo 🙂

Drugače pa, ja, sladkor je konzervans.


Aja potem marmelade sploh ni treba kuhat, samo zmečemo kup sladkorja not? 🙂


Aja potem marmelade sploh ni treba kuhat, samo zmečemo kup sladkorja not? 🙂
[/quote]

eh ja, pri preveč pametnih je vsak trud odveč…

Saj tudi na smrekove vršičke sladkor samo naložimo, potem pa kozarec postavimo na sonce in se sirup kar sam naredi.

Poskusi enako s sadjem in poročaj :))

Zavri, dodaj agar agar, ohladi in pojej.

Zavrela s sladkorjem in ohladila na balkonu, je kar konkretno cvrsta, za pidkote bo super!

eh ja, pri preveč pametnih je vsak trud odveč…
[/quote]
Pri preveč “prepričanih” takisto.

Koliko sladkorja za konzervans je dovolj, ne vem, a moje marmelade so max 2:1 razmerje sadje – sladkor, večinoma 3:1, tale je pa slučajno 4:1 in je res bolj redka, ampak okus je pa božanski, tako da ji čisto oprostim, da se ni zgostila.
Stojijo mi pa tudi po nekaj let v shrambi, ki ni ravno mrzla, no, ta zadnja stoji od julija in zaenkrat mi še nobena marmelada ni splesnela.

New Report

Close