Najdi forum

Splash Forum Style.Over.Net Nega, ličenje in style kako zmanjšati obseg stegen?

kako zmanjšati obseg stegen?

Sem nesorazmerne postave in glede na celo telo imam preobsežna stegna. Težave so potem pri kupovanju hlač, ker če so v stegnih ok, lahko vanje še bundo zatlačim.
Samo hujšanje seveda pomaga, ampak razmerje ostaja.
Je kateri uspelo zmanjšat obseg stegen bisveno bolj kot obseg ostalega telesa? Če ja, kako?

In kakšno je dejansko razmerje med pasom in boki?

Dejansko razmerje v cm ni pomembno za to, da mi daste kakšen preizkupen recept.

Za genetiko premagati ne obstojajo nobeni preizkuseni recepti.

Vedno se zredim v stegna. Pomaga le tek.

Zelo enostavno je – mišice so goste, to pomeni da so težke in imajo manjši volumen na isto težo, špeh pa obratno, je lahek in ima velik volumen. Odpravi špeh, nabildaj mišice da bodo sproti žrle špeh, oblika telesa se bo spremenila.

Špeha ne moreš po želji z enega mesta skurit, ga bo pa jasno največ skurilo od tam, kjer ga je največ.

Stegna se debelijo skozi lačna usta.

------------------------------------------------------------------------------------------------------- [i]Do what you can't.[/i]

Tek trenutno n pride v poštev zame, bi p seveda lahko naredila kaj na mišicah.
Ima kdo kakšno idejo za vaje doma? Počepov se samo spomnim takole na hitro. Ima smisla? Kaj še?

Smukač Paris ima obseg posameznega stegna 70 cm pa se ne sekira.

upoštevaj nasvet, ki je bil oddan 5 Jan 2020 ob 22:01h.
in verjemi, da nasvet stoprocentno drži…

Ok, nabildat mišice, ampak kako? Delala bi vaje doma. Lahko kaj priporočate?

Jaz sem cela suha, edino okoli stegen se mi pa rado kopiči. Tako imenovane jahalne hlače so to. Vaje nekoliko pomagajo, redna hoja, teka pa ne maram.Pomaga tudi, da redno piješ smootije za zajtrk, ker zelo spodbudijo presnovo. Problem je po moje lena in počasna limfa, ki se zavozla okoli stegen. Ko piješ smootije, jo spodbudiš in odvečna tekočina kar odteče iz tebe. Limfni sistem oživi in začne razbijati vozle, ki se nabirajo na določenih predelih. Zadnje čase se mi ne ljubi delati smootijev, zato se je spet začelo. Ampak me očitno ne moti pretirano, če ne bi že kaj ukrenila 🙂

Recept za moj smuti: Pol manga, 1 banana, 1 deci vode, pest goji jagod, velika žlica konopljinega proteinskega prahu, lahko žlička lanenega semena. Dobro premiksaš, če je pregosto, dodaš še malo vode, spet premiksaš in spiješ z užitkom. MMM, spet se jih bom lotila delat :))

Meni je pomagalo kolesarjenje. Od pomladi do zime trikrat na teden kolesarim po razgibanem terenu 10 km. Čeprav sem bila s obsegom stegen zelo nezadovoljna, sem sedaj navdušena nad vitkimi stegni.

Gore, nad 2 tisoč, to pomaga.

Eh pa ja de….če bi bilo to res, bi bili vsi športniki kot na zobotrebcih. Pa niso…..

če imaš telo genetsko tako oblikovano, te reši zgolj nož.

Ne počni tega, ker boš grozna – preveč nabildane stegeneske mišice pri ženskah so grozne za videt – pa tudi obsega ne boš zmanjšala, to je tvoj namen, ker se ti vse lepi na hlačnice.

infra savna topi podkožno maščobo v globino do par cm -moraš pa bit noter vsaj 30 minut na eno rundo. Ne od začetka, postopoma, da dobiš kondicijo.

Tako sem jaz – odstranila še tisti odvečni špeh na stegnih in zadaj na hrbtu, kar se ni dalo shujšat z vadbo, sklatila dol 15kg drugače. Ker bi edinole drugače lahko samo še z liposukcijo. Ni šlo, vsepovsod drugje z vajami za moč in desko vaja v različnih izvedbah, na stegnih in na hrbtu pa je genetika pustila svoje. in sem uspela v pol leta infra savnanja cca 3x tedensko 3x po pol urce na obisk zmanjšat obseg stegen iz 68 cm na 55cm, na hrbtu še zadnje “klobasce” so zginile….. Sem se namazala še z dobro proticelulitno kremo po stegnih, preden sem šla noter.
Prehrana: nič alkohola, črtano dodajanje sladkorja in zelo omejeno tudi sol, nič kruha in pekovskih izdelkov, od mesa pa samo občasno kakšna goveja jetrca, piščanc nebaterijske reje brez kože, pa modre ribe. pa jasno urnik prehranjevanja sem popolnoma spremenila, prilagodila potrebam telesa, ne uram, ki so “uradne” za neke dnevne obroke, sploh pa se nisem držala pravila 5 obrokov na dan.

Hrana, prehrana. Fizicne vaje (poglej kar na netu, morda v kakem drugem jeziku tudi, npr. v anglescini, ker je na splosno vec tega). Kaksna profi masaza ali samomasaza. Drugace pa iz izkusenj ti povem, da ko sem opravila z dolocenimi custvi iz preteklosti, predvsem z jezo vezano na cas odrascanja in na jezo vsrkano kot spuzva za jezo starsev, njihovo jezo, so mi stegna postala bolj cvrsta in napeta. Niti ni bil cilj tole, ampak se je poznalo in prav fajn mi je delo. To me je naucilo, da je mascoba energija, ki se nalaga v telesu, ker nekje drugje nekaj ne stima in nalagam “energijo” drugih nase. No, ne vem, ce in koliko to pomaga, ampak je pomembno delati tudi nefizicne vaje

Najprej normalna teza.
Potem pa vaje za misice in sicer za stegna moras delat vaje za dolge misice, za zadnjico pa vaje za napihnjene misice, da se razmerje popravi v tebi vsecni izgled.

Ne počni tega, ker boš grozna – preveč nabildane stegeneske mišice pri ženskah so grozne za videt – pa tudi obsega ne boš zmanjšala, to je tvoj namen, ker se ti vse lepi na hlačnice.

infra savna topi podkožno maščobo v globino do par cm -moraš pa bit noter vsaj 30 minut na eno rundo. Ne od začetka, postopoma, da dobiš kondicijo.

Tako sem jaz – odstranila še tisti odvečni špeh na stegnih in zadaj na hrbtu, kar se ni dalo shujšat z vadbo, sklatila dol 15kg drugače. Ker bi edinole drugače lahko samo še z liposukcijo. Ni šlo, vsepovsod drugje z vajami za moč in desko vaja v različnih izvedbah, na stegnih in na hrbtu pa je genetika pustila svoje. in sem uspela v pol leta infra savnanja cca 3x tedensko 3x po pol urce na obisk zmanjšat obseg stegen iz 68 cm na 55cm, na hrbtu še zadnje “klobasce” so zginile….. Sem se namazala še z dobro proticelulitno kremo po stegnih, preden sem šla noter.
Prehrana: nič alkohola, črtano dodajanje sladkorja in zelo omejeno tudi sol, nič kruha in pekovskih izdelkov, od mesa pa samo občasno kakšna goveja jetrca, piščanc nebaterijske reje brez kože, pa modre ribe. pa jasno urnik prehranjevanja sem popolnoma spremenila, prilagodila potrebam telesa, ne uram, ki so “uradne” za neke dnevne obroke, sploh pa se nisem držala pravila 5 obrokov na dan.
[/quote]

Dajmo pretiravat. Z normalno vadbo pol ure na dan ne moreš dobiti takih mišic kot smučarji, razen če nimaš že takih predispozicij (velik delež mišičnega tkiva že po naravi), ki pa jih avtorica nima, ker sicer ne bi imela takih težav s stegni.
Imam prijateljico, ki je bila zgoraj konfekcija 36, spodaj 44 (boki, stegna, meča, debeli gležnji) … Ko je ekstremno shujšala, je bila enakomerna 34. Če ne bi videla na lastne oči, ne bi verjela, da ima lahko tako postavo. Je pa zraven hodila tudi v fitnes, imela je osebnega trenerja.
Počepi, izpadni korak, hoja v hrib, kolo (pa ne samo 10 km, to ni nič). Tega nekoliko več, potem pa še vaje za vse telo. Pazit pri prehrani.

Osebno se mi taka postava sploh ne zdi napačna, če so stegna in rit čvrsti, torej da ni vse putrasto, celulistično in žilasto. Na fitnesu je par takih žensk in za moje pojme zgledajo super, čeprav imajo “debelejša” stegna in rit.

Sama imam ravno obraten problem in to je, da sem nagnjena k trebušavosti in dobim trebuh takoj, če pridem nad 52 kg – da o licih in podbradku ne govorim. Tako da skušam ohranjati težo in raven trebuh, hkrati pa imam suhe noge in drobne boke. Spodaj mi je 34 prevelika, zgoraj nosim 36.

Zelo malo je žensk s sorazmerno postavo.

[/quote]

Ti si cela savna, savna nič maščobe ne topi, savna ti edino vodo “topi”, ki jo moraš pač potem nadomestit, ker drugač umreš.

Malo sem gledala po youtubu, da bi našl kakšne vaje, ki bi jih lahko delala doma. Nič pametnega mi ni uspelo najti. Dela kdo kakšne vaje doma, mi lahko kaj priporočate?

Joj, kako si pa ti lena. Na ta način ne boš nikoli nič storila zase. Take buče, da nisi na netu našla niti ene same samcate primerne vaje, prodajaj komu drugemu.

Po mojem drugače kot z dieto ne. Vadba samo še poveča mišice.
Ljudje s sorazmerno postavo se, če se zredijo, zredijo v vse enakomerno, ljudje z nesorazmerno postavo pa v določen del telesa. Pri slednjih je postava najbolj skladna, če so suhi.

Hoja v hrib (vsak dan vsaj pol ure), ko prideš domov pa še počepi, izpadni koraki … Če se lotiš tega resno in res vsak dan, ni hudič, da se po dveh mesecih ne bi nekaj poznalo.
Po dveh tednih se pa pač ne bo.

New Report

Close