Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kako znižati na naraven način visok pritisk

kako znižati na naraven način visok pritisk

Imam pritiska 190/9o? In mi ne pade teden dni že imam tako visokega. Kaj pmaga za znižanje pritiska? Ali pomagajo česnove kapsule? katerakoli druga naravna snov?

Kaj pa kile, jih je preveč?
Pa relaksacija, brez stresa, kakšni čajčki, sprehodi, velik spanja?
Neintenzivna rekreacija, vsaj sprehodi?
Sproščenost, smeh, druženje?

Malo poglej na netu, nekatera živila uravnavajo visok pritisk, nekatera ga celo znižujejo.

vem, da kuhana repa s česnom zelo zniža pritisk

pri tako visokem pritisku ne bodo dovolj samo “nekatera živila”, ampak bo treba malo k zdravniku pogledat.

Ne hecaj se z visokim pritiskom! Naravna sredstva pomagajo pri manjših odstopanjih, pri večjih kot je tvoje (halo, zgorni 190!!) pa je nujno medikametno zdravljenje. V nasprotnem primeru se krha ves žilni sistem, lahko pa te lahko zadane možganska kap (ena najtežjih bolezni sodobnega časa), gangrena, od slabšega vida do slepote, od slabšega delovanja do odpovedi ledvic (bi rada hodila na dializo – ??)…
UPam, da si me vzela resno.
Želim ti srečo, pa čim manj neobemenjenosti z enim tabletom proti zniževanju tlaka dnevno.

začni z zdravili, ki jih dobiš pri zdravniku, potem pa se sistematično loti naravnega zbijanja in kmalu tudi zdravil ne bo več treba.

Če ima ženska tako visok krvni tlak kot opisuje in gre za dednos ali drugo bolezen, ki visok krvni tlak povzroča, potem bo morala tablete jemati do konca življenja.
Lahko nekaj naredi, če bo drastično spremenila svoj življenjski slog – od prehrane, do gibanja, do izogibanju stresa, do vzdrževanje vitkosti … kar pa vsi vemo, da je pri večini misija nemogoče.

česnove kapsule, gibanje, bolj zdrava prehrana če pa še to ne pomaga pa piramil tablete v nizkih dozah. Začetna za rahlo zvišan pritisk je 2.5 mg/dan

************************** § ▲ !

Jaz odka jem tbl za pritisk, pa če pozabim vzet, mam še enkrat večjega, kot pa pred tbl… to je pomoje bullshit. Moj stric jih je iz istega razloga nehal jest, ima zdaj normalen pritisk, jih ne je že skoraj 2 leti. Prej pa ne vem koliko let pa kljub tbl visok pritisk.
Enako pri meni, vzamem 2x na dan, pa imam isto, k takrat ko jih sploh jedla nisem. S tem da, če pozabim kakšno vzet, se mi takoj zviša. Pa sem jih najmanj 7 že menjala, vedno isto. Povprečno imam 160/100, mlada, suhica, veliko se gibljem, ne jem slane hrane. Ledvice pri koncu.
Enkrat sem šla na dopust in jih pozabila doma. Prve dni močan glavobol in visok pritisk, kasneje do konca dopusta tako normalen, kot ga še nikoli nisem imela. BREZ ENE TBL.
Kot pravim, tbl so pomoje en velk bullshit. Nekje morjo služit in če lahko na našem “zdravju”, zakaj ne. Itak smo butasti in jim vse verjamemo.

Meni česen v 5min zniža pritisk. Ampak ne vem če je to dobro, da se na hitro zniža, mene takrat cel dan glava boli.

Ja to kar opisuješ je tipičen rebound po dolgotrajnejšem jemanju beta blokatorjev. Če jih prekineš nenadno boš dobila še višji pritisk kot si ga imela pred začetkom terapije.
Tu ne gre krivit farmacijo ampak sebe ker pozabiš ali iz kakšnih drugih razlogov nenadno prekineš jemanje. Treba je postopno zniževat po pravilu 1:10. Se pravi če si tablete jemala 10 mesecev, naj zniževanje na nulo traja vsaj 1 mesec. Beta blokerji grejo po 1:10 pravilu.

Za ljudi s hudo hipertenzijo lahko takšne tablete pomenijo edino rešilno bilko pred infarktom zato hvalabogu da obstajajo.

Le previdno jih jemat glede na stanje in še bolj previdno nižat.

Zakaj si ji svetoval pa tablete Piramil?
Mislim, da je za tak nasvet usposobljen samo zdravnik.
Avtorica, meni niso ustrezali tableti za pritisk, ki so mi zniževali srčni utrip. Grozno sem se počutila …
Sedaj sem dobila druge tablete, ki delujejo na drug način in kot da tablet ne jemljem, pritisk pa je uravnan.

Zakaj si ji svetoval pa tablete Piramil?
Mislim, da je za tak nasvet usposobljen samo zdravnik.
Avtorica, meni niso ustrezali tableti za pritisk, ki so mi zniževali srčni utrip. Grozno sem se počutila …
Sedaj sem dobila druge tablete, ki delujejo na drug način in kot da tablet ne jemljem, pritisk pa je uravnan.[/quote]

Saj piramil se dobi le na recept torej bi v vsakem primeru morala do zdravnika. Če naravni načini ne bi pomagali je piramil 2.5 mg najbolj primeren za blago zvišanje pritiska še predno preraste v kronično. Naredi se cikel 6-12 tednov kar za blago zvišanje zadostuje in ga normalizira med tem pa se uživa naraven garlicijev ekstrakt ki se ta čas v telesu nalaga.
Načeloma višje doze tudi vplivajo na srčni utrip saj spadajo v isto skupino zdravil ampak manjše pa na srce nimajo vpliva razen če seveda jemlješ npr piramil istočasno z metoprololom ali propranololom. Tisto pa zna biti zelo nevarno.

New Report

Close