Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšen dobiček ste naredili z delnicami Krke.

Kakšen dobiček ste naredili z delnicami Krke.

Kakšen dobiček ste naredili z delnicami Krke in ali ste dobiček vnovčili.

27000€ je trenutna vrednost mojih delnic od Krke. dobil sem jih pa za 250.000 SIT certifikatov.  kar vnovčim so dividende..letos bo cca 1000€

Jaz sem jih prodal pred 10 dnevi, cena ob nakupu 98€.

Bravo.

Certifikate v Petrolu pa smo pop….ili

prejela preko certifikatov 130 delnic.

Vsako leto dividende, ne bom prodala. Morda, če bom kaj kupovala.

Še vedno držim delnice Krke in Petrola iz certifikata + obojih še nekaj dokupljenih.

Zaenkrat ne razmišljam, da bi prodajala, kvečjemu bom še kaj dodatno kupila.

Enako partner, le da on iz certifikata nima nič več, prodal že pred več kot 15 leti, imel je par drugih.

trump je delnice pognal navzdol.pa prejšni teden sem jih že hotel prodati.zmeraj prepozen

Zdaj je čas za nakup.  Ampak ovcam to seveda ni jasno.  Kar prodajajte, bebci.  Saj vam razni trol majstri perejo glave, recimo tale PADA  😛  Tisti ki imajo keš, zdaj kupujejo.

KD- mene so pa ven vrgli, proti moji volji. Iztis malih delničarjev. Nek drobižek so nam izplačali.

Ja pogoltnost zajebe ljudi. Še zmeraj je čas za prodajo, če si jih kupil po 110€. Kajti mislim da bodo pristale pri tej vrednosti.

Odgovor na objavo uporabnika
Stara forumašica, 04.04.2025 ob 20:04

Še vedno držim delnice Krke in Petrola iz certifikata + obojih še nekaj dokupljenih.

Zaenkrat ne razmišljam, da bi prodajala, kvečjemu bom še kaj dodatno kupila.

Enako partner, le da on iz certifikata nima nič več, prodal že pred več kot 15 leti, imel je par drugih.

Kako od Petrola. A ni bil takrat iztis malih delničarjev?

Nekoč sem vložil v Lekove delnice in v roku dveh let dobil 12 kratnik vloženega zneska, ko jih je kupil Novartis.

hehe873, 04.04.2025 ob 20:39

Zdaj je čas za nakup.  Ampak ovcam to seveda ni jasno.  Kar prodajajte, bebci.  Saj vam razni trol majstri perejo glave, recimo tale PADA  😛  Tisti ki imajo keš, zdaj kupujejo.

Niso se toliko padle, da bi bil cas za kupovanje.

Vsake toliko kupim kako delnico, ob padcih malo vec, zdaj imam denar, ki caka na nakup, ne vem, ce je ze pravi cas.

Imam par slovenskih delnic v portfelju, najvec od Krke, ki sem jo kupila s certifikatom.

Počakajte z nakupi Krke, ta bo še padla, kljub temu da imajo dobre rezultate, pa se cena delnice zgleduje po ostalih delnicah.

Ali misliš da bodo še padale, jaz sem jih kupil po 160€?

Menda kralj banan že pizdi .

Na Krko sem malo pozabil in jo zanemaril.
Sem zdaj pogledal. Kupoval sem jih 2007 po 970 in 1190€. Koliko so zdaj?

Približno ob istem času sem kupoval tudi Meto (Facebook) po okrog 10€, se mi zdi. Zdaj naj bi bile okrog 500.

S Krko ni nekih pametnih profitov.

Sem na hitro pogledal graf ..v zadnjih petih letih je šla iz 60 na 170€

Anonimno 8684, 04.04.2025 ob 23:10

Kako od Petrola. A ni bil takrat iztis malih delničarjev?

Ne, ni bil.

Samo razdelili so jih, enako Krkine.

Pri Petrolu so jih razcepili in ene v 20, pri Krki iz ene v 10, skupna vrednost je na ostala enaka.

Ravno se je začelo padanje, ki se bo v naslednji teden definitivno nadaljevalo. Padale bodo delnice po celem svetu in tudi v Sloveniji. Že tudi zato, ker so se v zadnjih dveh letih cene slovenskih delnic bistveno preveč napihnile. Tudi zato, ker je Izet Rastoder v njih zmetal na desetine milijonov denarja od filanih banan.

Kljub temu da se pričakuje dividenda sem prodal delnice Krke, dovolj sem zaslužil in mislim da bodo še padale. Bom raje kupil ameriške delnice, ki so sedaj na nivoju pred 1,5 leta nazaj.

Moja mat ima Krko od certifikatov, kupila pa je na moj predlog. Koloko dobi dividende? Za eno položnico od upravnika in to je to. Bo šlo pa vse skupaj v Trumpovsko maloro. Blagor tistim z zlatimi palicami.

Če dobro pogledaš imaš od najemnin nepremičnin večji dobiček, kot od dividend.

Morebiti. Ampak se moraš jebati z najemniki, ki so pogosto nesolidni ljudje. To te stane ogromno časa in živcev. Pa še slovenski levičarji bi te radi oderuško obdavčili, ker je za njih vsak, ki si je nekaj ustvaril, razredni sovražnik.

Kratkotrajno oddajanje .

New Report

Close