Kakšen je slovenski moški?
Za mene je moj oči naj slovenski moški. Ko bi le fanta našla njemu podobnega.
Na zunaj mogoče deluje robato, znotraj pa je srcE!
Za družino bi vse naredil, priden, potrpežljiv, pred tečno ženo se umakne v delavnico, noče se prepirat.
Nerad nastopa v javnosti, ne zna brbljati in na dušo pihati ženskam, kot to delajo primitivni narodi (exYU, Italijani,…).
Slovenec je preprost in ni bahač, nastopač oz. gospodovalen, kot so prišleki tipa Janković (samo jaz, jaz, jaz,…).
Pri delu se pretegne, za denar mu ni težko delati nadure, pa naj si bo zdravnik ali pa ličar. Posledice – izgorelost.
Če je brezposeln zelo trpi.
Slovenci so genetsko silno raznoliki (odtod tudi naša neenotnost):
Vsaj za Gorenjca velja, da je premožen, šparoven, iznajdljiv, iz nič napravi marsikaj.
Močno zvišujejo višinsko poprečje.
Ob bok Gorenjcem bi postavila še Korošce in Primorce (tudi čezmejne), čeprav so razred zase, oboji pa imajo značilnosti Atilovih potomcev (skremžen obraz nepravilne oblike, primer obraza Rudi Vovk*, tipični mongolski obraz) pri
Primorcih vsaj do Čedada (nosilci priimka Cenčič).
Dolenjci veljajo za pridne in vesele ljudi, ki radi pomagajo, kar pa cigani s pridom izkoriščajo. so nekoliko majši in kratkih udov.
Belokranjci se mi pa spet zdijo eni bastardi. So rasno neprimerni.
Štajerci so praviloma veseljaki, vendar je to bolj vpliv stalnega konzumiranja alkohola, praktično že od majhnega. Zaradi turških posiljevanj njihovih prednic so nekoliko temnejše polti. So tudi znani po največjem št. samomorov ter ubojev v Sloveniji (Finski sindrom).
Prekmurci so zaradi incestnih spočetij (to je znano tudi za Bohinj, Begunje in Selško dolino) iz generacije v generacijo, ciganosti ter alkoholizma ter mastne prehrane daleč najbolj “prizadeti”. Večina jih konča v kaki norišnici, ta pametni gredo delat v Nemčijo.
Podobno verjetno velja tudi za Porabce.
Tirolci so pridni in delovni, notranje pa trhli.
Bavarci so pridni in delovni, imajo najboljše gospodarstvo na svetu in se tudi zavedajo, da so s Slovenci neločljivi (gospodarska povezava), da smo isti narod, le da so oni ponemčeni.
Švicarji so vsi bogataši, a živijo karseda skromno. Posledica stoletnih incestov so idioti, ki predstavljajo 1/3 prebivalstva ….
O Istrijanih, Zagorcih ter Slavoncih pa drugič.
Pa Valvasorja si preberite. In Trstenjaka.
Govoriti in pisati o slovenskem moškem je brez zveze, podobno kot je pisati npr. o povprečnem študentu, avtu, napolitnakah če hočete, saj taki v realnosti ne obstajajo (le v statistiki).
Slovenski moški obstaja le kot Gorenjec, Štajerec, Korošec,….itd., če je pa že prišlo do mešanja raznih grupacij med generacijami pa npr. Ljubljanc, Tržačan, Gorizian, Novomeščan, … malomeščan :).
Predalčkanju ni ne konca ne kraja:
– lep (Primož Cimerman, jaz :)), grd (Drnovšek, Klemenčič, Janja Roblek* – morda je dec)
– visok (jaz, Igor Bavčar), nizek (Kućan, Janković)
– debel (Kocjančič), suh (dr. Gostečnik)
– pameten (Primož Cimerman, jaz :)), neumen (teh je pa preveč :))
– priden (teh je veliko, med njimi tudi jaz :)), len (žal je tudi teh veliko, preveč)
–
–
Podobno kot Ljuba Prenner (tako si predstavljam tudi Barco :):
Imam slabe izkušnje.
Prvi mož je bil alkoholik in varalica, slab oče in manipulant.
Drugi mož je bil nadut, egoist, sebičnež, ki ga ni zanimalo drugo mnenje, brez kančka empatije in sočutja, trd in zajeban. Večkrat sem mu rekla, da ima čisto hitlarski značaj.
Oba sta bila čistokrvna slovenca.
Najboljši moški pa je bil moj oče. Pozoren do mame, ljubeč do nas otrok, sočuten, res človek na mestu, iskren, odkrit, zanesljiv, človek, ki je svoje življenje posvetil svoji družini.
Je pa res, da on ni bil slovenec, ampak srb.
Slovenski moški…
Se mi zdi, da se na splošno pozna prevladujoča ženska vzgoja. Ja, v naši deželici ženska podpira 3 vogale v bajti, kot že pregovor pove – in to se odraža tudi na vzgoji in karakterju moških. Zadržane pičkice brez svojega mnenja, brezjajčni negovalci domače tratice in glancarji svojih Golfov 5.
Tisti Mirelin Andrejček je kar pravi prototip slovenskega “deca”… 😉
In seveda so zato babam všeč balkanci, ki so šli čez patriarhalno vzgojo.
je.biga tko je to. Kaj je boljše ali slabše – ostaja večno vprašanje. 😉
Čistokrvni Slovenec ne obstaja. Glede na to, da živimo na majhnem ozemlju, kjer je konstanten “prepih”, boste skoraj vsi med svojimi predniki našli kakega predstavnika sosednjih narodov ali celo raje kakega predstavnika sosedov naših sosedov.
Pestrost je velika, tudi kulturno in karakterno. Dejstvo pa je, da so se vsi, ki so vladali temu prostoru, vedno zanesli na slovenskega moškega. Res je pa tudi, da je sobivanje v saferjot nepovratno poškodovalo zavest povprečnega slovenskega moškega. Jbg…. kulturno nismo bili Balkanci pa smo to po sili razmer postali.