Kakšen kruh najraje jeste
Torej, kakšen kruh, bel, črn, polnozrnat, koruzni…. kje ga kupujete, doma pečete? Mislite, da je slo. proizvod ali ne, je pripeljan v slo. na pol pečen in zamrznjen in je potem samo dopeka v trgovini?
Jaz ga kupujem en del v Tušu en del v Lidlu. Za moža belega, ker drugega ne je, za otroke in sebe koruznega, včasih polnozrnatega.
Ne vem, če pojem en kos kruha na teden, bo prej, da na 2 tedna, zato mi je za tisti kos kruha čisto vseeno, kateri in kakšen je.
Priznam pa, da ko sem v kakem večjem marketu, ko zadiši kruh in če sem lačna, si vzamem kakšno štručko, v Mecatorju tiste njihove hiper, drugod pa kaj podobnega, ampak to pa tudi pojem ene 3x na leto.
Enostavno nisem kruhojedec.
Na obisku v Angliji smo v eni pekarnici kruha/ kavarnici probali in kupili kruh iz kislega testa s chia semeni.
Samo namazali smo ga z maslom in je bil popoln obrok, brez, da bi si človek še kaj drugega želel. Od takrat naprej stalno iščem recepte online za kislo testo, moram se tega lotiti doma, v Slo stalno sprašujem, kje prodajajo tak kisel kruh, do sedaj ga še nismo našli.
Zadnjih 30+ let pečenega doma. V vseh variaciah. Žitni mlin je redno v uporabi.
[/quote]
Bravo.
Pečeš v el. pečici ali v krušni peči?
Jaz sem in tja kupim Jelenov hlebec (polovico) in kakšno Šparovo Korenino, drugega kruha ne jem, ker mi ni dober – sploh ne tisti, ki ga pečejo v trgovinah (surov, lepljiv, zbit).