Kakšen material je viskoza?
Viskoza hladi, kot je že nekdo povedal, vendar pa mora bit tanka. In se suši hitreje od bombaža. Rada pa se mečka in težko jo je zlikat. Pa hitro se skrči.
Ne znam povedat, kakšno viskozo imajo te trgovine nizkega budgeta, kjer kupujem, ampak spodnje in kratke majice iz viskoze na meni tekom dneva v celoti zasmrdijo, čeprav se stuširam, po tistem ko si lase posušim in zobe operem, še enkrat operem pazduhe, namažem z deo, in počakam da se posuši, ampak,niiič ne pomaga, kar cela spodnja ali kratka majica iz viskoze dobi vonj po telesu, če se neposredno drži kože! Obup, kako je to možno!
Tudi če se nisem znojila, prej pred začetkom poletja, isto, tudi pozimi je vsa majica na hrbtni in trebušni stran imela ogaben vonj po koži, po telesu. To se mi nikoli ni zgodilo z bombažem. Tako da se mi je viskoza zagabila, ker se očitno spoji z vonjem kože. Morala bi vsaj malo dišati po pralnem prahu ali mehčalu tudi na koncu dneva, tako kot bombaž
ne majice, ki nikoli ne pridobijo takega specifičnega vonja!
Tako da od kod viskoza v trgovinah NKD, KIK, PEPCO, LECLERC. In samo iz tega razloga, specifičnega vonja viskoznih majic po kožnih lojnicah, raje ostajam pri dražjem bombažu!
Viskoza je naravno vlakno, le kemijsko obdelano. Kot vsak material imaš seveda tudi tu slabšo in boljšo kakovost. Glede na to bi znal ostati vonj ki ga omenjaš. Sama nimam te izkušnje, znam izbrati kvalitetnejši material viskoze in imam z njo dobre izkušnje. Se ne mečka, ne krči, ne raztegne, nina neprijetnega vonja, pa še likat je ni potrebno v večini primerov, tisto kar pa pa se z lahkoto zlika…..
Vidiš… kako različne izkušnje… hehe…