Kaksen moski je to? Prosim za nasvet
Zivjo. Objavljam se tu, ker se mi zdi ta skupina bolj primerna, opazila pa sem jo kasneje.
Ne vem zakaj pisem to tu. Verjetno, ker nikjer ne dobim pametnih mnenj.
Preko Tinderja sem spoznala okoli 10 let starejsega moskega (sama sem se studentka). Ta moski je bil 10 let v zvezi (znanci so mi povedala, da jo je varal in on tudi posredno, ker je govoril tudi o drugih zenskah izpred parih let). Zalomi se pri tem, da se je kao za vse prej trudil, zdaj ima pa kao vsega dovolj in se za mene nebi trudil. En dan je super, drugih par dni je zanic. Se sploh splaca se truditi okoli takega, ki ti ne rece nic lepega, te skoraj nikoli nikamor ne povabi in se v prvi vrsti ukvarja sam s seboj? Res je, da so ga tudi ze varale, ampak s tem nimam jaz nic. Sem svoj in posten clovek. Je potem mozno, da ima res neka nihanja v razpolozenju, ki so samo nihanja? Se mogoce dobiva se s kaksno in laze? Se lahko spremeni, ko razcisti pri sebi in bo srecen sam s seboj najprej? Bo kdaj bolj pozoren? Ne vem kaj bi sploh naredila. Trudim se okoli njega, velikokrat pa ne dobim nicesar nazaj. Tudi ko ve, da mi je zelo hudo, ker je kaj naredil narobe se ne opravici oz. niti ne javi. Potem pa se mu cez par dni spremeni “pocutje” in je ok.
Glej, če ti paše takšen podrejeni odnos, poln gneva, prejokanih noči, obupanih dejanj…potem ti nihče od nas ne more pomagati. No, to ti v vsakem primeru ne moremo. Odloči se, kaj si sploh želiš od partnerstva. Morda si pa rojena za se(x)ualno sužnjo ob lepem vremenu.
Če se splača trudit, veš le ti, saj vidiš in čutiš posledice ti. Ti zdaj tu iščeš nekoga, ki vidi v prihodnost. Sprejeti boš morala odgovornost za svoje odločitve, če tudi napačne.
Če prebereš kar si napisala, lahko rečeš, da je to kar se dogaja med vama ljubezen? Se ti zdi, da te ima rad? Je pozoren do tebe? Mu je mar zate/vaju?
Človek bi rekel, da so v tem kar si napisala zgolj drobci ljubezen, nekaj kar spominja nanjo. Vprašanje je ali je to tebi dovolj. Ne sprašuj se “kakšen moški je to”, pravo vprašanje je ali je tebi to dovolj kar ti on daje?
https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?f=124&t=11059480
Ne išči kaj resnega preko “hook-up aplikacij”.
Kaj je pa narobe s fanti tvoje starosti ?
Ranjeno srce ne prinese sreče.
Torej ti bi rada slišala same (po)hvale ali kako ? Ne tega (nasplošno) pričakovat… boš manj razočarana. Hja pa ga ti povabi nekam, ne ? Enakopravnost spolov pa to…
Če se ukvarja sam s seboj, je to v prvi vrsti dobro zanj.
Če so ga (bojda) že varale, potem pozabi na takšnega, je že preveč “jaded”.
Je možno in je tudi razumljivo.
Tudi mogoče, ker tega ti ne vidiš s kom se še dopisuje.
Lahko se spremeni, vendar tako, da ti od tega ne boš imela pričakovanih koristi. He goes MGTOW npr.
Nek pregovor pravi, da ženska upa, da se bo moški po poroki spremenil, pa se ne (in obratno). Saj pravim… ne imej nekih pričakovanj.
Bolj ko imaš o nečem za razmišljat, bolj se kaže na to, da je ta stvar nevarna investicija. Torej… pusti vse skupaj.
Bonton in kultura je danes že bolj oddaljena reč v srcih in mislih ljudi. Lahko pa da te s svojim “molkom” tudi kaznuje – ne tebe, temveč (v prenesenem smislu) tist, ki naj bi ga varale.
Lahko da ima tudi bipolarno motnjo.
Kakšen moški je to? Za prepustit ga drugim.
https://www.youtube.com/watch?v=U8BWBn26bX0
That boi needs therapy… 😀
Svetujem ti, preberi na tem forumu o osebah z motnjo MOM boš vidla kam ga lahko uvrstiš. Jaz sem komaj po branju tega, opazila, kolko nenormalnih ljudi sem do zdaj že spoznala. Svet je pokvarjen.
Neki vrag je v tebi, da ti priteguješ takšne.
Eno pravilo pri odločitvah glede long-term partnerskih odnosov je sledeče: vprašati se moraš ali bi ostala v odnosu do konca lajfa, če se nič ne spremeni. Če je odgovor da, potem ok. Če je odgovor ne, potem je bolje tak odnos zapustiti (še zlasti če še ni otrok). Ker zelo zelo velika verjetnost je, da se spremenilo ne bo kaj dosti, vsaj ne na bolje.
Drugo pravilo, še zlasti relevantno za nove odnose – čim je nek močnejši dvom, neki mešani občutki, ambivalentnost, je treba temu zelo dobro prisluhnit. Zelo verjetno te tvoja intuicija, tvoj gut-feeling opozarja, da “nekaj ne štima”. Iz lastnih izkušenj lahko potrdim, da kadar tega nisem upošteval, so ble posledice kr zaj*****.
Kar se pa dotičnega primera tiče… meni je osebno najtežje prenašati ravno ljudi, ki imajo nihanja. Veliko bolj prijetna družba so notranje stabilni ljudje, kjer ni nekih ekstremov v razpoloženjih ali vedenju. Če pa že slučajno je negativa, mam pa skor rajš nekoga, ki je ves čas npr. negativen ali depresiven, ker vsaj vem pri čem sem in kaj lahko pričakujem. Pri nihajočih pa nikol ne veš, kakšno bo naslednje stanje, kar začne sčasoma najedat tud tvoje notranje ravnovesje. Sčasoma ima večina tistih, ki majo za partnerje nihajoče osebke, tud sami manjše ali večje psihološke probleme in travme.
Najboljši možen nasvet iz lastnih izkušenj bi bil – iz tega odnosa čim prej stran, preden se preveč zapleteš in bo le še tolk težje.
Drugace pa je samo 200 tisoc depresivnih vsake toliko pri nas v Slo, to so tisti ki so brez služb oz zaposlitev, pa kake omice ki majo 350 evrov penzije in ne morejo iti v dom starejših. Ja depresija res ni nevem kaj tukaj, jaz mam slabe dneve ene 2-3 na mesec, sploh za praznik dela sem se počutla bedno, ker že 4 leta iščem službo. In pričakujem od tipa da me v teh 2-3 dni tolaži in razume in makar kleje skupaj z mano. Če pa gre za kako drugo depresijo, ko res niha razpoloženje ima mogoče več osebnosti? 🙂 potem pa rabi tablete od psihiatra…. saj si odrasla in vidiš kaj in kako in kakšen je…. kajne? Sama se odloči preštej minuse in pluse zveze da ti nebo žal za njim.
pri rosnih 25-letih se boš ukvarjala z 10 let starejšim lažnivcem in prevaratnom. Ki ti povrh vsega še na začetku veze (ko vsi glumijo) ne izkazuje dovolj ljubezni. Stran – čim dlje.
Najdi si fanta svojih let in uživajta v mladosti in zabavi.
Riri da ni isti s katerim sem šla jaz ven:D samo ta je zginjal in se vračal..zelo shady in isto starejši.. in podovn odnos. Če si ga online spoznala pol.. hah..ga mj za rezervo:/
Forum je zaprt za komentiranje.