Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšen prt na kuhinjsko mizo?

kakšen prt na kuhinjsko mizo?

Svetujte mi, kakšen prt naj dam na kuhinjsko mizo.

Miz je sicer taka, da nekaj moram dati čez, tko da brez ne more biti. Je pa tako, da se ta miza uporablja tudi ko en “podaljšan kuhinjski pult”, to pomeni, da se pol kosila pripravlja na njej.

Meni so sicer všeč prti iz blaga, ampak predstvljajte si recimo trebit solato na takem prtu, gre lahko samo v pralni stroj.
Plastični prti so grdi in obupno smrdijo. Sem poskusila dati čez navdni prt enega plastičnega prozornega (iz Merkurja), ampak je ne samo grdo videt, tudi smrdi tako, da ne prenesem.

Nekateri imajo preko prta steklo, ne prde v poštev, ker se miza občasno raztegne.

A sploh je kakšna rešitev?

Obstaja poseben material, ki je kot bombaž, pa se samo obriše in gre vse dol, je pa prijetnega otipa. Nekaj posebno obdelanega, kako se mu pa reče, ne vem. Povprašaj v trgovinah z blagom, bodo gotovo vedeli, za kaj gre.

Ko delaš na mizi, odmakneš prt?
Imaš tekač čez mizo ali kak manjši prt in ga odmakneš, ko delaš kaj na mizi.
Ko jeste, daš pod krožnike pogrinjke ali pa kar kako lepšo in večjo kuhinjsko krpo.

Pri Jysku sem videla, da imajo “Povoščeni prti – Teks. povošč. platno”, tako piše na spletni strani.
A je to to?

Jaz kupujem plastične prte pri Kitajcih, sicer čez mejo (IT). Vonj izgubijo zelo hitro, itak pa ga prej dobro našpricam s čistilom in podrgnem ter obrišem. Imajo zelo prijetne vzorce, daleč od tistih fazanov in limon, ki jih dobim pri nas. Nazadnje sem kupila (na metre) lepega z vzorcem Eifflovega stolpa, predtem enega z abstraktnim vzorcem. Žal sta mi moja fanta (torej mož in sin) spraskala mizo (visoki sijaj) z bey bladom s kovinsko konico….brez pomislit. Ko sem vstopila v jedilnico in je na mizo sijalo sonce in sem videla tiste rajse me je skoraj kap. Od takrat jo žal pokrivam, ker mi gredo rajse na živce. S temi prti pa sem kar zadovoljna. Imam pa tudi takega iz neke vrste blaga, isto kupljen pri Kitajcih, po katerem se tekočina sploh ne razlije in ne vpije, ostane tekočina zbrana na enem mestu in jo nato samo popivnaš. Tudi madeži se ne vpijejo in se ne širijo, samo podrgneš jih z gobico. Prt je tudi estetski, samo je žal eno malenkost prekratek za našo mizo, čeprav jo pokrije celo. Škoda, da ni 20 cm daljši, ker bi ga imela skozi gor. Se pa to blago premika, medtem ko plastičen prt ostane na mestu, kar mi je všeč – če že pač mora bit.

Jaz sicer prte menjujem, ko se naveličam enega, dam gor drugega; od tekačev do prtov čez celo mizo, pa samo majhen prt na sredini.. skratka kombinacije. Ko pa so bili otroci majhni sem uporabljala neke vrste povoščen prt, nimam pojma, čisto navaden, lep, bel, je izgledal kot iz blaga. Prodajajo ga na veliko mestih.

Kar se pa tiče uporabnosti, je pa itak enostavno; ko pripravljaš kosilo, pokrij mizo s čemerkoli, ki je enostavno za počistit. Traja cca 5 sekund za gor in 5 sekund za dol. Solato pa svetujem, da opereš pod tekočo vodo…

V Merkurju prodajajo na metre blago, ki je na zgornji strani plastificirano, ne zgleda plastično oziroma se skoraj ne opazi, da ni navadno blago. Jaz imam takih prtov kar nekaj, odrežem krog (za okroglo mizo) in ga niti ne robim, ker se ne cufa. Prt lahko obrišeš ali opereš v stroju na 30 stopinj ter na spodnji strani polikaš.

Kupujem to obdelano blago v metraži, obrežem na mero in zarobim.
Na otip je kot klasičen prt iz blaga, polita tekočina se ne vpije, enostavno obrišeš, opereš v pralnem stroju…

Kupi teflonske prte (to so ti iz blaga, ki ne vpijajo vode). Imajo jih tudi v Intersparih (firma Zatex), sicer pa jih ima npr. Lesnina v LJ tudi znamke Munh. Te lahko naročiš tudi direkt pri njih.
http://www.munh.si/index.php/2013-02-08-08-07-13/prti-teflon-novi
Imajo tudi pisane (ti pisani na njihovi strani so eni stari vzorci).

Jaz sem imela povoščen bombaž. Imajo ga na rolah tako kot plastične prte. Pobrišeš ga z viledo, pa tudi v stroju sem ga prala na 30, ko je bil preveč umazan.

Tole staro temo sem privlekla na plano, ker iščem prt, o kakršnih je tule govora, povoščen oz. tak, ki se da obrisat (ne plastika), s kakšnim božično-novoletnim motivom. Sem že iskala v Jysku, Merkurju, Mercatorju … Imam nekaj takih prtov raznih barv, iz neke pralne tkanine, ki jo prodajajo na metre v Merkurju, zdaj bi pa kak prazničen vzorec, če se kje dobi.

Vračam tole na vrh, če morebiti dobim kak odgovor?

Poglej še v kaki trgovni z metražnim blagom..

Hvala Barca, imam namen pogledat.
Malce upam na kak namig, da mi ravno ne bo treba preletat vseh ljubljanskih štacun v BTC-ju, na Rudniku pa še kje …

POZDRAVLJENI.
JAZ SI TUKAJ NABAVLJAM INPREGNIRANE PRTE IZ BLAGA.
IMAŠ PA TUDI PLASTIČNE.
https://www.pletenje.eu/

KVALITETA ZELO DOBRA. CENA NA KVALITETO TUDI. NAREJENO V EU.

alu folija, čez pa polivinil za hrano

New Report

Close