kakšen recept z tuno rio mareiz konzerve


na strani sem zasledila tale recept, ki sem ga malo priredila:
sestavine so po občutku:
tuna/e iz konzerve (olje, ali vodo odlij – če je tuna v lastnem soku)
ovseni kosmiči (po občutku)
jajce/a
prepražena čebula in česen (zelo malo)
poper, paprika v prahu (oz. po okusu)
Kosmiče grobo zmeljemo (jaz jih ne, pa je vseeno uredu). Odcejeni tuni primešamo kosmiče in jajce/a, ter začinimo s čebulo, česnom, poprom in rdečo papriko… Mešanico pustimo pol ure v hladilniku, da se kosmiči napijejo, nato oblikujemo polpete.
Polpete lahko pečemo tudi v pečici na peki papriju, najprej pet minut na eni strani, nato deset minut na drugi pri 200 stopinjah celzija. Drugače pa klasično, v ponvi.

Lahko jo uporabiš v solati:
– fižol (luščen ali stročji), tuna
– paradižnik, paprika, tuna, po želji ajdova kaša
– kislo zelje, tuna, po želji ajdova kaša
– razne solate z rižem in testeninami…
Lahko pripraviš namaze iz tune. Recepte poišči z iskalnikom – bilo jih je ogromno. Lahko skuhaš trdo kuhana jajca in jih prerežeš na pol, nato pa rumenjake, tuno in majonezo premešaš in z maso napolniš polovičke.
Lahko jo uporabiš v toplih jedeh npr. v polivki za testenine, ki jo pripravim tako: na malo olivnega olja popražim česen (samo toliko, da zadiši), dodam paradižnikovo mezgo (običajno imam domačo, lahko pa uporabiš pelate), tuno iz konzerve, sol in baziliko. Ko zadeva prevre, dodam testenine in parmezan ter premešam.
Včasih jo dodam tudi satarašu, ki ga pripravim tako, da prepražim čebulo, nato dodam papriko in malo dušim, na koncu pa še na kose narezan paradižnik in kuham, dokler se ne zgosti. Na koncu dodam jajce, včasih pa še tuno.
Dober tek!





Andi, hej!
Si me nasmejala:)) Ampak ti garantiram, da v skandinavskih dezelah naredijo s kaksno posuseno ribo tudi sladko pito; ze jedla:) Ni bilo ravno po mojem okusu, pa je slo.
Tam resnicno znajo uporabljati ribje konzerve, posusene, sveze na 100+1 nacin:)
Jaz pa imam rada tak tunin namaz, ki ga je omenila jzst ( + se kuhan rumenjak + bazilika zraven) v polovicah dobrega paradiznika, ki jim izdolbem semena.
Malo v hladilnik in v poletni vrocini osvezujoc prigrizek.
Lep vecer

Ja, tudi jaz dam včasih kak rumenjak noter. S tem potem napolnem polovice trdo skuhanih jajc. Ravno tako osvežilno je, kot polnjeni paradižniki. Polovičke ( ali rezine, če so večji) paradižnikov se pa lahko nafila tudi samo s tuno. Z vilico jo zdrobim in naložim na paradižnik. Samo še kapljico olivnega olja in njami.

LJudje, obvladate! hvala, sedaj je končno upanje da bom te konzerve porabil:)) Pa punca je rekla da kakšen krat tudi jaz kaj skuham, tak da jo bom presenetil z temi solatkami, polpetkami, nadevanimi jajčki in paradižniki.. in z vsem ostalim. Kak fajn, in glih je zadnjič rekla da kaj sem kupil tolko tune, da naj neki zklamfam iz nje. Ona pa le pašto naredi z tuno, ker sam jaz mislu da se z drugim ne da. Pa je rekla, ok, pa pol ti neki nardi iz te tune. Sem vesel .Res.hvala.


Sem ravno danes gledal po receptih s tuno na njihovi spletni strani. Je veliko idej za vse priložnosti…