Kakšen sesalec mi priporočate
Pred časom kupila nekega v Sparu za 80 ali 90€, nima vrečke. Kupila sem ga spontano, ker mi je star crknil in sem takoj rabila substitut. In morem povedati, da je kljub nizki ceni je izvrsten. Konkretno gre za model Rowenta contact power cyclonic. Ima izredno nizko porabo elektrike, dokaj tih, bolj primeren za trda tla kakor za preproge…
http://www.amazon.de/Rowenta-RO3731EA-Bodenstaubsauger-beutellos-hocheffizienter/dp/B01DSOO0B4
Kupujem sesalec. Rabil bom ga za avto, par tepihov, ostalo parket/laminat.
Gledam ta sesalec: https://www.bigbang.si/klasicni-sesalni … ver-587089
Ga ima kdo? Kaksne izkusnje? Na kaj naj bom pozoren? Oznake (da bo vse A) ali moc? Se kaksni drugi sesalec v tem krogu? Okrog 100 eur naj bo cena
https://www.bigbang.si/klasicni-sesalniki/te70te75011-telios-hoover-587089
To je povezava. Hoover telios te70_t75
V tem postu je tudi Violica napisala,ki ima svoj čistilni servis in ko hodi po hišah čistit in ima vsak posameznik drugačen sesalec doma. To kar ti tukaj gor ponujajo ostali monovci in hvalijo vsak svoj izdelek,bo pa tudi od tebe odvisno kateri te bo prepričal.
Če iščeš cenovno ugodne in da ga potrebuješ vsakodnevno ti bo sesalec na vrečko služil čisto dovolj. Če nisi kakšen alergik ali morda tvoji družinski člani ni potrebe za nakup dražjih sesalcev,ki ti isto posesa oziroma je moč sesalca ista kot pri enem,ki je cenovno ugoden na vrečko. Preverjeno!!!
Naš Dyson še po 15ih letih “vleče”, kot prvi dan
Vse, kar je stroškov z njim poleg elektrike, so filtri, pa čeprav so pralni. imajo tudi svojo življensko dobo. Kupim na Amazonu multi pack 3 za motor in 3 HEPA v enem paketu za 20 eur. pa je za 5 let.
[/quote]
Berem tole navdušenje in me zelo vleče za Dyson-a.
Kako dolgo pa se polni? Npr sesaš 30min in zmanjka baterije, kako dolgo da se spet napolni?
Doma imamo psa in dve dolgolaski (parket povsod) – kako s čiščenjem krtače, ko se vse to zavozla okoli?
Po kar nekaj letih se mi je zgodilo, da izlezavam doma na kavcu in prestavljam kanale po tv in sem naletela na reklamo ala top shop za sesalec Livington prime.
Je slucajno kdo podlegel in ga narocil? Jaz bi potrebovala nekaj taksnega pa vseeno bi rada prej kaksno priporocilo, ker 150 eurov tudi ne zraste kar na drevesu
Hvala, ce kdo utegne odgovoriti …
Imam veliko živali in eno najbolj obremenjujočih in težkih opravil je bilo vedno večno čiščenje dlake. Odkar imam Dyson V8, ki ima tudi odlično krtačo prav za dlake, je čiščenje neverjetno hitro in enostavno. Poleg tega je lahek, majhen in močan, pa še brez kabla. Res je, enkrat Dyson, za vedno Dyson. Tudi če je višji cenovni razred, se splača že zaradi občutno lažjega, hitrejšega in temeljitega čiščenja. Pa še vrečk, ki tudi niso poceni, ni treba kupovati. Priporočam!
Pozdravljeni
tudi v našem gospodinjstvu kupujemo nov sesalec.
Sedaj imamo Electrolux Silent Performer ZSPPARKETT pa nismo zadovoljni.
Prah se nabira ogrog cevi pri sesalcu, cev se zlahka prepogne, krtača pušča praske in smeti za sabo. Tudi kolešček se zna iztaknit na krtači…
Sesa povprečno. Najbolj nas jezi slaba kvaliteta pripomočkov (krtače, nastavki). In pa seveda nabiranje praha okrog cevi.
Zadeva ne tesni dobro in prah uhaja povsod.
Zahteve:
– kompakten (živimo v bloku in je problem s placom, ne preglomazen)
– na vrečke
– OBVEZNO kot dodaten pribor mala krtačka za pohištvo – zaželjeno naravne ščetine (ni pa nujno)
– ne preglasen
– dovolj močan
– do 200€
Gledal sem Bosch. Ampak pri malo modelih dobiš krtačko (sploh pri katerem?)
Hoover?
Kaj pa Philips?
Siemens? Isti problem glede krtačk.
Imeli smo naročenega Gorenje ampak smo ga vrnili, ker je bil obup že nov (koleščki cvilili pri novem).
Pred leti smo imeli tudi Miele. Super sesalec. Vendar nam je čez leta začelo grdo smrdet iz sesalca. Ni povezave z elektriko saj je delal normalno.
Je pa smrdelo tudi pri ugasnjenem pri delu z motorjem.
Slaba izkušnja. Ampak drugače je bil odličen sesalec.
Po stanovanju je laminat, ploščice in tudi kakšen tepih.
Kakšno priporočilo?
Pokvaril se nam je klasični sesalec elektrolux, star 5 let. Mislim da so šle krtačke. Ne vem če se bo splačalo popravljat,se moram pozanimat kakšen bo strošek. Mogoče bo bolje kupit novega, nekje do 150€. Seveda takega ki ima čimvečjo sesalno moč. Ima kdo kak predlog. Sem hotel pogledat test zveze potrošnikov Slovenije, pa zahtevajo plačilo. Hvala za pomoč.
Baje ima Harwey Norman sedaj eno ugodno ponudbo pri nas:
https://www.harveynorman.si/baterijski-sesalnik-dyson-v8-absolute
M smo ga “ujagali” cca 4 mesece nazaj na Nemškem Amazonu, ko je prišla ven nova 10ka – je bil s stroški pošiljanja še malo ceneje, kot pri nas.
Glej le, da ima dve taveliki krtači – eno gladko za parket in eno s ščetinami za preproge + dodatno turbo mini krtačo in tri dodatne nastavke.
mi smo z njim prezadovolji, resnično odličen sesalec in zdaaaleč od pokončne metle. Imamo tudi psa in eno dvonogo dolgolasko s 70cm lasmi
Odlično je, ko lahko po stropu poloviš komarje, muhe, pajke v trenutku z eno od majhnih krtačk z daljšimi ščetinami, nimajo časa pobegnit kot pri klasičnemu sesalcu s cevjo.. In nič se ne razmaže
Pa mini turbo stepalna krtača je zakon za sedežno, jogije…..
Ko sem se jaz odločala za nov sesalec, sta bila na vrhu Dyson in Miele. Na koncu sem se odločila za Mieleta zaradi vrečk. Ne želim tistega prahu, ko prazniš sesalec, pa tudi Mieleta sem lahko kupila tukaj. Večkrat imajo določene artikle v Outlet ponudbi, kjer se najde kaj ugodnejšega.
Mislim pa, da so tudi Electroluxi dobri. Najbolje je, da se kar odpraviš v eno trgovino in malo povprašaš, potem pa za izbrane pogledaš še ocene na spletu.
Model V8 Absolut z oranžno cevjo a glej obvezno, da je modelno leto 2017, ker je izboljšan ( dlje zdrži baterija, tako glede ciklov polnjenja, kot pri sesanju samem – preverjeno na več prodajnih straneh kjer so kupci med seboj podelili mnenja, : dve veliki krtači, malo turbo, tri nastavke in stensko držalo za sesalec in nastavke/polnilec. Je to trenutno “Best vaue for money” v primerjavi z V10. Mene V 10 ni prepričala, ker sem v trgovini stestirala na turbo knofu tako V10 in V80, pa ni zdržala desetka cca 5 minut več od V8 – ima pa kontejner desetka malo drugače, v liniji.
Meni je bila V8 čsito OK – nemški Amazon , cena 355 eur s poštnino vred. Pri nas ni bilo takrat akcije Harwey Norman, kot je sedaj, so oglaševali ceno 599 eur, pa še to samo z eno, tagladko taveliko krtačo…. Garancija pa znotraj EUja velja z računom če bi kaj bilo, tudi, če je kupljen v Nemčiji- pred nakupom preverjeno s slovenskim pooblaščenim serviserjem.