kakšen štedilnik
Na rit me je vrglo, ko sem videla cene gorenjskih štedilnikov –
kuhalna plošča 400 evrov, potem pa še pečica za kakšnih 1100 – skupaj 1500 samo za kuhanje, kaj pa še hladilnik, pomivalc???
Pozna kdo kakšno varianto po sprejemljivi ceni, za kuhanje plin in električna pečica.
Zdaj imam štedilnik 3 plin in 1 elektrika, z električno pečico, pa lahko pripravim čisto vse. Je res treba kupovat tako hudo drage stvari?
Kako ste se znašli?
Mismo ga lani zamejali (vgradno kuhališče + pečica)
Kupili gorenjev set (3 plin + 1 el plošča) + pečica. Redn acena okrog 600 evrov, bil je znižan in je stal par 10 evrov manj kot 500. serviser je kanseje še zamenjal šobe (nameščene so bile šobe za zemljski plin in ne a onega iz jeklenk (so pa te bile zraven)) in uredil še tisti minimum… cca 35 €
ta set je poznan pri mercatroju kot koruzni mix. Isti set od kortinga (no,razlika je v tem, da pečica nima ure, ta gorenjeva jo pa ma)) je nekaj čez 300 evrov in ker ni bil znižan je bla razlika dobrih 100 € (tol je bi ldražji ta gorenjev set, s tem da maš 5 letno garancijo, korting pa ma samo 2 letno)
Drgač poceni apaarte dobiš od beka ali pa če se zapelješ v IKEO in kupiš jnihove (za njihovo blagovno znamko jih proizvajata REX-electrolux in Whirlpool). Je pa kakovost tko tko (majo 5 let garancije, sam znajo iti kaki nislici vrat in podobni heci)
Zdej maš en set v šparu znižan (korting 3p +1 štrom + vgradna pečica) dost pocein, pa tud za navadno rabo čist ok,
Tisto kar ti gledaš so pa indukcije, pečice s pirolizo in celim kupom programov (gorenjeve, kortingove imajo glih tko opcijo čiščenja (program čiščenja)… v pekač nališe vodo in ga daš not in zalaufaš ta program…. majo lahkočistilni emajl in para razgradi maščobo ,tko da ne rabš nekih hudih zadev za čistit)
upam da sem ti kaj pomagal
Ko sem se selila, ni bilo denarja in imam najcenejšo možnejšo plinsko ploščo in neko zelo zmerno pečico, vse po desetih letih dela brez problema.
Ne razumem, kako ljudje lahko dajo za ti dve osnovni zadevi po jurja (okej, za indukcijo še mogoče, vse ostalo je pa že sto let preskušeno in ni nobena jedrska znanost).
Tukaj imaš sete (plinski je sicer samo eden), tako da se da tudi precej ceneje priti skoz:
http://www.mimovrste.com/katalog/2777/pecice-in-kuhalisca
Takega plinskega kuhališča, kot ga imam jaz, tukaj ni (trije plini in ena elektrika).