Kakšen stol za otroka (pisalna miza)?
Mene pa zanima, kakšne stole imajo vaši otroci ob pisalnih mizah. Sama se bolj nagibam k navadnim stolom, ki niso na koleščkih, ker se bojim, da se bosta otroka vozila gor in dol po sobi ter uničila parket. Kupili smo po višini nastavljivi pisalni mizi, tako da glede višine ni problem.
Če ima kdo kakšen predlog ali mnenje, bom zelo vesela. Mož namreč trdi, da otrok nujno potrebuje stol na koleščkih.
Moj sin ima tega ikejinega, na tleh imamo parket in je obup. Sicer sledi ne pušča, niti ni poškodaoval parketa, ampak sin ga ne mara, ker ko sedi pri mizi, stol stalno “rine” nazaj. Tako da se mora stalno vlečt nazaj k mizi. Skratka, dali bomo takega brez koles.
Zelo me je prizadel stavek – bosta s koleščki uničila parket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa kaj imaš parket rajši kot zdravo hrbtenico otroka?
Mi imamo take.
http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=52
Ojej, 500 eur za stol?!?!? Tole je pa precenjeno in ena velika trgovska finta.
Ves, jaz mislim, da ce otrok doma sedi na navadnem oblazinjenem stolu, da si s tem pac ne bo unicil hrbtenice!
Sicer bi si vsi otroci po vrtcih in solah kar en za drugim unicevali hrbtenice…
Stol naj bo udoben, za hrbtenico pa naj otrok poskrbi s tem, da pravilno sedi na najem in da se sicer v zivljenju ukvarja s sportom.
Zelo me je prizadel stavek – bosta s koleščki uničila parket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mi imamo take.
http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=52%5B/quote%5D
Ti torej meniš, da so stoli brez koleščkov škodljivi za hrbtenico, stoli s koleščki pa ne? :)))) Zanimiva teorija. Jaz pa mislim, da je navaden stol lahko enako dober (ali enako slab) kot pisarniški. Zato pa sprašujem tule, kakšne so izkušnje drugih.
He he, tukaj si pa mimo udarila. Cena spinalis stola nikakor ni precenjena in ni nobena trgovska finta. Imam težav s hrbtenico, zaradi katerih sem morala pogosto tudi na bolniško. Pa sem se odločila in si za v službo nabavila spinalis. Verjemi ali ne – od takrat nisem bila niti enkrat na bolniški zaradi težav s hrbtenico. Ne bom trdila, da težav nimam več, ker spinalis stol sevedea ne more pozdravit okvarjene hrbtenice. Poskrbi pa, da človek sedi pravilno. Bolečine imam veliko manj pogoste in predvsem manj intenzivne.
Izbira je seveda tvoja. Moji najstnici, ki veliko presedi za pisalno mizo, sem kupila spinalis. Bolje prevenziva kot kurativa.
In še eno vprašanje: kako naj po tvojem otrok poskbi, da bo pravilno sedel na navadnem stolu?
Mi imamo take.
http://www.spinalis.net/index.php?option=com_content&view=article&id=45&Itemid=52%5B/quote%5D
To je bolno. Takoj v primerjavo, da ti je parket bolj pomemben. Nihče, ampak res nihče, nikoli ne primerja “cene” otroka in parketa, vsakomur pa je tudi jasno, da bo poskusil narediti tako, da ne bo na dve leti brusil parketa. Ma kakšne bolane imate nekatere.
Ženske!
Kar je potrebno za dober stol je:
primerna višina stola, kar pomeni da ima vaš otrok stopala na tleh, pravi kot (90 stopinj) v kolenih, ter v medenici. Če je stol na koleščkih se otrok res lažje vozi po sobi, vendar če ima stopala cela tleh je to težje.
Spinalis; dober stol, vendar če je narobe uprabljen (kar je lahko hitro) lahko naredi več težav kot koristi.
Glede nato, da imate že po višini nastaljive mize, ki bodo rastle z otroci, svetujem tudi po višini nastavljiv stol. Dobri so tudi Maximo.
LP
Pri sedenju na spinalisu je pomembno več stvari, kot le to da imamo zadnjo plat na sedežu! Pomembna je pravilna nastavitev sedežne enote. Sedenje na spinalisu je podobno kot sedenje na žogi. Pomebno je tudi da aktivno sedimo, kar pomeni da smo vzravnani. Pa poskusite, koliko dolgo lahko tako sedite.
Lp