kakšna barav kopalnice vam je najbolj všeč?
Jutri ali dan z tem bo keramičar končal našo novo kopalnico…jupi… je pa zelo,zelo svetlorumena, zelo zelo svetlosiva tla in bordura s sončki… slikce pa žal nimam še nobene…Hotela sem modro rumeno, pa se dragi ni strinjal, tako, da sva sklenila kompromis…Aja, je pa kopalnica hudo mala in še mansardna povrh, tako da sva zavestno izbirala zelo svetle barve.
Naša (velika) kopalnica pa je v celoti v eni barvi – keramika izgleda kot beige marmor z žilami – in sicer so velike svetleče ploščice (30X50) na stenah, na tleh pa 30×30 diagonalno položeno v isti barvi, a bolj grobi strukturi. Edini okras je stenska bordura – reliefna – v istem materialu in barvi.
Moram reči, da mi je še sedaj, po desetih letih enako všeč kot prvi dan in da se je nisem niti malo naveličala. Popestrim in spreminjam jo z brisačami in talnimi preprogami, ki jih barvno uskladim ( v marelični, turkizni ali barvi bele kave) in z zelenjem.
Ko smo gradili, sem najprej imela idejo o kombinaciji treh barv (beige, lešnik in kava) in sicer do bordure ena, nad njo druga barva, v borduri vse tri, na tleh pa šahovnica, a sem se je na srečo že ob gledanju slike naveličala.
Kopalnica mora biti po moje oaza miru in sprostitve in preveč barv učinkuje prav nasprotno.