Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna hinavščina!

Kakšna hinavščina!

Se mi kar obrne, ko slišim te velike Evropejce pridigati o tem, kako je treba krčiti javno upravo, javni sektor, pač, vse to, kar se financira iz davkov. Ja, vi banda evropska, kdo pa vas plačuje, če ne davkoplačevalci? Samo da enega uradnika v Sloveniji plačujemo 1000 evrov, okej, bruto več, tiste evropske uradnike pa po 10.000 evrov (bruto si izračunajte sami). Ja, je sigurno v Sloveniji ogromno ljudi, ki v javnem sektorju samo meglo mešajo, ampak verjemite mi, takšnih mešalcev je ogromno tudi v Bruslju. Samo da so plačani desetkrat, dvajsetkrat več. Tudi sama jih osebno poznam.

Čisto res in nič drugače. Prodajanje megle. Po principu – “je treba nekaj povedat”.

Koliko mešalcev megle, ki delajo v Bruslju in imajo 10.000 – 20.000 EUR plače pa ti osebno poznaš? Dva, tri, mogoče pet. Seveda imaš tudi osebno vpogled v njihovo delo in si ugotovila, da samo luft mešajo. Ali so tvoji osebni prijatelji? Mogoče ti lahko zrihtajo službo za delovno mesto “mešalec megle” s plačo 20.000 EUR. Ne bi bilo slabo, ali ne?!

Pred kakim letom je bil na netu posnetek, kako se bruseljski uradniki s kufri v rokah hodijo ob petkih zjutraj štempljat, tako da dobijo petek še mastno plačan, čeprav že takoj zatem letijo za podaljšan vikend domov. Veliko jih je bilo, z obrazi, imeni, navedenimi plačicami skupaj in navedenimi plačicami za ta štempljarski dan posebej.

Kako se pa lahko štempljajo samo za prihod? :))))))

Evo, sem nezaposlena in na voljo za urejanje JU.
V JU ne vem, če je ravno prevec zaposlenih (ce stejemo kompletni javni sektor), ampak so popolnoma nerazporejeni in zelo neizkoriščeni.
Če želite delovno in učinkovito JU oziroma celi javni sektor, sem na voljo, da to uredim!

Dovolj jih poznam, da vem. En primer. Poznam žensko, ki je plačana 12.000. Hodi na neke zakuske, predstavitve tistih, ki imajo plače pa še več kot ona in potem nekaj o tem napiše. Zanimivo je, da so na tistih zakuskah, predstavitvah novinarji, ogromno novinarjev. Tako da samo prepiše iz časopisov. In to pristane potem v nekih mapah, ki jih nihče nikoli ne odpre. Sama pove, da njene službe lahko tudi ne bi bilo, pa nobenemu zato ne bi nič manjkalo.

New Report

Close