Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Kakšna je razlika med komunističnim morilcem in domobranskim morilcem?

Kakšna je razlika med komunističnim morilcem in domobranskim morilcem?

Sedaj pa bomo na račun mrtvih spet veliko zaslužili na temo kdo ima največ zaslug za narod…

Z drugimi besedami: naša nacionalna zavest je huuuudooooo nizka, še vedno… žal…

ja kdo pa pravi da so jih pobili, mogoče so pomrli od diareje, tifusa , kolere, črne kuge

Počakajmo na naslednji teden, grem stavit, da bo vsak kakšen od predsedniških kandidatov to temo obrnil sebi v prid.

Kaj čmo, takšni smo, takšno imamo.

Za moje pojme ni razlike med morilci, pa naj bodo beli, rdeči, plavi, zeleni ali črni. Razlika je samo v tem, da vladajoči VEDNO kažejo na zločine druge strani.

Velika.Domobranskih skoraj ni bilo, komunističnih pa ogromno.

Komunisti so tudi največji izdajalci v zgodovini Slovenije, saj so Hrvaški šenkali Istro do Mirne..

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Morda zato, da nam Hrvatje ne bi preveč zamerili, ker so jih toliko pospravili.

aja pozabil sem dodati da je še največja verjetnost da so vsi ti v protitankovskem jarku pomrli zaradi zastrupitve z svincem

Iz dneva v dan OGROMNEJŠA.

Je se kje kaksna drzava, kjer zaradi kolaboracije s fasisti in nacisti postanes junak???

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Žrtev na partizanski strani je bilo 3x več kot pa na domobransko – okupatorjevi strani.
Le kdo je pobil žrtve na partizanski strani????? so po tvoje delali samomore?

Domobranci in njihovi predhodniki bi v primeru zmage šenkali celo Slovenijo Nemcem in Italijanom, saj so se borili skup z okupatorjem in tudi prisegli Hitlerju, ki je sklenil narest to deželo nemško.

Kakšna je razlika med domobranskimi in komunističnimi morilci ?

Eni so se borili skup z okupatorji, drugi pa so osvobajalo napadeno domovino. Eni so bili narodni izdajalci, za katere je v zakoniku predvidena kazen. V tistih časih najbrž smrtna, dandanes pa malo milejša.
Prisegli so, da so pripravljeni za Hitlerja dat življenje, in obljubo so držali.

Spider, ali rablja tud smatraš za morilca?

Verjetno so bili tudi samomori, potem so jih sami pospravili nekaj, veliko žrtev je bilo zaradi slabih odločitev poveljujočih itd….

Domobranci niso bili okupatorji.

Tvoja izmišljotina, da bi domobranci šenkali Slovenijo Nemcem. To ni dejstvo kot je Istra.

Partizani so osvobajali napadeno domovino pred okupatorjem,
domobranci so osvobajali napadeno domovino pred komunističnimi norci.

Komunistični norci-morilci so pobili toliko ljudi, pa ni bilo nobene vojne več. Šlo je za vspostavitev komunističnega režima že pred vojno, med vojno in po vojni.

Mešaš jabolka in hruške.

Ne, kje pa. Nemci in Italijani so po Sloveniji umirali zgolj zato, da bi pomagali domobrancem pri … Karkoli so ze imeli v nacrtu. Ko bi domobranci zmagali, bi se Nemci in Italijani umaknili nazaj domov in ne bi hoteli niti metra slovenske zemlje. Kajne???

************************************************************************************************** Your fifteen minutes are almost up. Mine have lasted a lifetime. (Denny Crane)

Okupatorji so bili Nemci, domobranci pa le enota pod nemškim poveljstvom, in so bili ustanovljeni na povelje nemškega generala Rosenerja.
Od Nemcev so prejeli orožje, oficirji pa tud plače.
Pa tud prisegli so Hitlerju, ki je sklenit izbrisat slovenski narod in narest to deželo nemško.
proti nemškim okupatorjem se niso borili, pa tud sestreljene angleške pilote so izročali svojim prijateljem Nemcem.

Sodelovanje z okupatorjem je kaznivo tud po današnjih zakonih, kaj šele po tedanjih, ko so desettisoči zaradi domobrancev &co. t.j domačih izdajalcev izgubili življenje.

blablablablabla… kolk ste luštni v svojem nakladanju brez vsakršnega zgodovinskega znanja. Prav fajn vas je brat. Vaše pisanje iz toplega fotelja nekje v demokraciji, miru in blaginji je pravo klobasanje brez primere.

KAJ mi vemo o tistih časih? Da je bila vojna. Da so bili “beli in črni”. Da so “črni” zmagali (menda je vojna namenjena temu, da eni zmagajo). Da so “črni” po vojni pavšalno pobili “bele”, čeprav je bilo vojne nepreklicno konec in niso več veljali “vojni zakoni”. Da so jih skrili v brezna nedostopnih gozdov, ker so imeli vseeno najbrž vest in to slabo.

Če so že imeli legitimno pravico pobijati svoje nasprotnike kar povprek, zakaj so jih potem pobijali v temi gozdov in jih metali v luknje, jih minirali in zakopavali?

Povejte mi, dragi forumovci, koliko neoznačenih množičnih grobišč pri nas (vseeno kdo leži notri) izvira iz obdobja same vojne?

Kdaj je pa bilo konec vojne za domobrance?????
Kot vemo, so Italijani podpisali kapitulacijo septembra1943, nemci maja 1945, japonci avgusta 1945.. Kdaj pa domobranci????? Ver kdo datum? Kajti od tedaj dalje lahko štejemo, da je vojne zanje konec (in ne veljajo vojni zakoni) , prej ne, kaj praviš????

Soglašam s tem, da je tvoje nakladanje res pravo klobasanje brez primere.

Kot je napisal Megaboy: “Okupatorji so bili Nemci, domobranci pa le enota pod nemškim poveljstvom, in so bili ustanovljeni na povelje nemškega generala Rosenerja.”

Jaz pa dodajam: domobranci so izdajali zavedne Slovence, jih pobijali in mučili.

In prav je, da se je potem zgodilo, tako kot se je.

Mi je zelo žal, če si bil ti ali pa tvoji starši na napačni strani in skušaš sedaj grozodejstva na tak način opravičevati. In še celo več, skušaš prikazati, da so bili neupravičeno pobiti.

Pa dajte, lepo vas prosim. Pa v kakšni državi mi živimo. Še malo, pa boste rekli, da so bili partizani okupatorji, Nemci in domobranci pa rešitelji.

Soglašam s tem, da je tvoje nakladanje res pravo klobasanje brez primere.

Kot je napisal Megaboy: “Okupatorji so bili Nemci, domobranci pa le enota pod nemškim poveljstvom, in so bili ustanovljeni na povelje nemškega generala Rosenerja.”

Jaz pa dodajam: domobranci so izdajali zavedne Slovence, jih pobijali in mučili.

In prav je, da se je potem zgodilo, tako kot se je.

Mi je zelo žal, če si bil ti ali pa tvoji starši na napačni strani in skušaš sedaj grozodejstva na tak način opravičevati. In še celo več, skušaš prikazati, da so bili neupravičeno pobiti.

Pa dajte, lepo vas prosim. Pa v kakšni državi mi živimo. Še malo, pa boste rekli, da so bili partizani okupatorji, Nemci in domobranci pa rešitelji.[/quote]

Niti jaz niti moji starši NISO bili nikoli na nobeni strani. Zaradi tega smo pač po vojni bili deležni manj ugodnosti kot tisti, ki so bili na “pravi” strani. Ampak nič za to. Vest je čista.

Partizani NISO bili okupatorji. Tega nihče nikoli ni in ne bo rekel. Ideja je bila čisto v redu le sistem, ki jo je podpiral in jo “hranil” je bil zanič.

Mnenja sem, da ne smemo mešati partizane kot oboroženi odpor proti okupatorju in komunistično revolucijo. Komunistična revolucija in pobudniki le te pa so za mene OKUPATORJI in to najhujše vrste. Okupatorju lastnega naroda.

Kaj pa pravi na tiste, ki so uvajali nacizem in fašizem, ter prisegli Hitlerju ki je sklenil zbrisat Slovenski narod?????

mmml: Tvoj zadnji odstavek je odgovor. To je vse.

Megaboy: Na vprašanje se ne odgovarja s vprašanjem. Pa brez zamere.

Žrtev na partizanski strani je bilo 3x več kot pa na domobransko – okupatorjevi strani.
Le kdo je pobil žrtve na partizanski strani????? so po tvoje delali samomore?

Domobranci in njihovi predhodniki bi v primeru zmage šenkali celo Slovenijo Nemcem in Italijanom, saj so se borili skup z okupatorjem in tudi prisegli Hitlerju, ki je sklenil narest to deželo nemško.

Kakšna je razlika med domobranskimi in komunističnimi morilci ?

Eni so se borili skup z okupatorji, drugi pa so osvobajalo napadeno domovino. Eni so bili narodni izdajalci, za katere je v zakoniku predvidena kazen. V tistih časih najbrž smrtna, dandanes pa malo milejša.
Prisegli so, da so pripravljeni za Hitlerja dat življenje, in obljubo so držali.

Spider, ali rablja tud smatraš za morilca?[/quote]

Komunisti so po vojni, v miru, pobili desetkrat več slovencev kot okupator v času vojne. Se komu zdi prav da so slovenci pobijali slovence, samo zaradi drugačnega prepričanja. Po tej logiki bi, če bi bilo samo 10 kumunistov morali tile pobiti vseh 2 mio ostalih slovencev. Po tej isti logiki bi morali Yugoslovani leta 1991 pobiti vse slovence, ker smo izdali YU in se odcepili.

Zgodovinska dejstva so zapisana v učbenikih, zato tule tisti, ki jih ne pozna izpada kot bimbo, ki je prešprical šolske ure oz. rečmo temu: “človek s pomanjkljivo šolsko izobrazbo”.

Kar pa se bojim je to, da se bodo izkopanih lotili “kvazi zgodovinarji”, kar je že slišati po medijih. Nemoreš namreč govorit o “evropskih genocidih” na osnovi par sondaž in nekaj pavšalnih ocen, nemoreš vedeti kako so jih ubijali in kdo jih je ubijal. In kot drugo mi gre na jetra to, da bodo mrtve vlačili za doseganje političnih ciljev ter si iz njih kovali dobičke. To pa je NIZKA RAVEN MENTALITETE!.

K temu bi dodal samo naslednje. Zgodovinska DEJSTVA so napisali zgodovinarji. Kateri? Neodvisni, “neodvisni”, režimski, “tabeli”, “tardeči”…

In tudi s “par sondažami” in “pavšalnimi ocenami” se ne morem strinjati. Dejstva so, pa ne zgodovinska temveč hudo realna in otipljiva, da je v naših krajih veliko množičnih grobišč, v katerih leži neugotovljeno število trupel.

K temu bi dodal samo naslednje. Zgodovinska DEJSTVA so napisali zgodovinarji. Kateri? Neodvisni, “neodvisni”, režimski, “tabeli”, “tardeči”…

In tudi s “par sondažami” in “pavšalnimi ocenami” se ne morem strinjati. Dejstva so, pa ne zgodovinska temveč hudo realna in otipljiva, da je v naših krajih veliko množičnih grobišč, v katerih leži neugotovljeno število trupel.[/quote]

In ker je “neugotovljeno” pomeni, da nemore biti “dokazano dejstvo”. Če vsaj malo poslušaš izjave nekaterih in te izjave primerjaš z npr. izjavami nekaterih med odkrivanjem starih rimskih grobišč, kaj hitro ugotoviš razliko v “interpretacijah”.

Kje si pa dobil te podatke? Pri nedeljski maši?? Uradni podatki pač kažejo, da so bili domobranci&co. precej bolj zagreti za ubijanje, saj so jih pobili 3x več, kot nasprotna stran.

Po Slovenski novejši zgodovini 1848-1992, knjiga 1, strani 791-795, ki jo je pripravil inštitut za novejšo zgodovino, je po vseh evidentiranih smrtnih žrtev II. svetovne vojne med prebivalci Slovenije, po stanju raziskave na dan 1.1.2005 bilo pobitih 94012 oseb.

Od tega skupnega števila so jih povzročili okupatorji in njihovi sodelavci(belogardisti, domobranci, črnorokci…) : 64 064 ali 68,1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}.

Enote in organi NOB(vključno s povojnimi poboji) pa 20302 ali 21,6{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, drugi so še nerazvrščeni.

Kar milo se mi je storilo, kakšni pacifisti, mirovniki in človekoljubi so bili “enote in organi NOB”. “Samo” 20302 ljudi so pobili in to vključno s “povojnimi poboji”.

Če se že gremo golo hladno statistiko je treba povedati še takole:
OKUPATORJI so pobili 64064 SLOVENCEV
ENOTE IN ORGANI NOB so pobili 20302 SLOVENCEV

A si začutil kakšno razliko? A te je kaj zbodlo v oči?

Dejansko je bilo 64064 žrtev preveč. S kančkom zdrave pameti in človeškosti (ki si jo bivši komunisti tako radi pripisujejo) bi bilo lahko vsaj 20302 žrtev manj.

Koliko Nemcev je bilo vključenih v enote nemške vojske? A misliš, da so jih sonarodnjaki po končani vojni enostavno pobili? Čeprav so posredno nemčiji prinesli veliko trpljenja?

Moje vprašanje je še vedno naslednje: ZAKAJ je bilo potrebno po vojni pobiti 20302 Slovencev, jih zmetati v jame, jih zminirati in poskušati zbrisati za vedno?
Ker so sodelovali z okupatorjem ali ker niso bili po godu novemu režimu?

New Report

Close