kakšna je to kava?
Že večkrat doživeto od primerkov, ki hočejo prišparat 30 centov. Kava z mlekom in peno gor je kapučino, ki stane recimo 1,80. Kava z mlekom (makiato) je pa mali curek mleka v kavi, pene pa pač kolikor se drži na mleku. Ta je pa recimo 1,50. In če je nekdo primerek, kot je bil ta tvoj, pač poskuša iztržiti kapučino za ceno maikata. Če se gre kelnarci za promet, se pač ne bo prerekala s stranko, kaj je kaj, ampak bo fliknila tisto žlico pene na vrh in upala, da je to v tistem dnevu edini taki “pametni” primerek – ki ponavadi tudi ne pusti tringelta, ampak se strogo drži cenika (čeprav ne vemo, katerega, glede na to, da takšnega napitka v ceniku ni…)
Kaj češ, svašta zemlja rodi.
Že večkrat doživeto od primerkov, ki hočejo prišparat 30 centov. Kava z mlekom in peno gor je kapučino, ki stane recimo 1,80. Kava z mlekom (makiato) je pa mali curek mleka v kavi, pene pa pač kolikor se drži na mleku. Ta je pa recimo 1,50. In če je nekdo primerek, kot je bil ta tvoj, pač poskuša iztržiti kapučino za ceno maikata. Če se gre kelnarci za promet, se pač ne bo prerekala s stranko, kaj je kaj, ampak bo fliknila tisto žlico pene na vrh in upala, da je to v tistem dnevu edini taki “pametni” primerek – ki ponavadi tudi ne pusti tringelta, ampak se strogo drži cenika (čeprav ne vemo, katerega, glede na to, da takšnega napitka v ceniku ni…)
Kaj češ, svašta zemlja rodi.[/quote]
Takemu strežnemu osebju, kot ga opisuješ ti in s takim razmišljanjem, kot ga imaš ti, (predvsem pa razmišljanjem šefa, ki astroji tako svoje zaposlene proti gostom), ne pustim niti centa – drugače pa oseba, ki zna narediti kavo po mojem naročilu, dobi pa tudi 1 eur na koncu za celo rundo, ali pa če je kava 1,50 pustim tudi 2, če je narejena tako, kot mora biti.
Problem slovenskih kafičev je tudi oholost strežnega osebja, ki se vedno sprduje nad gosti, ker jim ne pustijo trngelta – pa se naj vprašajo, zakaj, če razmišljajo in delajo tako, kot pišeš ti….
Že večkrat doživeto od primerkov, ki hočejo prišparat 30 centov. Kava z mlekom in peno gor je kapučino, ki stane recimo 1,80. Kava z mlekom (makiato) je pa mali curek mleka v kavi, pene pa pač kolikor se drži na mleku. Ta je pa recimo 1,50. In če je nekdo primerek, kot je bil ta tvoj, pač poskuša iztržiti kapučino za ceno maikata. Če se gre kelnarci za promet, se pač ne bo prerekala s stranko, kaj je kaj, ampak bo fliknila tisto žlico pene na vrh in upala, da je to v tistem dnevu edini taki “pametni” primerek – ki ponavadi tudi ne pusti tringelta, ampak se strogo drži cenika (čeprav ne vemo, katerega, glede na to, da takšnega napitka v ceniku ni…)
Kaj češ, svašta zemlja rodi.[/quote]
Takemu strežnemu osebju, kot ga opisuješ ti in s takim razmišljanjem, kot ga imaš ti, (predvsem pa razmišljanjem šefa, ki astroji tako svoje zaposlene proti gostom), ne pustim niti centa – drugače pa oseba, ki zna narediti kavo po mojem naročilu, dobi pa tudi 1 eur na koncu za celo rundo, ali pa če je kava 1,50 pustim tudi 2, če je narejena tako, kot mora biti.
Problem slovenskih kafičev je tudi oholost strežnega osebja, ki se vedno sprduje nad gosti, ker jim ne pustijo trngelta – pa se naj vprašajo, zakaj, če razmišljajo in delajo tako, kot pišeš ti….[/quote]
to je čist odvisn od gostov, do zdej kadar sem opazil je blo osebje oholo samo do komplikatorjev, k majo na meniju napisano celo ponudbo hočejo met pa nekej žnj, taki res boljš da ste doma.
Takemu strežnemu osebju, kot ga opisuješ ti in s takim razmišljanjem, kot ga imaš ti, (predvsem pa razmišljanjem šefa, ki astroji tako svoje zaposlene proti gostom), ne pustim niti centa – drugače pa oseba, ki zna narediti kavo po mojem naročilu, dobi pa tudi 1 eur na koncu za celo rundo, ali pa če je kava 1,50 pustim tudi 2, če je narejena tako, kot mora biti.
Problem slovenskih kafičev je tudi oholost strežnega osebja, ki se vedno sprduje nad gosti, ker jim ne pustijo trngelta – pa se naj vprašajo, zakaj, če razmišljajo in delajo tako, kot pišeš ti….[/quote]
to je čist odvisn od gostov, do zdej kadar sem opazil je blo osebje oholo samo do komplikatorjev, k majo na meniju napisano celo ponudbo hočejo met pa nekej žnj, taki res boljš da ste doma.[/quote]
Nisem med tvojo “žnj” klientelo, vrženo v žaklasto vrečo, da gor lahko z jeziki brusite. Taki res nismo doma po kafičih, kavo skuham doma v steklenko ali pa v kovinsko termovko za ven pit, ali pa si kupim tam, kjer jo znajo nardit pred teboj- – McCafee ali pa v Coffeeshop Company verigi v keramiko tam ali pa v moj domačo steklenko ali termovko za sabo – in ne boš verjel, jim pustim napitnino – aja, ni moja kaprica, da dajejo v moj lonc – to je praksa v tujini že stalnica – šparaš plastiko in doma pomiješ za seboj, pa še nihče svojih lap ne namaka v tvojo šalco, ki je ponavadi po kafičih katastrofalno pomita.
In ja, raje dajemo napitnine po tujini po kafičih, kot po domačih – kjer so gostinci bolj prijazni in profesionalni, kot v rodni.
to je čist odvisn od gostov, do zdej kadar sem opazil je blo osebje oholo samo do komplikatorjev, k majo na meniju napisano celo ponudbo hočejo met pa nekej žnj, taki res boljš da ste doma.[/quote]
Nisem med tvojo “žnj” klientelo, vrženo v žaklasto vrečo, da gor lahko z jeziki brusite. Taki res nismo doma po kafičih, kavo skuham doma v steklenko ali pa v kovinsko termovko za ven pit, ali pa si kupim tam, kjer jo znajo nardit pred teboj- – McCafee ali pa v Coffeeshop Company verigi v keramiko tam ali pa v moj domačo steklenko ali termovko za sabo – in ne boš verjel, jim pustim napitnino – aja, ni moja kaprica, da dajejo v moj lonc – to je praksa v tujini že stalnica – šparaš plastiko in doma pomiješ za seboj, pa še nihče svojih lap ne namaka v tvojo šalco, ki je ponavadi po kafičih katastrofalno pomita.
In ja, raje dajemo napitnine po tujini po kafičih, kot po domačih – kjer so gostinci bolj prijazni in profesionalni, kot v rodni.[/quote]
no sej, komplikatorka v glavnem…
Nisem med tvojo “žnj” klientelo, vrženo v žaklasto vrečo, da gor lahko z jeziki brusite. Taki res nismo doma po kafičih, kavo skuham doma v steklenko ali pa v kovinsko termovko za ven pit, ali pa si kupim tam, kjer jo znajo nardit pred teboj- – McCafee ali pa v Coffeeshop Company verigi v keramiko tam ali pa v moj domačo steklenko ali termovko za sabo – in ne boš verjel, jim pustim napitnino – aja, ni moja kaprica, da dajejo v moj lonc – to je praksa v tujini že stalnica – šparaš plastiko in doma pomiješ za seboj, pa še nihče svojih lap ne namaka v tvojo šalco, ki je ponavadi po kafičih katastrofalno pomita.
In ja, raje dajemo napitnine po tujini po kafičih, kot po domačih – kjer so gostinci bolj prijazni in profesionalni, kot v rodni.[/quote]
no sej, komplikatorka v glavnem…[/quote]
Ne zapenjaj, najdi si kostuljo za glodat drugje. Zakaj komplikatorka – ker ne živim in ne funkcioniram po tipično slovenceljsko? Ker ne živim in ne pijem kave tako, kot jo ti oziroma bi po vojaško določil ti, kako jo moramo drugi pit in si jo naročit? ja na meniju je kafe v ponudbi problem je, ker jo tisti, ki tam delajo, ne znajo prav naredit, skontaj že enkrat. Če bi znal pogledati dlje kot do lat svojega plota, bi znal pravilno razmisliti in tudi odgovoriti. Tako pa žal le napadeš kost, ki žal sploh ni kost……
no sej, komplikatorka v glavnem…[/quote]
Ne zapenjaj, najdi si kostuljo za glodat drugje. Zakaj komplikatorka – ker ne živim in ne funkcioniram po tipično slovenceljsko? Ker ne živim in ne pijem kave tako, kot jo ti oziroma bi po vojaško določil ti, kako jo moramo drugi pit in si jo naročit? ja na meniju je kafe v ponudbi problem je, ker jo tisti, ki tam delajo, ne znajo prav naredit, skontaj že enkrat. Če bi znal pogledati dlje kot do lat svojega plota, bi znal pravilno razmisliti in tudi odgovoriti. Tako pa žal le napadeš kost, ki žal sploh ni kost……[/quote]
jah vidš, bolj govoriš bolj kompliciraš, bolj dokazuješ da si samo za doma bit… ponudba je taka kt je, če ti ne odgovarja vstaneš pa greš domov al pa drugam ne pa da kompliciraš lajf seb pa okolci, a je res tolk težko se vsest za mizo naročit tist kar je v meniju pa popit al pa pojest al pa če ti to ne odgovarja v kafičih ostat doma pa tam zvarke kuhat pa pit al pa jest čist po svojih receptih?
Ne zapenjaj, najdi si kostuljo za glodat drugje. Zakaj komplikatorka – ker ne živim in ne funkcioniram po tipično slovenceljsko? Ker ne živim in ne pijem kave tako, kot jo ti oziroma bi po vojaško določil ti, kako jo moramo drugi pit in si jo naročit? ja na meniju je kafe v ponudbi problem je, ker jo tisti, ki tam delajo, ne znajo prav naredit, skontaj že enkrat. Če bi znal pogledati dlje kot do lat svojega plota, bi znal pravilno razmisliti in tudi odgovoriti. Tako pa žal le napadeš kost, ki žal sploh ni kost……[/quote]
jah vidš, bolj govoriš bolj kompliciraš, bolj dokazuješ da si samo za doma bit… ponudba je taka kt je, če ti ne odgovarja vstaneš pa greš domov al pa drugam ne pa da kompliciraš lajf seb pa okolci, a je res tolk težko se vsest za mizo naročit tist kar je v meniju pa popit al pa pojest al pa če ti to ne odgovarja v kafičih ostat doma pa tam zvarke kuhat pa pit al pa jest čist po svojih receptih?[/quote]
Še enkrat, ker očitno ne razumeš oziroma nočiš razumet in goniš svojo zlajnano plato -nismo vsi slovenceljske sorte, ker smo imlei se priložnost ali naučit ali pa tudi marsikje že probat, kakšna je naprimer pravilno pripravljena dločena vrsta kave: ja ni problem iz menija v kafiču ali gostilni naročit, problem je, ker ne znajo pravilno nardit, ker jih nihče pravilno ne nauči ali pa imajo navodila nadrejenega da prodajajo vodo za mleko- je razlika, da ti potegne v belo kavo vodeno dolgo kavo, ko spere iz zoca skozi mačino do 2dl, pa potem malo zakamuflira z mlekom, ker prodaja vodo za mleko, ker ji je šef tako naroču -ampak tak kufe je zvodenel, brez žmaha – pa še to: nekateri imamo malo bolj razvita čutila, kot so senzorika in predvsem neokvarjene brbončiče, pa marsikaj bolj intenzivno okusimo, kot nekateri, ki naprimer kadijo ali pojedo veliko ojačevalcev okusa, pa tega sploh ne občutijo, so manj občutljivi na arome, sladko, slano…Zato kdaj kaj poslušaj, beri in poskušaj razumeti kot verjetno in se kaj novega poduči Slednje je napisano čisto dobronamerno, tako za splošno dodatno razgledanost.
In iz glave si izbij neko zakompleksano mono iz tvoje percepcije, ker se prekleto motiš Sem tukaj na forumu predvsem za zabavo, za izmenjavo menj, nasvetov in tud kaj novega izvem, ne pa zaradi frustracije.
Ti si napisala (v naslednjem postu), kako se obnašaš kot gostja. Ok. Zdaj se pa postavi v vlogo kelnarce. Pride primerek in naroči kavo z mlekom in peno. Po vsej logiki je to kapučino. Ampak ne, primerek ne bi kapučina, bi kavo z mlekom in peno. Meni se kot edina rešitev kaže, da narediš kapučino, mogoče z malo manj pene, ampak da tega ne imenuješ kapučino, ampak pač tako, kot je to poimenoval primerek. In zaračunaš kot kavo z mlekom, ker je primerek pač prepričan, da to ni kapučino. Kako bi pa ravnala ti?
Me pa veseli novo spoznanje, da so slovenski kelnarji jasnovidni. Praviš, da so oholi do gostov, ki ne pustijo napitnine. No, jaz vnaprej ne bi znala presoditi, kdo bo pustil tringelt in kdo ne. Težko pa (kot gostja) prenašam primerke, ki mislijo, da so za 2 ali 3 evre zakupili celo gostilno z osebjem vred in da lahko na njih stresajo vse svoje frustracije. Enako kot težko prenašam primerke, ki strežno osebje tikajo, ampak to je že druga tema.
jah vidš, bolj govoriš bolj kompliciraš, bolj dokazuješ da si samo za doma bit… ponudba je taka kt je, če ti ne odgovarja vstaneš pa greš domov al pa drugam ne pa da kompliciraš lajf seb pa okolci, a je res tolk težko se vsest za mizo naročit tist kar je v meniju pa popit al pa pojest al pa če ti to ne odgovarja v kafičih ostat doma pa tam zvarke kuhat pa pit al pa jest čist po svojih receptih?[/quote]
Še enkrat, ker očitno ne razumeš oziroma nočiš razumet in goniš svojo zlajnano plato -nismo vsi slovenceljske sorte, ker smo imlei se priložnost ali naučit ali pa tudi marsikje že probat, kakšna je naprimer pravilno pripravljena dločena vrsta kave: ja ni problem iz menija v kafiču ali gostilni naročit, problem je, ker ne znajo pravilno nardit, ker jih nihče pravilno ne nauči ali pa imajo navodila nadrejenega da prodajajo vodo za mleko- je razlika, da ti potegne v belo kavo vodeno dolgo kavo, ko spere iz zoca skozi mačino do 2dl, pa potem malo zakamuflira z mlekom, ker prodaja vodo za mleko, ker ji je šef tako naroču -ampak tak kufe je zvodenel, brez žmaha – pa še to: nekateri imamo malo bolj razvita čutila, kot so senzorika in predvsem neokvarjene brbončiče, pa marsikaj bolj intenzivno okusimo, kot nekateri, ki naprimer kadijo ali pojedo veliko ojačevalcev okusa, pa tega sploh ne občutijo, so manj občutljivi na arome, sladko, slano…Zato kdaj kaj poslušaj, beri in poskušaj razumeti kot verjetno in se kaj novega poduči Slednje je napisano čisto dobronamerno, tako za splošno dodatno razgledanost.
In iz glave si izbij neko zakompleksano mono iz tvoje percepcije, ker se prekleto motiš Sem tukaj na forumu predvsem za zabavo, za izmenjavo menj, nasvetov in tud kaj novega izvem, ne pa zaradi frustracije.[/quote]
jah sorry še zmer si zakompleksana mona, k kompliciraš preprosto stvar, k se ji reče šalca kofeta, če hoč zganjat kulinariko jo pa zganjaj doma pa si doma kuhaj kafe pa futr, ne pa komplicirat stvari folku, k te ni prosil še najmanj osebje v kafičih ipd. niti drugi gostje, k morajo zarad takih blesavih komplikacij čakat tolk dlje na vrsto, da zakomplicirej nekej čist preprostga, kar je navadno druženje ob kavici, kar pomen da je takrat vse bolj pomembno kt tist al ma kava 1 ml mleka preveč al pa premal al pa da hočeš točn tako kavo k se ti zmota v kurjih možganih takrat.
Ti si napisala (v naslednjem postu), kako se obnašaš kot gostja. Ok. Zdaj se pa postavi v vlogo kelnarce. Pride primerek in naroči kavo z mlekom in peno. Po vsej logiki je to kapučino. Ampak ne, primerek ne bi kapučina, bi kavo z mlekom in peno. Meni se kot edina rešitev kaže, da narediš kapučino, mogoče z malo manj pene, ampak da tega ne imenuješ kapučino, ampak pač tako, kot je to poimenoval primerek. In zaračunaš kot kavo z mlekom, ker je primerek pač prepričan, da to ni kapučino. Kako bi pa ravnala ti?
Me pa veseli novo spoznanje, da so slovenski kelnarji jasnovidni. Praviš, da so oholi do gostov, ki ne pustijo napitnine. No, jaz vnaprej ne bi znala presoditi, kdo bo pustil tringelt in kdo ne. Težko pa (kot gostja) prenašam primerke, ki mislijo, da so za 2 ali 3 evre zakupili celo gostilno z osebjem vred in da lahko na njih stresajo vse svoje frustracije. Enako kot težko prenašam primerke, ki strežno osebje tikajo, ampak to je že druga tema.[/quote]
Meni je izšolan barista v dunajski šoli za bariste povedal, da je kava z mlekom s peno na vrhu takole: 1/3 kave, 2/3 toplega mleka in na vrhu 2 žlici pene, ki jo pobereš iz lonca, kjer si penila mleko Problem solved
Nobena umetnost, niti jasnovidnost ni za to potrebna. Samo matematika in logika, kako boš 2 dl šalico radelila po tretjinah
In pa jasno navodila šefa, če moraš vodo za mleko prodajat…. Potem se ti bo vse podrlo in bo stranka tečna in nezadovoljna, ti pa brez napitnine.
Žal nisi osebek za delo v strežbi, verjamem pa, da je to velikokrat le prehodna zaposlitev. Prepusti raje drugim, ti bo bolje in tudi kava bo boljša izpod rok nekoga, ki zna.
Še enkrat, ker očitno ne razumeš oziroma nočiš razumet in goniš svojo zlajnano plato -nismo vsi slovenceljske sorte, ker smo imlei se priložnost ali naučit ali pa tudi marsikje že probat, kakšna je naprimer pravilno pripravljena dločena vrsta kave: ja ni problem iz menija v kafiču ali gostilni naročit, problem je, ker ne znajo pravilno nardit, ker jih nihče pravilno ne nauči ali pa imajo navodila nadrejenega da prodajajo vodo za mleko- je razlika, da ti potegne v belo kavo vodeno dolgo kavo, ko spere iz zoca skozi mačino do 2dl, pa potem malo zakamuflira z mlekom, ker prodaja vodo za mleko, ker ji je šef tako naroču -ampak tak kufe je zvodenel, brez žmaha – pa še to: nekateri imamo malo bolj razvita čutila, kot so senzorika in predvsem neokvarjene brbončiče, pa marsikaj bolj intenzivno okusimo, kot nekateri, ki naprimer kadijo ali pojedo veliko ojačevalcev okusa, pa tega sploh ne občutijo, so manj občutljivi na arome, sladko, slano…Zato kdaj kaj poslušaj, beri in poskušaj razumeti kot verjetno in se kaj novega poduči Slednje je napisano čisto dobronamerno, tako za splošno dodatno razgledanost.
In iz glave si izbij neko zakompleksano mono iz tvoje percepcije, ker se prekleto motiš Sem tukaj na forumu predvsem za zabavo, za izmenjavo menj, nasvetov in tud kaj novega izvem, ne pa zaradi frustracije.[/quote]
jah sorry še zmer si zakompleksana mona, k kompliciraš preprosto stvar, k se ji reče šalca kofeta, če hoč zganjat kulinariko jo pa zganjaj doma pa si doma kuhaj kafe pa futr, ne pa komplicirat stvari folku, k te ni prosil še najmanj osebje v kafičih ipd. niti drugi gostje, k morajo zarad takih blesavih komplikacij čakat tolk dlje na vrsto, da zakomplicirej nekej čist preprostga, kar je navadno druženje ob kavici, kar pomen da je takrat vse bolj pomembno kt tist al ma kava 1 ml mleka preveč al pa premal al pa da hočeš točn tako kavo k se ti zmota v kurjih možganih takrat.[/quote]
Hja, očitno si ti nadrejeni enaNika n., oziroma skupaj delata Sta glih za skupaj in isto pišeta in sprašujeta, preveč naključno
Ne boš pa žalil takole na daljavo, ker nisva ovc skupaj gnala, no, vsaj z menoj jih nisi, pa tudi zato ne, ker me ne gledaš v obraz – ker verjetno če bi mi, mi tega nebi rekel tako, kot si napisal – ker misliš, da si lahko upaš, ker je samo po forumu. Tudi zato ne, ker nimava iste valovne dolžine.
Ti si napisala (v naslednjem postu), kako se obnašaš kot gostja. Ok. Zdaj se pa postavi v vlogo kelnarce. Pride primerek in naroči kavo z mlekom in peno. Po vsej logiki je to kapučino. Ampak ne, primerek ne bi kapučina, bi kavo z mlekom in peno. Meni se kot edina rešitev kaže, da narediš kapučino, mogoče z malo manj pene, ampak da tega ne imenuješ kapučino, ampak pač tako, kot je to poimenoval primerek. In zaračunaš kot kavo z mlekom, ker je primerek pač prepričan, da to ni kapučino. Kako bi pa ravnala ti?
Me pa veseli novo spoznanje, da so slovenski kelnarji jasnovidni. Praviš, da so oholi do gostov, ki ne pustijo napitnine. No, jaz vnaprej ne bi znala presoditi, kdo bo pustil tringelt in kdo ne. Težko pa (kot gostja) prenašam primerke, ki mislijo, da so za 2 ali 3 evre zakupili celo gostilno z osebjem vred in da lahko na njih stresajo vse svoje frustracije. Enako kot težko prenašam primerke, ki strežno osebje tikajo, ampak to je že druga tema.[/quote]
Meni je izšolan barista v dunajski šoli za bariste povedal, da je kava z mlekom s peno na vrhu takole: 1/3 kave, 2/3 toplega mleka in na vrhu 2 žlici pene, ki jo pobereš iz lonca, kjer si penila mleko Problem solved
Nobena umetnost, niti jasnovidnost ni za to potrebna. Samo matematika in logika, kako boš 2 dl šalico radelila po tretjinah
In pa jasno navodila šefa, če moraš vodo za mleko prodajat…. Potem se ti bo vse podrlo in bo stranka tečna in nezadovoljna, ti pa brez napitnine.
Žal nisi osebek za delo v strežbi, verjamem pa, da je to velikokrat le prehodna zaposlitev. Prepusti raje drugim, ti bo bolje in tudi kava bo boljša izpod rok nekoga, ki zna.[/quote]
a pol tud merco s sabo vlačiš, da je vse po jusu? mogoč je na teb da boš poštekala, da večina folka v sloveniji ne komplicira, komplikatorji kt ti, pa povzročate slabo voljo tko osebju kt strankam, ker morajo zarad vas čakat, da se sprdnete kaj hočte met v šalc, ker za vas tist kar ostali pijejo ni dobro pa vas bo pobral če boste tist pil…v bistvu ste izvor oholosti osebja samo ne zavedate se tega, sam s prstom kažete na njih ampak trije prsti pa še zmer kažejo na vas.
jah sorry še zmer si zakompleksana mona, k kompliciraš preprosto stvar, k se ji reče šalca kofeta, če hoč zganjat kulinariko jo pa zganjaj doma pa si doma kuhaj kafe pa futr, ne pa komplicirat stvari folku, k te ni prosil še najmanj osebje v kafičih ipd. niti drugi gostje, k morajo zarad takih blesavih komplikacij čakat tolk dlje na vrsto, da zakomplicirej nekej čist preprostga, kar je navadno druženje ob kavici, kar pomen da je takrat vse bolj pomembno kt tist al ma kava 1 ml mleka preveč al pa premal al pa da hočeš točn tako kavo k se ti zmota v kurjih možganih takrat.[/quote]
Hja, očitno si ti nadrejeni enaNika n., oziroma skupaj delata Sta glih za skupaj in isto pišeta in sprašujeta, preveč naključno
Ne boš pa žalil takole na daljavo, ker nisva ovc skupaj gnala, no, vsaj z menoj jih nisi, pa tudi zato ne, ker me ne gledaš v obraz – ker verjetno če bi mi, mi tega nebi rekel tako, kot si napisal – ker misliš, da si lahko upaš, ker je samo po forumu. Tudi zato ne, ker nimava iste valovne dolžine.[/quote]
brez skrbi ti bi še kej druzga v obraz vrgel, tko kt vsaki taki stranki pa če poznam al pa ne, k komplicira pa nisem ne kelnar ampak gost v lokalih pa me taki lih tko pogrejete kt pogrejete osebje s svojim afnanjem.
Meni je izšolan barista v dunajski šoli za bariste povedal, da je kava z mlekom s peno na vrhu takole: 1/3 kave, 2/3 toplega mleka in na vrhu 2 žlici pene, ki jo pobereš iz lonca, kjer si penila mleko Problem solved
Nobena umetnost, niti jasnovidnost ni za to potrebna. Samo matematika in logika, kako boš 2 dl šalico radelila po tretjinah
In pa jasno navodila šefa, če moraš vodo za mleko prodajat…. Potem se ti bo vse podrlo in bo stranka tečna in nezadovoljna, ti pa brez napitnine.
Žal nisi osebek za delo v strežbi, verjamem pa, da je to velikokrat le prehodna zaposlitev. Prepusti raje drugim, ti bo bolje in tudi kava bo boljša izpod rok nekoga, ki zna.[/quote]
a pol tud merco s sabo vlačiš, da je vse po jusu? mogoč je na teb da boš poštekala, da večina folka v sloveniji ne komplicira, komplikatorji kt ti, pa povzročate slabo voljo tko osebju kt strankam, ker morajo zarad vas čakat, da se sprdnete kaj hočte met v šalc, ker za vas tist kar ostali pijejo ni dobro pa vas bo pobral če boste tist pil…v bistvu ste izvor oholosti osebja samo ne zavedate se tega, sam s prstom kažete na njih ampak trije prsti pa še zmer kažejo na vas.[/quote]
Skuhajta si z enaNika n. en kufe, pa se malo ohladita. Tttttttthatttts all Folks!
Klinc, pa dunsjska sola kave in avstrijska kultura pitja kave. Dobra kava se pije v Italiji in to je to. Na Dunaju take kave kot v enem zakotnem baru v Italiji pac se nisem pila.
Kava z malo mleka oz prvotno vprasanje, to je espreso z en pikic mleka in v Italiji mi ga naredi s spenjenim mlekom od kapucina in je se posebej dober in si vcasih privoscim dva. Kdor zna pac zna.
Slovenka, od kod ti ideja, da delam v gostinstvu? A če rečem, da v vsakem intervalu peljeta vsaj 2 čez rdečo, včasih pa še tretji, sem pa policaj? Tudi ne vem, o kaki vodi govoriš, če je bilo vprašanje kaj je to: kava z mlekom in s peno na vrhu, ampak ne kapučino. Ne vidim, da bi v vprašanju nastopala voda.
Na Dunaju je kava z mlekom mogoče res v takem razmerju, kot si napisala. Na Štajerskem je približno obratno, na Primorskem pa spet čisto drugače. V Bosni bi pa verjetno padli na hrbet, če bi hotel nekdo tiščat mleko v kavo.
V primeru, ki ga je opisal Gunnar, je očitno šlo samo za to, da je ena šoja hotela prišparat par centov. In sem komentirala, da takemu primerku pač nekako ustrežejo, ampak tudi okoliški gostje, ki slišijo naročilo, si mislijo svoje… Ti pa celo znanost pa vodo namesto mleka. :-)))