Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšna jed iz kumar?

kakšna jed iz kumar?

Kaj lahko še naredim iz kumar? Solata, kumare v omaki…potem se pa že neha.

http://www.mojirecepti.com/zelenjava/plod/kumare.html

Tople kumare s krompirjem

3 kumare
1/2 kg krompirja
1/2 čebule
malo olja
malo kis
žlica moke
poper, sol

Kumare olupimo, drobno naribamo na lističe, osolimo in pustimo, da spustijo vodo, nato jih dobro odcedimo in popopramo.
Olupimo krompir in ga skuhamo v slani vodi, odcejenega zmečkamo, a vode ne zavržemo.
Na olju prepražimo moko, da malo porumeni, dodamo na drobno narezano čebulo in še malo prepražimo in nato dodamo dobro odcejene kumare, jih malo okisamo ter premešamo, dodamo malo krompirjeve vode in pustimo, da malo zavre. Odstavimo in damo na že zmečkan (še vroč) krompir ter vse skupaj dobro premešamo.
Po okusu popopramo in po potrebi (če je pregosto) dodamo še malo krompirjeve vode.
Dobro premešano jed damo v večjo skledo, še malo popopramo in postavimo na sredo mize.
Žlico v roke in dober tek.

Ja Acjom tem toplim kumaram rečemo mi kuhačovi murki 😉
Mnjam!

:))
res je dobra ta jed; vsaj zame.

JAz pa rečem kumarčna 🙂
Tudi ena mojih najljubših jedi!

Juha iz kumaric.
Najprej naribaš kumarice in malo posoliš, da spustijo vodo. Na žlički masla popraži tri žlice zdroba in zalij z mlekom in vodo 1:1. Ko je zdrob skoraj skuhan dodaj kumarice in kuhaj še max. 10 min. Na koncu dodaj žličko kisle smetane, še malo soli, poper in muškatni orešček. Zelo osvežilna poletna juha.

Ali pa tole:

http://www.kulinarika.net/recept.asp?ID=6258

Lahko dodaš še malo limoninega soka, kopra …
Ali pa tudi sesekljane orehe in dobiš bolgarski tarator (ki se menda originalno dela s kislim mlekom).

…a se da še kako drugače, pr nas ne smemo prežgat moke, ker smo bogi,…ali lahko pač moko zmešam z malo krompirjeve Voke, namesto prežganja?
HVALA!!!!

New Report

Close