Kakšna naj bi bila 45 + letnica, da je primerna za zvezo?
Berem, da so 50 letnice za odpis, ker so prestare in prezahtevne.
Moški si želijo mlajših, mogoče celo malce naivnih žensk.
Vprašanje za moške:
Kaj mora 45 + letnica imeti oz. ponuditi moškemu, da se KVALITETEN odloči za zvezo z njo?
Kakšna mora biti na začetku, skozi spoznavanja, da moškega ‘prepriča’ da je vredna zveze?
Ali je z moškega vidika, res vse v mladosti in lepoti, ki jo poseduje ženska?
Kaj vam pri starejših ženskah na prvi pogled najprej pade v oko?
Lep vikend dragi moji in lepo se imejte.
😚
Jaz imam malo manj kot 50 let. In se mi dogaja, da me mlajši bolj obletavajo kot starejši. Zgledam dobro ( tako pravijo) najbolj pa jih privlači da sem lepo urejena, dobro skuham, imam lepo pospravljen dom, sem finančno stabilna, imam hišo +eno stanovanje za oddajo, otroci so pa že večji, na fakultetah , tako da je lažje pri kombiniranih družinah. Z bivšim možem imava vse urejeno in nimam drame v življenju. Mislim da je to največja privlačnost za moške. Da najdejo žensko ki nima težav ki jih ne zna reševati. Moški ki so ločeni, imajo isto težavo kot ženske. Samska brez otrok jih ne mara, raje bi samskega fanta ne nekoga z otrokom. Potem so relacije z bivšimi ženami, tu so moški dostikrat slabši, ker ne znajo urediti teh relacij, kot da bi v mislih še vedno sedeli na dveh stolih , če bi jih le bivša nazaj sprejela. To je zelo odbijajoče za ženske. Sama moram reči, da nimam težav, da moškim ne bi bila všeč. Obratno, sem jim zelo všeč, bolj imam jaz težavo, ker meni niso vsi všeč. Premalo jih spoznavam, to je največji problem. Želim moškega, malo starejšega od mene, ki zna svoje življenje urediti, ki živi urejeno, ki je skrben in odgovoren in ni v najemu. Ne želim moškega, ki bi iskal v meni mamo. Takih je žal veliko.
Moje videnje:
Ne-zamorjena s prejšnjimi izkušnjami.
Ne-vkalupljena 100% v svoje zamisli, odnose in način življenja.
Kakšna naj bi bila na začetku… takšna kot kasneje. Torej takšna kot je. Ker najslabša možnost je laganje sprva in potem si počasi dopušča da je in počne tisto kar ima rada… in s tem izgubljata skupne točke.
Najprej pade v oko splošen stil oz urejenost (in tu ne mislim pretiranega makeupa), kar je samo posledica odnosa do sebe. Odbije tisti odnos, da je vse lepo že minilo in mora zdaj le še preživeti čas do smrti.
– kot prvo, ne sme kadit in ne sme biti potetovirana. Takšne so mi na prvi pogled nagravžne
– Ne sme biti lahka ženska(prasica)
– Ne sme biti ena tečna baba. Tako imajo vsi doma
– mora dobro izgledati
– Mora imet pospravljeno glavo(takšne so zelooooo redke)
– Ne sme biti umetna
– mora biti ženstvena in se znati oblačit(zeloooooo redke)
– ………………
Anonimna431, 16.11.2024 ob 09:37
Jaz imam malo manj kot 50 let. In se mi dogaja, da me mlajši bolj obletavajo kot starejši. Zgledam dobro ( tako pravijo) najbolj pa jih privlači da sem lepo urejena, dobro skuham, imam lepo pospravljen dom, sem finančno stabilna, imam hišo +eno stanovanje za oddajo, otroci so pa že večji, na fakultetah , tako da je lažje pri kombiniranih družinah. Z bivšim možem imava vse urejeno in nimam drame v življenju. Mislim da je to največja privlačnost za moške. Da najdejo žensko ki nima težav ki jih ne zna reševati. Moški ki so ločeni, imajo isto težavo kot ženske. Samska brez otrok jih ne mara, raje bi samskega fanta ne nekoga z otrokom. Potem so relacije z bivšimi ženami, tu so moški dostikrat slabši, ker ne znajo urediti teh relacij, kot da bi v mislih še vedno sedeli na dveh stolih , če bi jih le bivša nazaj sprejela. To je zelo odbijajoče za ženske. Sama moram reči, da nimam težav, da moškim ne bi bila všeč. Obratno, sem jim zelo všeč, bolj imam jaz težavo, ker meni niso vsi všeč. Premalo jih spoznavam, to je največji problem. Želim moškega, malo starejšega od mene, ki zna svoje življenje urediti, ki živi urejeno, ki je skrben in odgovoren in ni v najemu. Ne želim moškega, ki bi iskal v meni mamo. Takih je žal veliko.
Se strinjam, moške najbolj privlači ženska ki ima urejeno podstrešje v glavi. Da zna reševati probleme. Enako velja za moške
431 imaš zelo prav,
tudi jaz spoznavam v večini tipe, ki iščejo v ženski mamo, namesto partnerke oz. ljubimke.
Tudi ne razumem zakaj toliko tipov premleva in sanjari o bivših? Kot da jih ne morejo preboleti? Takemu po drugem zmenku rečem: Arrividerci! V teh časih tudi tipi nimajo kaj veliko ponuditi ženski, razen praznih izlivov ljubezni in fukotožnih pogledov. Ko pa potrebuješ konkretno pomoč, pa ne bev ne mev od njih. Kaj boš s takimi, je bolje biti sam.
Najbrž nihče pri ženski 40+ ne pričakuje napete kože, idealnih mer in ostalih telesnih atributov, temveč prej zanesljivost, samostojnost, zrelost, zdravo radoživost, življenjsko energijo in zrelo predanost. Pa na vrhu seznama iskrenost. Če seveda iščeš resno partnerko in ne občasnico.
Kolikor poznam parov, ki so se spoznali v teh letih, je uspelo vsem, ki so znali uskladiti občutke in razum. Tisti, ki so iskali le razumsko zvezo, so ostali nezadovoljni, oni, ki so iskali le erotiko, pa razočarani.
Mislim, da je iskanje partnerja v tem starostnem obdobju pogosto bolj uspešno, kakor v času mladostne zaletavosti in nepremišljenosti. Pri teh letih ti je veliko bolj jasno, kaj želiš in predvsem, česa nočeš. Bolj, kot imaš kriterije razdelane, manj je možnosti za napačne odločitve. Res je pa tudi krog izbire manjši, ker je izbira omejena prav z našimi kriteriji.
Primorka369, 16.11.2024 ob 10:05
431 imaš zelo prav,
tudi jaz spoznavam v večini tipe, ki iščejo v ženski mamo, namesto partnerke oz. ljubimke.
Tudi ne razumem zakaj toliko tipov premleva in sanjari o bivših? Kot da jih ne morejo preboleti? Takemu po drugem zmenku rečem: Arrividerci! V teh časih tudi tipi nimajo kaj veliko ponuditi ženski, razen praznih izlivov ljubezni in fukotožnih pogledov. Ko pa potrebuješ konkretno pomoč, pa ne bev ne mev od njih. Kaj boš s takimi, je bolje biti sam.
Ni mi jasno, zakaj imajo moški take težave z bivšimi? Jaz sem imela za večino ločenih moških občutek, da bi jim bivša samo pomignila,pa bi nazaj prišli, čeprav sta se skoraj pobila, ko sta bila skupaj, samo jamrali so čez njo, da ni bilo seksa, da sta se čist odtujila, da je bila neznosna itd. V novi ženski pa iščejo mamo, žensko, ki jih bo vodila, skrbela za finance in poskrbela za otroke, kadar so pri njemu. Midva z bivšim možem sva se ločila pred dobrim letom, razdelila premoženje, se dogovorila glede otrok. Otroci so pri meni, oba na fakulteti, z možem nimava stikov , slišiva se le kadar je kakšna situacija glede otrok, kjer se morava oba zmeniti. Ne sanjarim o bivšem, stvari sem predelala, ne bi si nikoli več želela biti z njim, on ima novo žensko, ki mi deluje prijetna. Nisem ljubosumna na njo, iskreno želim jima srečo. Na zmenkih o bivšem ne govorim kaj dosti , povem le dejstva, da sem ločena, da so otroci pri meni, zadeva je jasno zaključena v glavi in srcu. Pri moških pa ni tako. Vedno sem imela občutek da bi bila neke vrste rezerva. Drug problem je pa denar. Nikoli nisem se srečala toliko moških , ki delajo z denarjem kot mali otroci. Ko ga imajo, ga hitro zapravijo, nato pa vijejo roke, kako priti čez mesec. Jaz sem bila vedno varčna, gospodarna z denarjem, imam novejšo hišo+stanovanje za oddajo, ki ga kasneje prodam in otrokom dam vsakemu pol, da se lažje osamosvojita. ” Komaj čakam”, da najdem enega, da mu bom še denar dajala, da bo on čez mesec prišel. Potem pa me taki moški razočarano zmerjajo, da sem materialistka. Ne nisem. Ne želim pa imeti še enega študenta doma, novi moški ne bo moj novi otrok.
Jaz se pa sprašujem zakaj ženske pri teh letih sploh iščete moške? Sama, iskreno, če ne bi že bila poročena, ne bi v teh letih želela nikogar več ob sebi. Z vsakim letom manj energije, več zdravstvenih težav, verjetno že menopavza, izoblikovan življenjski slog, poln urnik… Meni bi predstavljalo luksuz, da pridem domov in lahko počivam po mili volji, grem na masažo po službi ali v kakšen spa, nekaj lahkega povečerjam in se rekreiram, potem pa spat. Kam bi v tak urnik lahko vtaknila še enega moškega, zmenke, redno druženje..mi res ni jasno. Da o prilagajanju ne začnem.
Ženske iščejo moške, ker so bile večino življenja v vezi. Kot uporabnica zgoraj, ki piše da je eno leto ločena. Če si večino življenja vajen biti v paru, boš iskal novo vezo, ko veza razpade.
To kako ločenci ne prebolijo bivših pa je itak posebna tema. Mirda je razloh tem, ker večino ločitev sprožijo ženske. Moški bi raje bil še dalje poročen . Ponavadi.
samski cinik, 16.11.2024 ob 10:52
Ženske iščejo moške, ker so bile večino življenja v vezi. Kot uporabnica zgoraj, ki piše da je eno leto ločena. Če si večino življenja vajen biti v paru, boš iskal novo vezo, ko veza razpade.
To kako ločenci ne prebolijo bivših pa je itak posebna tema. Mirda je razloh tem, ker večino ločitev sprožijo ženske. Moški bi raje bil še dalje poročen . Ponavadi.
Sama sem tudi že cel lajf poročena, pa mi na konc pameti ne bi padlo se spet vezati za nekoga.
No, moški bi zagotovo raje ostal poročen, sploh tak, ki ne zna poskrbeti celostno zase. Ampak kot praviš, to je tema zase..
Torej biti v zvezi zaradi navade?
Kako se pa ob taki ženski počuti moški? Mu ni malo izpod časti, da predstavlja le zasilni izhod, zamašek proti osamljenosti?
Po moje pravi moški ne pristane na tako malo. Pa tudi prava ženska ne bo šla v tako zvezo samo zato, da pač ne bo sama.
Kdor pa je s tem zadovoljen, mu pa želim vse dobro.
samski cinik, 16.11.2024 ob 10:24
Ne bi vas rad strašil. Ampak vsi moški ki nih poznam in gredo v vezo v zrelih letih, gredo z dost mlajšimi. Razlika gre tud do 20 let. Moj sosed je čez 60, njegova žena 45..pa ni osamljen primer. Skup sta 10 let.
Z vrstnicami so tisti..ki jih imajo že od mladosti.
Samski cinik
Velikokrat pa te mlade zgledajo prav podpovprečno. Primer ta morilka ki je ženo ljubimca zakopala v kup gnoja, grda kot smrt, v primerjavi z njo je žena bila lepotica, čeprav dosti starejša od nje
No, 16.11.2024 ob 10:47
Jaz se pa sprašujem zakaj ženske pri teh letih sploh iščete moške? Sama, iskreno, če ne bi že bila poročena, ne bi v teh letih želela nikogar več ob sebi. Z vsakim letom manj energije, več zdravstvenih težav, verjetno že menopavza, izoblikovan življenjski slog, poln urnik… Meni bi predstavljalo luksuz, da pridem domov in lahko počivam po mili volji, grem na masažo po službi ali v kakšen spa, nekaj lahkega povečerjam in se rekreiram, potem pa spat. Kam bi v tak urnik lahko vtaknila še enega moškega, zmenke, redno druženje..mi res ni jasno. Da o prilagajanju ne začnem.
@No
Ne strinjam se. Ko si sam, so večeri zelo težki. Sploh prvo leto, dokler se ne navadis. Verjamem da po desetletju samote postaneš tako navajen, da bi že težko nekoga ob sebi prenesel. Jaz si zelo želim najti nekoga, za družbo, podporo, pogovore, spolnost, objem, sem tudi dokaj prilagodljiva, imam pa par načel, od katerih ne morem odstopiti. Želim da podobno živiva, da se ob nekom dobro počutim, da sva drug drugemu prijetna družba. Prepričana sem , da bom našla takega človeka, moškim sem glede na dosedanje izkušnje privlačna, samo najti moram približno pravega, to je najtežje. Za priložnostni seks pa nisem.
🌞, 16.11.2024 ob 09:14
Berem, da so 50 letnice za odpis, ker so prestare in prezahtevne.
Moški si želijo mlajših, mogoče celo malce naivnih žensk.
Vprašanje za moške:
Kaj mora 45 + letnica imeti oz. ponuditi moškemu, da se KVALITETEN odloči za zvezo z njo?
Kakšna mora biti na začetku, skozi spoznavanja, da moškega ‘prepriča’ da je vredna zveze?
Ali je z moškega vidika, res vse v mladosti in lepoti, ki jo poseduje ženska?
Kaj vam pri starejših ženskah na prvi pogled najprej pade v oko?
Lep vikend dragi moji in lepo se imejte.
😚
Pri teh letih igra poleg čustvene zrelosti po mojem mnenju ključno vlogo zdravo razmerje med samozavestjo in prizanesljivostjo do sebe in drugega.
Samozavest temelji na zunanjih potrditvah. Je – recimo temo – socialno pogojena. Temelji na kvalitetah, ki nekoga dela drugačnega, nadpovprečnega, izstopajočega iz množice. Demonstrira navzen tisto, kar nekdo prinaša v odnos kot dodano vrednost.
Na drugi strani je prizanesljivost. Zavedanje, da je nabor naših vrlin omejen in da so za časa življenja nastale tudi brazgotine. Tako na duši, kakor na telesu. In daje tudi to treba sprejeti pri sebi. In pri drugem.
Morda v teh letih toliko bolj. Ker pri teh letih dva redkeje vstopata v avanturo. Ne začenjata iz neznanega na poti v neznano. Ne bosta soočena z izzivi postavljanja doma, ustvarjanja družine, ipd. Zato je tudi toleranca do negotovosti manjša in pričakovanje po varnosti, smiselnosti in dobrobiti večje.