Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna se vam zdi moja poslovna ideja?

Kakšna se vam zdi moja poslovna ideja?

Službo imam. Me pa mori, vse od delovnega okolja dalje. razmišljam, Da bi začel nekaj svojega. Odprl bi s.p. in delal razne storitve, kot je recimo nabavljanje hrane za upokojence in dostava na dom, ali pa recimo “peljem vašega otroka v glasbeno šolo oz. druge aktivnosti”, ali kaj podobnega. Imel bi ene 4 stvari, ki jih počnem. Mislite, da bi to šlo, legalno, ali je trg zafilanm z neprijavljeno ( črni trg ) ponudbo take dejavnosti?

Ce ze, stestiraj trg prvo kot popoldanski s.p., saj so prispevki samo pavsalni, ti pa imas zaposlitev.

S tem ne boš preživel , zaslužil ne boš nič. Če bi se lotil npr. polaganja ploščic, ali nekaj kar bi od prej obvladal, potem bi ti zneslo. Verjemi, upokojenci niso pripravljeni nič plačati. Imajo otroke, ko ne morejo več skrbeti zase, grejo v dom. Otroke peljati v glasbeno šolo – spet gre za zaupanje. Starš ti mora zelo dobro zaupati, da ti bo dovolil, da otroka pelješ nekam. Tudi težko je dobiti tak posel.
Jaz sem firmo odprla pred 6 leti, ampak sem se lotila konkretno. Dobili smo distribucijo izdelkov, oddajamo lastne prostore (skladišča), že samo z oddajanjem pokasiramo za 1 plačo. Ampak smo prva leta komaj spajali, šele zadnji 2 leti gre res dobro. Traja, da se zadeva prime. Ni pa nemogoče, ampak loti se konkretnega dela. Moj nasvet, pa srečno :;)

Prevažanje otrok: v velikih mestih se to koristi. Vendar starš za prevažanje lahko najame stalni taksi, ki stoji pred šolo in pobere otroka, ga odpelje v glasbeno šolo in potem ga starš pobere v glasbeni. To ga v Lj. stane na primer 5 EUR. S to tarifo ti ne prideš ćez.

Če starš potrebuje popoldansko varstvo, razvažanje in animacijo otrok, potem ti mora zaupati. V poštev pridejo stalne stranke. + je, če imaš registrirano dejavnost in renome.

Zamislit si moraš svojo stranko, kaj potrebuej in kaj ji ti lahko po konkurenčni ceni lahko nudiš. Razdelaj idejo in različne situacije.

Na efektivno opravljeno uro naj bi zaslužil vsaj 10 EUR, prej 15 EUR. Ko sorodniki vidijo, koliko to stane, hitro uletijo oni. pa tik pred zdajci ti odpoved, ker kdo zboli in ostanejo doma……
Pridobivanje strank, posredovanej ponudb ni plačano, čas pa gre. Stane računovodstvo, plačati je treba prispevke, pokriti dopust, morebitno bolniško. Stane te vozilo.

Urna postavka bi morala biti minimalno 20 eur ali več. Minimalec bruto-bruto je 1000 eur, malenkost manj. Potem pa prevoz in prehrana na delu, vračunaj še dopust, regres, morda kakšen teden bolniške, ki si jo kot s.p. prvih 30 delovnih dni kriješ sam. To dobiš s plačo, minimalcem!

Potem pa računaj, ko boš s.p., da nimaš zagotovljenega posla. Računaj stroške prispevkov, računovodje, davčne blagajne, trr račun svetujem ločen, obraba in servis avta, stroške goriva itd..
Tudi ne računaj da boš imel prvo stranko od 9-11, naslednjo pa od 11-14:30 in tako naprej. Vmes boš imel luknje, ko ne bo prihodka. Včasih si bo kdo premislil zadnji hip ali ti sploh ne bo sporočil.

Tržna niša to zanesljivo je, saj ljudje potrebujejo te usluge, tudi mojim staršem bi prišlo včasih prav, ampak če upoštevaš vse, kar sem ti naštela in tisto, kar so ti našteli že zgoraj, je evidentno, da ne bo denarja za preživetje, ker boš izredno težko našel stranke, ki ti bodo pripravljene plačati po 20 eur/uro, še za 10 eur si bo marsikdo premislil.

npr. prevoz k zdravniku, običajno to delamo svojci, drugače so takšni, ki ne zmorejo upravičeni do prevoza z rešilcem. Tisti, ki gredo sami, si vzamejo taksi. Če so iz predmestja in bi jih ti spremljal, če bodo hitro na vrsti, je to tam okoli 3 ure, računaj parkirnino, pa kdo ti bo plačal za to 40 eur?
Otrok ti tudi jaz ne bi zaupala, če ne bi zmogla, ne bi hodili na dejavnosti oz. bi pač kdaj izostali.
Trgovina? Danes ti vse pripeljejo na dom, tudi če zaračunajo dostavo, je veliko ceneje.
itd

V času brez službe sem se ukvarjala z nečim podobnim kot govoriš ti, na črno seveda, ker denarja za prispevke in duge stroške ni bilo. Kot pravi nekdo pred mano, ti odpovejo tik pred zdajci, te prestavljajo, danes ne, drugič ja itd. Kar naprej moraš iskati nove stranke in vedeti moraš, kako preživeti, če ti že dogovorjeno spet odpovedo. Jaz sem preživela z veliko finančne discipline. Da bi to počela kot s.p. pa nikoli.

New Report

Close