Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšna svetila naj kupim za hodnik?

Kakšna svetila naj kupim za hodnik?

Na novo opremljam stanovanje. Kakšne luči naj kupim za hodnik. Rabim 3, ker je hodnik kar velik. Imela bi plafonjero. A kakšno?

Oranžno!

zeleno

Rdečo

Ja hvala za predloge, a zeleno, rdečo in oranžno si pa kar sami montirajte. Moja bo bela….pa nisem spraševala po barvi.

Predlagam klasične petrolejke, poceni, nisi odvisna od elektrike pa še romantično vzdušje pričara.

Sem ljubitelj narave, plesa in vsega lepega, ločen po tuji krivdi, ne pijem ne kadim - 1. april...

Lesene, poraba elektrike O.

Kakršno vprašanje, taki odgovori.
Ja kako naj pa tule kdo ve, kakšne luči bi pasale na tvoj hodnik, no!

Ah, mi je že žal, da sem karkoli spraševala. Ste pa res izvirni danes. Se bom že znašla sama. Pa hvala za ideje. Bom tudi jaz naslednjič vam tako svetovala.

Ne zameri, danes so pač dobre volje. Kar je redko. To vzami kot smisel za humor, kar tudi je.

V glavnem, glej da boš imela v hodniku dovolj svetlo.
Oz, ti veš, za kaj bo hodnik uporabljen, razen za hojo.

Jaz npr imam v hodniku ogledalo, pred katerim se rihtam, in zato rabim močno luč. vsaj 100 vatov.
V hodniku tudi likam, zato prav tako rabim močno belo luč (ne rumene,ne rdeče, ne zelene)

TOREJ sama veš, za kaj bo hodnik uporabljen. Če nič od tega, potem je dovolj okrasna lučka, vseh barv in oblik ??????? po tvojem okusu pač.

Naš hodnik je dolg 8 metrov in imam sidne platfonjere, na vsaki strani hodnika 4 in vezane tako, da jih lahko prižigam po parih. Niso velike, ker jih je osem. Takrat, ko sem kupovala, je bila izbira bolj tako tako, pa sem kar zadovoljna. Steklo je mlečno in ni takoj videti, če se malo zaprašijo … Evo, več ti pa ne znam povedat. Aja, še to. Montirane so v višini zgornjega roba vrat, ker je strop precej visok in velban.

No, skratka, pojdi si pogledat in preceni, kaj ti je všeč in kaj bo pasalo v tvoj hodnik. Kaj prav pametnega ti ne znam svetovati, čeprav sem se tedaj kar precej ukvarjala z njimi.

Saj si že sama povedala, kaj želiš. Belo plafonjero. Izbereš samo še obliko in vzorček na steklu. Vse trgovine so polne belih luči.
Žarnice pa nabavi glede na funkcionalnost hodnika. Če bodo gorele dolgo in če hodnik ne služi drugemu kot za prehod, nabavi led žarnice. Ni neka konkretna svetloba, je pa poraba praktično nič. Če luč gori samo čisto malo je vseeno kakšno žarnico vstaviš. Če bo hodnik uporabljen še za karkoli drugega pa pošteno premisli glede svetlobe, ki jo potrebujete.

www-led-luc.si

Jaz sem kupil LED plafonjere 18 ali 24W ( močna svetloba) v firmi TWIN TRADE d.o.o.,cena že od 35 EUR kos.

New Report

Close