Kakšne barve okna imate
Odločamo se o barvi oken,notranjih. Sedanja so lesena temno rjava, sedaj razmišljam o rjavih vendar so bela občutno cenejša in tudi prostor verjetno deluje svetlejši. Ker imam vse bež in kapučino barvo nisem sigurna kako bi izgledala bela barva oken zraven. Kake barve oken imate največ in ali so bela zelo občutljiva, ali se mažejo, rumenijo?
K bež/kapučino/pesek… barvi je bela še najbolj varna kombinacija. Tudi nevtralne barve znajo zamoriti prostor, če jih tlačiš preveč na en kup. Razen tega pa vsaka barva razen bele odvzame kar veliko svetlobe. In še to: oken verjetno ne boste kmalu spet menjali, boste prej menjali barvo sten in notranjo opremo. V tem primeru imaš z belo odprte vse možnosti.
Torej: jaz bi belo, pa ne zaradi cene. Imamo vsa okna bela (zunaj-znotraj, plastika, obrišem s krpo, ko se premoči s čistilom za steklo, dve minuti vsakokrat ob čiščenju oken), prostore pa vsakega v drugačni barvi.
Znotraj bela, zunaj imitacija oreha, prav taka so polkna. V prostoru imam rada čim manj različnih barv. Okna bela, parket in vrata so javor. Tako imaš več možnosti za kombinacije pohištva in barv sten. Če bi dala rjava okna, bi dala taka kot so vrata in parket, če ga imate. Če ne, ja kar naenkrat v prostoru preveč različnih odtenkov.
Točno tako imamo mi in se res obnese. Daš par ojrov več (ni to nek velik strošek) in imej zunaj obvezno rjava![/quote]
Mi imamo zunaj rjavo zaradi tega (doma oreh, na vikendu zlati hrast), ker sta tako doma kot na vikendu fasadi skoraj beli, res le rahel odtenek je v barvi, da ni snezno bela fasada.
Na kako drugo barvo fasade, samo obliko hise in pa okolje, kjer hisa stoji, mogoce pase drugacna barva oken.
Točno tako imamo mi in se res obnese. Daš par ojrov več (ni to nek velik strošek) in imej zunaj obvezno rjava![/quote]
Mi imamo zunaj rjavo zaradi tega (doma oreh, na vikendu zlati hrast), ker sta tako doma kot na vikendu fasadi skoraj beli, res le rahel odtenek je v barvi, da ni snezno bela fasada.
Na kako drugo barvo fasade, samo obliko hise in pa okolje, kjer hisa stoji, mogoce pase drugacna barva oken.[/quote]
Noo, pri nas pa imamo zunaj rjavo izključno zaradi pucanja. Na belih oknih (okvirjih) se vse pozna in boh ne daj, da jih redno ne pucaš, glancaš. Sploh če živih kje ob cesti.
Na rjavih pa ni glih tako očitno, če jih ne pucaš vsake dva meseca!
V naši ulici imamo rumene ali nežno zelene barve hiš (več ni bilo dovoljeno), nobene modre ali vijola.
Za okna pa še niso težili in večina sosed ima plastik bele!
KAKO SE TE REVE ZAFRKAVAJO S PUCANJEM, heheheh! Mi imamo po zunanjih okvirih rjavo, ker imamo tudi rjava vrata in rjavo ograjo! To nas je prišlo 500 ojrov več – ni pa primerljivo s to ‘belino’, ki jo res samo pomivač – tako kot bel avto!
JAJCA!!