Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne barve pramenov izbrati

Kakšne barve pramenov izbrati

Pozdravljene, ta teden sem prišparala dovolj za frizerja in sedaj me čaka ena ”pomembna” odločitev. Kakšne barve pramene naj mi frizerka naredi. Trenutna barva je v priponki, so že sedaj dva odtenka saj mi poleti lasje posvetlijo. Sicer sem bila v mladosti blond, kasneje so se spremenili v nekakšen mišji odtenek in sem si občasno dala doma sama barvni šampon v rjavi barvi. Ker pa se na vrhu glave začenjajo svetiti sivi lasje bi rada to nekako uredila. Razmišljala sem o dveh odtenkih samo ne vem še kakšne.
Postrigla me bo na paža, tako, da bi imela spredaj malo daljše čufke ali kako se temu reče.
Bi mi pomagala katera, ki se na to malo bolj spozna?

Jaz se na tvojem mestu ne bi barvala, moja naravna barva je približno enaka in mi je najlepša na svetu.
Če že hočeš malo poživiti barvo, si daj samo kak preliv, ki se spira, da se lasje malo bolj svetijo in zgledajo bolj živi.

Pobarvati se moram, ker ima na vrhu sive lase. Malo sem odlašala ampak taka ne morem več v službo. Ker mi lasje zelo hitro rastejo sem pomislila na pramene, da mi ni potrebno ravno vsak mesec plačevati barvanja. Menda se s pravo izbiro pramenčkov da za malo dlje časa zakamuflirati sive lase.

ne pramenov, izpadejo preveč šekasto in ceneno…
barva deluje kar topla (tako izgledajo moji, ko “mišjo” barvo že poživim 😀 ) naj ti frizerka izbere kakšno par odtenkov pestrejšo barvo, bo veliko lepše kot prameni, sploh na dolge lase

Prava frizerka bi ti morala znati svetovati.

Jaz bi tko na pamet rekla, da si daj za ene dva odtenka bolj svetle pramene. In ja, če nimaš preveč sivih las, s prameni lahko to rešuješ.

Pojdi k res dobremu frizerju pa ti bo vse razložil ter predstavil opcije. K slabemu pa tako nima smisla hoditi.

Kaj ni lepše nekomu skusat pomagat po svojih močeh. Kdo pa ima danes 80€ in več ua frizerja? Naj bi torej vse, ki nimamo dovolj hodile po svetu sive? S pravo kombinacijo lahko tudi z barvami s trgovine super izgledamo.

Upam, da sporočilo prebere kakšna z znanjem in voljo do pomoči.

Pobarvati se moram, ker ima na vrhu sive lase. Malo sem odlašala ampak taka ne morem več v službo. Ker mi lasje zelo hitro rastejo sem pomislila na pramene, da mi ni potrebno ravno vsak mesec plačevati barvanja. Menda se s pravo izbiro pramenčkov da za malo dlje časa zakamuflirati sive lase.[/quote]

Če si daš pramene, frizer ne bo mogel ujetih tistih par sivih na vrhu glave na prečki, ki so najbolj vidni in najbolj štrlijo v zrak. Preizkušeno.

Kaj ni lepše nekomu skusat pomagat po svojih močeh. Kdo pa ima danes 80€ in več ua frizerja? Naj bi torej vse, ki nimamo dovolj hodile po svetu sive? S pravo kombinacijo lahko tudi z barvami s trgovine super izgledamo.

Upam, da sporočilo prebere kakšna z znanjem in voljo do pomoči.[/quote]

Ja, samo ona je že v prvem postu napisala, da bo šla k frizerju.

Upam, da sporočilo prebere kakšna z znanjem in voljo do pomoči.[/quote]

Ja, samo ona je že v prvem postu napisala, da bo šla k frizerju.[/quote]

In? Kupiš barvo v dm.ju frizerka te pobarva in ostrize. To prakticira veliko salonov. Če greš v salon kjer znajo svetovati ne sprašuješ na forumu. Če sprašuješ pomeni, da potrebuješ pomoč, nasvet.

Avtorica, jaz se na tvojem mestu ne bi barvala, če pa res želiš, ti pa predlagam pramene konjak in medene barve, čeprav praviš, da imaš sive pramenčke. Prava figa, tistih par srebrnih. 😉

Ko oči zaspijo Se angeli zbudijo (Jan P.)

Pramene je treba ravno tako obnavljati kot celo barvo. Mogoče res ne tako pogosto, ampak prameni z narastkom zgledajo ravno tako žalostno kot barva z narastkom. Za kamufliranje sivih so primerni samo beljeni prameni, drugače je isto kot ena barva – siva seka pri narastku ven. Potem se ti pa pri srednji dolžini las zgodi, da se na konicah srečajo 3 generacije pramenov in imaš špice že čisto blond, vmes nekaj srednjega, na vrhu pa sivo. To lahko rešiš samo tako, da se ostrižeš na krajše.

Če hočeš prekrivati sive lase, je edina rešitev redno barvanje. Na tebi pa je, ali bo to dvobarvno in ti bo delala frizerka – v tem primeru bi si jaz omislila takšno kombinacijo, kot jo je predlagala Šildkrota; ali pa se barvaš doma. Rezultat ni tako profesionalen, je pa postopek cenejši in bolj priročen. Tudi za doma barvat bi izbrala nekaj iz palete konjak – lešnik – med, skratka čim bližje tvoji naravni barvi.

Sama si že več let delam tanke pramenčke na točno takšno osnovo kot jo ima avtorica teme. Kupujem barvo Keune 1511 in jo mešam z 9{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} hidrogenom (razvijalcem). Barva mi super izpade, niti približno tako kot je naslikano v barvni paleti. Osnova se posvetli za nekje 3 odtenke, prameni niso rumeni ali oranžni. Včasih mi pramene naredi tudi fantova sestrična, ki je frizerka, s to isto barvo, ki jo ima tudi v svojem salonu. Pazi le, da mešaš 1:2. Npr.
60 ml barve z 120 ml hidrogena.

Uspešno ustvarjanje pramenov ti želim 🙂

Sem na strani Schildkrote. Naredi pramena v svetlejši blond barvi kot je tvoja. Lepo boš skrila sive lase. Pramena naj bodo zelo gosta.
Reskiraj denar in pojdi prvič k Stevotu.

New Report

Close