kakšne brezvezne fore- tast
ksantipa,
besedam da pomen tudi njihov ton. žaljivke niso bile “prasi… itd”.
ko ti en najeda cinično, sarkastično, se dela norca, s stvarmi, za katere ve, da jih ne maraš, potem ti enkrat poči film in se vprašaš, kaj mi je to treba.
povrh mu na isti način v hecu ne moreš odgovorit, ker ima sam nos do tal, kje je spoštovanje so starejših, bla bla.
če jim pa kaj direkt rečeš, se pa vlečejo ven, da niso tko mislili, pa da ti nisi za hece!
halo?
gre za čustveno nasilje. no, recimo raje, da ne dela v prid naših dobrih odnosov?
No potem ti pa rečem takole. Če nekomu jasno daš vedet, da ti nekaj ne paše (torej v tvojem primeru določena zbadanja in šale na tvoj račun), potem seveda od njega pričakuješ, da tega ne bo počel.
Mislim, da se tvoj tast vede zelo otročje in malce primitivno. Kot je ena zgoraj zapisala je najbrž zakompleksan in si s tem, da hoče druge malce potunkat, zdravi svojo zakompleksanost, vse skupaj pa zavije v šalo.
Ne niti treba prenašat nečesa kar ti ne paše, tudi če gre za starejšo osebo, v tem primeru tasta, ker nihče nima pravice drugim početi to kar jim ne paše. PIKA.
lej, dej potem drugič malo drugače napiši vse skupaj. Če bi že v uvodni post napisala kaj več in povedala stvari tako, kot pišeš zdaj, mogoče ne bi tako izpadla kot si. Zame si pač po prvem postu eno nehvaležno mestno dekle, ki se ji niti “gospodinja” ne sme rečt :-))) Štekaš? Malo več je treba napisat!
Po tem, kar si pa napisala zdaj, pa menim, da je tvoj tast, oziroma oče tvojega fanta jezen na cel svet. Prej je bil jezen na ta stara dva, zakaj ve verjetno edino on sam, zdaj je pa spet jezen na ta stara dva, ker kmetije nista napisala njemu, ampak ta mladim. V bistvu začaran krog. Zakaj se pa sekiraš, pa tudi ne vem. Imaš dve možnosti: ena je, da hišo takoj prodata, druga, da jo uredita in se tja tudi preselita (kar pa verjetno ne bosta naredila), in to je to. S tastom tako ali tako ne živite skupaj, se pravi, da ti kakšnih posebnih ispuščajev ne more povzročat, tisti dve kosili na mesec pa pač preživiš in ju takoj, ko se vsedeš v avto pozabiš.
Bejba, kakor koli že, vesela bodi, če je to tvoj edini problem v življenju :-))
Ena Barbara,
vidim, da tudi ti nisi iz vasi.
ker če bi bila, bi vedela, da ljudje, ki so svojo zemjlo obdelovali z golimi rokami, nikoli ne bi šli v dom ali ce celo namakat v toplice. da bi zemjlo prodali, nikoli! njim je zemlja sveta, vir dohodka, ljubezen, pa njihove živali, mucek, pes…
lep dan ti želim
A veš, kaj me najbolj zabava? To, da mi gre eno mestno, študirano in prezaposleno dekle govorit, kaj je to kmetu sveta zemlja :-))))))))))))
Ja, doma sem z vasi. Pa kravice smo tudi imeli v hlevu :-))
A veš, niso vsi kmetje iz prejšnjega stoletja. Nekaj je tudi takih, ki grejo malo s časom naprej 🙂 Tvoj opis kmeta pa je verjetno s kakšne Cankarjeve črtice :-))
Itak sva pa malo skrenili – tvoj pogled na dediščino je tak, moj je drugačen…vsak po svoje….
Očitno te “zbada” tam, kjer ve, da si občutljiva. Če vidi, da si ne znaš niti jajca speči, verjetno uživa v tem, ko ti reče, da boš od sedaj naprej pa gospodinja. Verjetno ima ena zgoraj prav, ko pravi, da te najbrž zafrkava, ko vidi, kako si “fina” in študirana. Jaz bi na tvojem mestu našla njegovo šibko točko in se pohecala nazaj. Če mu to ni všeč in če zaradi tega dvigne surlo, njegov problem. Ko ga boš zbodla nazaj ene petič, bo ugotovil, da je bolje biti tiho. Če tega ne zmoreš in nisi sposobna (pa ne vleci se ven, da bo zaradi tega najedal svojim bližnjim, itak praviš da jim tako in tako najeda), ne hodi tja na obisk. Povej po pravici, da si ne želiš tja, ker čutiš, da te zbada po nepotrebnem (jaz temu ne bi rekla žaljivke, ker to niso, pač pa samo zbadanje). Če si tako občutljiva, da tega ne preneseš in se ne znaš braniti, ne hodi tja. Zelo preprosto. Če bo vprašal,zakaj te ni, povej direktno, da te njegova zbadanja motijo in ker ne neha z njimi, raje ne prihajaš. Pika.
Kot, da bi nekdo napisal mojo zgodbo. Manjka samo podatek, da je mene tast vrgel zjutraj ven iz bajte,ker sem kurba pa sam pankrte bom k bajt privlekla(10 let nazaj).Še sedaj nimava otrok. Živiva v podirajoči hiši od babice,slabih 100 m preč od njega.Tašča zlata in razumevajoča.
Skor pozabla napisat ZANIČUJEM GA vseskozi ko ga moram prenašati ga samo zaradi mojega pa tašče.Pika na i podatek, da ima dva nezakonska otroka, ki sta rojena par mesecev narazen POL PA ON MEN GOVORI O PAKRTIH!!!!!!!!!!
Ko me sedaj ogovarja razlaga svoje edino pravilne ideje je, da ga poslušam mu dam prav v vsem se strinjam z njim sam, da ga odpikam.
Kar kocine mi grejo pokonci ko pride k nama.
Ves je sladek prijateljski …
Vidi, da ga nihče ne upošteva pa kar tiši pa teži.
NIKOLI ne bom pozabila kaj mi je naredil ampak zavoljo ljubga miru v familiji stisnem zobe in takrat si govorim ZA VSAKO RIT PALCA RASTE.
lp iskalka palice