Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne ideje za pasivni dohodek ob službi?

Kakšne ideje za pasivni dohodek ob službi?

Že kar nekaj časa razmišljam o tem, da bi ob redni službi zaslužila še kakšen dodaten evro, ki bi mi služil kot pasiven dohodek.

Vse ideje v tej smeri so dobrodošle, kajti zelo me zanima, kako naj obrnem še kakšen dodaten evro? Pasiven dohoedek s sex-om odpade:)

Kakršnekoli ideje?

SURS, Mediana, Valikon, Ipsos (ali Ipsis, ne vem točno) vedno iščejo anketarje ta telefonsko anketiranje. Samo moraš biti pripravljena na večurno sedenje ob ekranu. Meni to ne leži, sem pa za SURS do itbruha korone delala ankete na terenu. Zaslužek sicer ni bil ne vem kako bogat, delo je pa bilo zelo zanimivo.

Ok za začetek si poglej kaj pasivno pomeni 🙂
Se oproščam, ampak mislim da ne rabiš skrbet da bi ti kdo želel plačati za pasiven seks 🙂
V bistvu iščeš način za dodatni zaslužek. To s pasivnim zaslužkom je sedaj neka modna fora reklam. Nihče pasivno ne služi če ni prej nič naredil za to. Pasivni zaslužek so recimo obresti, vložiš denar in zaslužiš obresti. To je pasivno. Nisi rabila za te obresti riti premaknit. Ampak si morala pa vložiti denar. Isto ne obstajajo pasivni podjetniki :). Vsaj ne v štartu. Pasivno pomeni da ne rabiš nič in ti denar leti. Brez nič pa vemo da ni nič.
Glede dodatnega zaslužka pa poglej po straneh fiverr, upwork, freelancer…..moraš pa pač nekaj znat. Kakšne preproste stvari (prepisi ipd) so zelo malo plačani. Lahko pa se poslužiš kakšnih spletnih tečajev, ki so v večini zastojn ali pa izredno poceni in se naučiš kaj takega s čemer boš potem lahko dodatno kaj zaslužila.

:)))
Sicer pa lahko greš tudi pasivno pucat kam. Skoz kje nucajo pasivne čistačice.:))
Lahko greš tudi pasivno pomagat kakšnim ostarelim osebam, ki rabijo pomoč na domu. Kaj takega….

Poglej Braneta Kastelica, kako služi s svojim hobijem – slikanjem 🙂

Jaz z glasbenim ustvarjanjem, preko določenih soc. omrežij tržna niša v teh časih, ko ni koncertov v živo, nastopov, najemanj za nastope v živo….. Računaj, da državi tudi moraš plačat davek ( FURS) v takem primeru.

Če imaš talent na umetniškem področju in ne ponavljaš za drugimi ( tprej najdeš svojo tržno nišo, ki pa zagotovo mora bit izven meja Slovenije online), lahko komot kaplja tudi iz tega naslova tudi ko spiš . PA če se to greš solo ali pa v španoviji s prijatelji.

Jaz z glasbenim ustvarjanjem, preko določenih soc. omrežij tržna niša v teh časih, ko ni koncertov v živo, nastopov, najemanj za nastope v živo….. Računaj, da državi tudi moraš plačat davek ( FURS) v takem primeru.

Če imaš talent na umetniškem področju in ne ponavljaš za drugimi ( tprej najdeš svojo tržno nišo, ki pa zagotovo mora bit izven meja Slovenije online), lahko komot kaplja tudi iz tega naslova tudi ko spiš . PA če se to greš solo ali pa v španoviji s prijatelji.
[/quote]

Kakšna konkretna ideja, razen slikanje?

Pasivni dohodek je najemnina itd

No evo ideja, kupi stanovanje in ga daj v najem. Aja nimaš 200.000+eur potem pa šment nič ne bo s pasivnim služenjem.

Pasivni prihodek… tipična možnost je, da kakšno svoje znanje spraviš v tako obliko, da so ga stranke pripravljene plačati (knjige, video tečaj, audio tečaj,…) potem to spraviš na distribucijske platforme, urediš avtomatsko oglaševanje… in ko ti prihodki redno presegajo stroške… imaš pasivni prihodek.

Ko enkrat postaviš – bo delovalo samo, dokler bo vsebina ljudem dovolj zanimiva.

[/quote]

To moraš pa sama vedet, kaj je tvoj talent in v čem si dobra, da se lahko pričneš tako tržit in služit s tem 🙂

Ja, samo moraš delat worldwide verzije, nikakor ne samo samo v slovenskem jeziku, ampak v enem od dveh vodilnih svetovnih ( angleščina in španščina).
Samo v slovenskem jeziku nikakor ne dosegaš toliko, da kmalu kaplja pasivni prihodek. No way 🙂

To pa malokateremu Slovencu uspe in toliko, da je par tisoc na mesec pasivca potem.

Pozdrav. V Sloveniji lahko zlahka zasluzis 10€ na mesec z anketno stranjo JAZVEM: https://jazvem.si/?Data=referrer%7c8AA3C09747279829FB791CB1B9C3112B;xbt%7c102

Ankete so kratke in zanimive, placane od 10 centov do 1€. Koristis v obliki Mercator, Lidl bona oz TRR.

To kar vsi pišete ni pasivni dohodek. V bistvu niti najemnina, ni pasivni dohodek, če nimate najetega upravljalca vašega stanovanja.

Tipičen pasivni prihodek so dohodki iz naslova prejetih dividend.

Če morete nekaj aktivno delati gre za dodatno dejavnost.

Odgovor na objavo uporabnika
kakšna ideja, 18.04.2021 ob 17:15

[/quote]

Ja, ampak slikanje ni ravno pasivno.

‘Pasivno’ so obresti, dividende, mogoče najmnine, obveznice…

Bi vas mogoče zanimal dodaten zaslužek, ki ni obdavčen in se ne upošteva v dohodninsko osnovo?

Celo do 136 € na dan samo z gledanjem video posnetkov?

Sliši se neverjetno, a vendar je popolnoma resnično. Sam sem v 15 dneh zaslužil skoraj 1000 €, ti pa lahko še več!!

Ekskluzivno samo s spodnjo povezavo!

https://www.roseinformationapp.com//reg.html?code=je7gsi

Za vsa nadaljnja navodila in informacije sem na voljo na zs.

New Report

Close