Kakšne imate to gate…?
V večini nosim črno spodnje perilo. Pere se na 40. Čipke in tako perilo ki ni za vsak dan pa se pere na roke. Vsi še živi, nihče nobenih vnetij, tudi smrdi noben ne.
Mi je pa zanimivo kako gate (katere nosiš ne vem 10h recimo dnevno) treba na 95 prat, posteljnino (na kateri vsako noč švicate tudi če se ne zavedate, prdite in se slinite) imate pa po 6 tednov menda isto 🙂
črno, 09.05.2022 ob 11:40
V večini nosim črno spodnje perilo. Pere se na 40. Čipke in tako perilo ki ni za vsak dan pa se pere na roke. Vsi še živi, nihče nobenih vnetij, tudi smrdi noben ne.
Mi je pa zanimivo kako gate (katere nosiš ne vem 10h recimo dnevno) treba na 95 prat, posteljnino (na kateri vsako noč švicate tudi če se ne zavedate, prdite in se slinite) imate pa po 6 tednov menda isto 🙂
saj spijo v spodnjem perilu in pižami, ki posrka sokove. Seveda to velja samo za mlade, ki imajo stalno vlažno, za stare češplje je očitno vseeno.
Nicesar ne perem na 30, ker program na 30 pere komaj pol ure in dejansko smo splakne perilo.
Svilo nosim v cistilnico, volno pa, ce ze perem doma, jo na nuli na programu za volno. Fine stvari vcasih operem na roke in samo 400 centrifuga ali se to ne, redko kaksno stvar v stroju na programu za fino perilo.
Spodnje perilo, tisto fino, perem na roke, na spodnjih hlackah nosim scitnik perila. Tisto malo manj fino, a se vedno cipkasto, perem na 40 z ostalim perilom, ce ne prenese te temperature, ga ne rabim in vrzem stran. Vecino perila za vsak dan imam bombaznega, si sploh ne predstavljam biti vsak dan v umetnih materialih, belo perem z belim na 90, temno s kavbojkami na 60, svetlo z brisacami na 60.
Bolj kot stopinje pranja cipkatega perila, me zanima, kako zdrzite v teh umetnih materialih, ker dvomim, da nosite prave svilene gate?
Btw, 09.05.2022 ob 11:47
Perem tudi jaz gate na 30 stopinj, ker je bolj fino a vseeno kvalitetno. S tem, da nosim ščitnike za perilo! Če ga ve ne, se sprašujem, da niste prav ve tiste z vnetji! Pajsat obrito češpljo v vlažnih gatah cel dan, đabe tebi oprane gate 90 stopinj.
To je šele nezdravo. Mednožje tenstat na tistih plastičnih vložkih in to vsak dan. Bolno do kraja.
Raje si omisli bombažne gate, ki jih normalno pereš, ne pa da jo tenstaš v tistih vložkih. Ni zdravo pa še za okolje je škodljivo.
okrogel svet, 09.05.2022 ob 14:01
Zakaj pa ne nosite ščitnikov perila? Sicer niso najbolj zdravi in so dodatna obremenitev okolja, ampak hkrati pa omogočajo pranje spodnjih hlač na 30 stopinj in lahko varčuješ z elektriko in praški. 🙂
Mogoče zato, ker nam je mar za vaginalno zdravje?
Kdo pri zdravi pameti tensta genitalije vsak dan skupaj s temi ščitniki? Seveda pa ni samo zdravju škodljivo, so tudi stroški nakupa in seveda zelo škodljivo za naravo, okolje, ne le za mednožje.