Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne izkušnje imate s CSD Ljubljana Šiška?

Kakšne izkušnje imate s CSD Ljubljana Šiška?

Bivša partnerka mi preprečuje stike.

Otroka sta ves čas nekaj bolna, imata “druge obveznosti”, izvenšolsko dejavnost, rojstni dan, izlet…..tako da ju še komaj kaj vidim. Stiki odpadajo kot po tekočem traku, za nadomeščanje pa se ne morem dogovoriti. Tudi kadar smo skupaj z otroki, vseskozi klicari otroka in ju sprašuje, kaj delata. Večino stika tako otroka visita na telefonu in se zgovarjata z materjo.

Bivša partnerka je očitno ljubosumna na mojo novo partnerko in najinega dojenčka in mi teži pa telefonu, naj sedaj najina skupna otroka pustim pri miru in se jima pisno odpovem. Po drugi strani pa mi vseskozi deli “nasvete”, kako naj vodim odnos s partnerko in skrbim za dojenčka.

Pogovor ne zaleže, ker ves čas le vztraja pri svojem. Oba otroka imam zelo rad in mislim, da tudi onadva mene, vendar pa sta še vseeno premajhna, da bi se materi postavila po robu.

Odločil sem se, da grem na CSD (Šiška), vendar ne vem, ali lahko pričakujem, da se bodo ustrezno pogovorili z njo in naredili red.

Kakšne so vaše izkušnje s CSD Ljubljana Šiška?

Ali naj gre na kakšen drug CSD? Kateri?

Kje imajo največ posluha za te zadeve?Ali so povsod bolj naklonjeni materam kot očetom?

Poglej si malo tozadevno statistiko pa boš videl koliko je ura. Dobrodošel v reali- na križevem potu očetovstva po zahodnjaško.

Ne moreš izbrat CSDja, CSD izbere tebe, he he. Pristojnost se določi glede na stalno bivališče otrok. Pa le pohiti, postavi se zase in hkrati misli na otroka.

Csd ne more naredit red, vsekakor pojdi in bodo dolčili pogovor z vama obema, če se bo seveda mama odzvala. Pri meni se je začelo tako, da se je vsa navdušena strinajla, podpisala zapisnik, ko sva pa stopila in zapustila prag vhodnih vrat, mi je par rekla: “veš tko bo kot bom jaz rekla, jaz sem mama!”:))…in tako je bilo:)) Nadaljevalo se je podobno, potem je v nadaljevanju odklanjala vsako sodelovanje s CSD, na koncu ga sama zahtevala in zaključek na CSD ob 2 .urni pridigi namenjenimateri in izdanem psihološkem poročilu ( o indoktrinaciji in odtujevanju, škodlivih početjih s strani matere, …) je bil tak, da oni ne morejo ničesar več storit in ni smiselno, da se še naprej ukvarjajo s primerom, naj to počne sodišče…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

s to materjo ne štima. Če je tako vse res kot praviš… Dela veliko zmedo in škodo otrokom ter očetu. Žalostno :((
(če bi otroke zanemarjal, pretepal, bil pijan/drogiran – v času obiskov, potem se onemogoči stike, to je razumljivo)
Kaj se pa z njo dogaja?? 🙁

Bivša partnerka gospodovalna?? Neprilagodljiva?? Poražena??
:-((

Predlagam ti da ne sprejmeš takšnih izgodorov ali so bolani, imajo rojstni dan,…
Če je čas da sta otroka s teboj potem sta lahko bolana tudi ob tebi. Pa ju ti obišči na domu in bodi z njima doma ko sta bolana. Isto je za rojstni dan pač rečeš ja ni problema pridem iskat in ga peljem s ta drugim pa bova ta čas skupaj.
Ne pusti se odgnati, ker to je tudi tvoja dolžnost da imaš stike z otroci. Otroka imata pravico d obeh staršev. Drži se svojega dogaovra, piši si kaj se je dogajalo, če ti onemogoča stike, shranjuj si SMS-je. Če vam bo onemogočala srečanja in skupno druženje, pa daš pritožbo na CSD ali zahtevaš da se uredi na sodišču. Boš imel pa trdne dokaze, če si boš vse shranjeval. Glede stalnega klicanja pač povej bivši da bosta otroka pustila telephone doma, in da če je kaj nujnega imaš ti svoj telefon s sabo. Naj pač pokliče tebe.

Ne vem kaj se tako čudite, tega je ogromno, resnično marsikje slišim enako in tudi na forumu razberem dostikrat enako. Še celo kaj hujšega, v čalnkih ki sem jih lepilje marsikaj navedeno, celo lepo piše v izjavi sodišča o številnih vsemogočih lažnih ovadbah v namen preprečevanja stikov…

Res je pa, da je tu v mojem primeru malo ekkstremno v to smer ,ker se pravljica z 22 let starejšim dedcem, ki si ga je izbrala ni uresničila. Med ločitvijo je tako na CSD kot na sodišču govorila, kako bo živela z novim partnerjem, še vedno bomo pa skupaj hodili na izlete, smučanje, počitnice (je že vedela , da novi partner ni za te stvari) in so jo vsi samo debelo gledali kako si to predstavlja. In ko tega ni bilo, kar sem ji že prej povedal, da je njena predstava utopija, se je začelo smrtno sovraštvo, otroka pa v središču tega, žal…sistem pa odpovedal na celi črti, kot običajno…

. .......................................................................................................................................................................................... Več ljudi brez dlake na jeziku...in bi se sčasoma rodilo upanje za boljši svet... ...........................................................................................................................................................................................

Ali imata sodno določene stike? Če ne, je nujno, da to uredita preko sodišča, da imata zadevo na papirju, ker očitno ustni dogovori ne veljajo.

Seveda pojdi na CSD in povej, kaj se dogaja. Ne blati matere, navajaj le dejstva. Na CSD ti bodo svetovali, kako naprej, kaj vložiti na sodišču (če še nimata sklepa), CSD namreč ne odloča o stikih (poda mnenje), o tem odloča sodišče.

Če pa imata sodni sklep o stikih, se ga je pa treba držati in če se ga mati ne drži, takoj obvesti CSD.

Seveda naj obvesti, ampk ravno zgoraj pišem kaj lahko storijo, nič, popolnoma nič. Zagotovo imata urejeno, če ima že z drugo otroka inpravi da je to njbrž ravno posledica tega ljubosumja.

Zelo bi vam bil hvaležen za konkretne odgovore, kaj lahko pričakujem od CSD Ljubljana Šiška. Da je stvar zakomplicirana že tako vem

Od CSD ne pričakuj nič. CSD nima nobene izvršilje moči in vse kar lahko naredi je, da vaju oba povabi na pogovor in malce razloži kako bi moralo biti, da bi bilo za otroke fajn. Seveda pa se tega ni potrebno nobenemu držat. Edino kar velja je sodba, ki je izvršljiva.

Od CSD Ljubljana Šiška nič posebnega. Vse je odvisno od delavke CSD, h kateri pridete: koliko je kdo od vaju sposoben blefiranja in koliko znanja in občutka ima gospa, da ne naseda na poskuse manipulacije. Mogoče obstajajo tudi take, ki so zaradi lastnih izkušenj bolj naklonjene enemu ali drugemu spolu, ampak to je čisto individualna stvar. Menda ne misliš, da jim direktor(ica) na enem CSD-ju naroči, da morajo biti bolj žleht do očetov, na drugem pa, da morajo biti bolj žleht do mam??

Ti lahko na tem srečanju predvsem čimveč narediš za dober vtis. Predstavi dejstva, ne nasedaj na provokacije, ne razburjaj se, ne zavijaj z očmi, ne segaj v besedo, ne pretiravaj z detajli … Mirno in stvarno razloži, v čem je problem. Ne nasedaj ničemur, kar bo govorila tvoja bivša ali socialna delavka, vendar pa to zadrži zase. Prosi gospo s CSD za njen mejl in povej, da boš odslej vsakič, ko bo kakšen izgovor in otroka ne bosta prišla na stike, poslal njej mejl z obvestilom, da ni bilo stika, bivši pa v vednost. Enako, če bo mati prekinjala stike s telefonskimi pogovori. Važno je, da to ne sme biti razumljeno kot grožnja. Povej, da želiš, da je CSD seznanjem s tem, koliko se stiki dejansko izvajajo – da bo bolj jasno, pri čem ste. Potem bi se morala tudi bivša malo unesti, če pa ne, bo CSD-ju res bolj jasno, pri čem ste. Mogoče lahko za kaj pride prav.

Ti pa razumi, da tvoji bivši ne more biti ravno lahko. Ta dva otroka sta ji očitno v tem trenutku vse, kar ima. Če se boji, da bo izgubila še njiju po tem, ko je izgubila njunega očeta, je to zelo človeško. Ko se ti enkrat sesuje svet, lahko postaneš v določenih situacijah precej paranoičen, tudi če za to ni prave podlage.

New Report

Close