kakšne izkušnje z saten posteljnino?
http://jysk.si/spalnica/posteljnina/saten/basic/posteljnina-aniella-140×200-night-dr-1/family
Recimo tole? Je to dobro?
ni vsak saten enak. kvalitetnejši je bistveno dražji. satenasto posteljnino sem kupila v tujini – en komplet za 40eur in je super – barva in sta po večih pranjih še vedno super. Medtem pa je druga posteljnina iz spara – en komplet 20eur bistveno slabša – čudno se guba, barve so že zbledele.. je pa to posteljnina bolj primerna za poletje in pomlad, kot pa zimo.
http://www.svilanit.si/katalog/izkaznica/9522932-1/15/posteljnina-lila-tiskan-saten
Imam dva kompleta kot je ta od Svilanita, material je zelo vredu, je pa res, da se mi je pri enem prevleka za odejo odparala, z računom so mi zamenjali, sedaj je OK. Priporočam :).
Punce drage, saten je material v atlas vezavi, narejen iz visoko kvalitetne preje. Ki je lahko iz bombaža, poliestra, svile.. lahko je tudi mešanica. Npr. Poliester ne vpija vlage, je hidrofoben, zaradi česar ste bili torej “mokri” ponoči. Bombaž je zelo hidrofilno vlakno, kar pa pomeni, da veže vlago nase, zato je veliko bolj prijeten za spanje oz. Nošnjo nasploh, in zato tudi niste preznojeni ponoči.
Zato ne morete vprašat kakšen je saten. Če je kvaliteten in iz naravnih materialov je vrhunski. Lp
Saten je naziv strukture tkanine (tkanja). Smiselno enako, kot ce bi rekli platno. Za posteljnino se navadno uporablja bombaz z dodatki svile, za (zensko) perilo in pizame/ kombineze pa obratno – svila z bombazem v predelu spodaj. Pogosto tudi drazji kosi vsebujejo dodatke iz umjetne cipke, prava cipka je redkost. Posteljnine iz satena iz naravnih tkanin imajo ceno okoli 200 evrov, kombineze, pizame in perilo pa tudi ni poceni (zadnje narocilo boljse polovice je bilo preko 400 evrov, pa je bilo dokaj skromno više kvantitativnem smislu). Posteljnino iz umetnih tkanin mocno odsvetujem.
Imava dve Bassetti satenasti posteljnini in je res neverjetna razlika z vsem ostalim, tudi kar se tice vzdrzljivosti in instojnosti barv. Resda niso bile poceni, sva jih pa takrat kupila v outletu v Avstriji, ko so bile 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} znizane. Res priporocam.
Sicer imava se eno od Ikee v saten bombazu pa tudi ni slaba, ampak z zgoraj opisanim se tezko primerja.
Od umetnih materialov za spanje pa res dalec stran!
Ni kriv Yisk, ampak plastika. Posteljnina mora bit bombažna, pa saj to ve vsak otrok.
Imamo povštre iz Yiska, kovter in posteljnino, pa je ok, sem pa kupila tudi tisto čip jogi rjuho, ta pa ni ok. Meni je še najbolj všeč posteljnina iz turškega bombaža, res je kvalitetna stvar, čeprav za malo denarja in tudi s posteljnino iz Hoferja in Lidla sem zelo zadovoljna.
Saten meni ni všeč, mi je hladen in tudi za poleti me ni prepričal. Možu je pa zelo všeč.