Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšne pasme psov so zelo majhne

kakšne pasme psov so zelo majhne

Radi bi kupili majhnega psa npr. maltežana ali takšnega kot ga ima Paris Hilton? Kakšne pasme je? Kako se imenujejo še druge pasme, ki so majhni psi?

O, joj.
Najprej v knjižnico, naberite si knjige o psih, jih dobro preučite, potem pa na posvete k vzrediteljem željenih pasem.

Preberi in poglej si malo o pasmi Cavalier… če začnem pisat, ga ne bom mogla prehvalt 🙂

Majhnih pasem je veliko, ampak tako kot večina danes pravi, je vprašanje, zakaj si želite psa. To je bistveno vprašanje.
Majhne pasme so, maltežani, pinči, cottony, čivave, ogromno majhnih psov pa je tudi mešančkov, pa še plačati ga ni treba, saj jih v veliki meri oddajajo, samo vzamete ga k sebi in zanj lepo skrbite.

vsak pes pa ima svoje muhe in takšne in drugačne lastnosti, saj veste kaj pravijo, pes je ponavadi tak, kakršen je gospodar. Torej nekaj so geni in značaj, veliko pa vzgoja.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

se mi zdi da ima čivavo. to je pa res najmanjši pes.

Yorkshirski terier(pri tem je ZELO pomembna dosledna vzgoja in ni igračka), Čivava, Maltežan(zelo družinski pes), Koder, Cavalier, Shit tZu,… Malo si poglejte razne spletne strani, kjer so opisi pasem, vendar se zavedajte, da boste imeli kužka pri sebi najmanj 12-15 let, zato se res pozanimajte kaj bi imeli in če si ga res želite. Sama imam Yorkija, če vas zanima kaj več o tej pasmi, lahko pošljete zs.
lP

italijanski hrt
drugače se pa strinjam z zgoraj napisanim. najprej moraš vedet zakaj psa hočeš in izbrat pasme, ki temu ustrezajo. nato pa med tistimi izberi takšnega, ki ti je še po videzu všeč.

Mi imamo mesancka med pudlom, pincem in civavo. Nekaj posebnega :))

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Pozdravljeni,

Predlagam, da si v eni izmed knjižnic sposodite knjigo:
Mali družni psi – Gorazd Gavez. Ljubljana: Kmečki glas, 1987
v kateri so opisane praktično vse pasme malih družnih psov.

Pes ki ga ima Paris Hilton, pa naša Iris Mulej, je pa čivava, ki je res najmanjši pes na svetu.

Opis čivave in nekaterih drugih družnih psov najdete tukaj:

Lp,
M

[img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83202/ticker7.png[/img] [img]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/83204/ticker2.png[/img]

Plišastega dobiš vseh velikosti, tudi takšnega, ki laja.
Ne potrebuje sprehodov, hrane, se ne razmnožuje in, ko se ga naveličaš, ga enostavno odvržeš med odpadke.

Kako ste eni ustrezljivi. Hvala!

Čivava mi je všeč, tudi opis je lep; bi pa imeli psa za igračo – torej za crkljanje, tudi vodili bi ga vsepovsod.

Psa za igračo? Jezusmarija. Žal tako razmišlja večina lastnikov teh mini kužkov. zato so vsi, kar jih poznam, grozni za v družbo. ves čas bevskajo in so nevzgojeni. Pes ni igračA! Ni dovolj, da mu daš jest in pit ter da ga imaš rad. Če ne bo vzgajan od prvega dne dalje, vam bo zrasel čez glavo. In potem bo samo za doma, ne za razkazovanje.

Upam samo,da psa ne bi imeli za igračo otroku.

Će pa že, pa imajo zdaj v trgovinah res fajn izbiro plišastih kužkov. Cela kolekcija je, in kupuješ jih lahko postopoma posamezno. Moja nečaka imata do zdaj že vse, kar jih je mogoče kupiti v Sloveniji. Se že veselita, da bodo šli poleti na Hrvaško, kjer prodajajo več modelov in si bosta dokupila kakšnega od manjkajočih.

Link:

To so kužki – igrače za otroke. Tisto, kar pa laja in skače in lula in kaka in je veselo in je žalostno in je osamljeno in je prestrašeno in je nagajivo, pa ne glede kako je veliko, tisto so pa živi psi in potrebujejo zrelega gospodarja.

Psa za igračo?? Živa groza, kaj eni ne izjavijo! Zato mi je še toliko bolj bilo všeč včeraj, ko je gostja Svetlana Makarovič na TV rekla, da živali rabijo predvsem MIR(!!!) – so kvečjemu vaši sostanovalci, ki jih spoštujete, ne pa igračke za mrcvarjenje… :((( Sory, ampak upam, da ga ne nabavite, dokler ne spremenite te mentalitete oz. razlogov ZA.

Pa da ne bo pomote, nisem nek ultra ljubitelj psov, jih prej ne maram kot maram, tako da ga sama ne bi imela, jih pa kot živa bitja SPOŠTUJEM in jim nikoli ne bi storila nič žalega, kar jim pa stori nekdo, ki jih obravnava kot igračo. Že da to rečeš, je dovolj hudo!!

Kaj pa praški krysarik, ima vsaj izgled psa, bil pa naj bi najmanjši pes na svetu. V Kranju v eni teh trgovin za male živali ga ima prodajalka in je res cuker.

MISLM PSAA ZA IGRAČOO ? BBB ti si fuknjena oprosti izrazu bogi pes ! bolše potem da ga nimašš PEESS NI IGRAČAAA kolk si sstara da tega ne veš :)?

Mogoče je mislila v drugačnem smislu!!!! Verjeno je mislila da bi ga imela vseskozi pri sebi in bi lepo skrbela zanjo!! Kak ste folk čuden en reče da pes ni igrača drugi pa takoj vsi na enga! Kr napadate ljudi za brez veze! Ja OK enkrat je napisano napište se strinjate ne strinjati in pa se treba dret prek pisave (velike tiskane s klicaji ali oz. in podvajanje črk) Ne ščitim nikogar ampak mislim da se je še več kot 5x ponovil komentar. Haloo? Njej predavate da pes ni igrača? Najprej sebe naučite bontona (pregovor: najprej pometi pred svojim pragom) Ne govorim za vse! Nekateri tukaj zelo lepo uporablate bonton in to je edino spoštovanja vredno! Sploh pa tisti ki je odprl to temo je ni odpru zato da ga boste kritiziral ampak zato da mu pomagate… Ja sej najlažje je obsojat, najtežje pa pomagat

Pozdravleni!
Ker živim v stanovaju tudi sama isčem primerno majho pasmo psa, zato me zanima, če ima kdo kakšen predlog katera bi bila primerna. Prav tako me zanima če ima kdo informacijo kje lahko posvojiš ali dobiš prička za malo denarja ali zastojn, sama sem o tem že večkrat kje prebrala vendar nisem nikjer zasledila kje bi ga lahko dobila (velja večinoma za majhne pse). Hvala!

New Report

Close