Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kakšne plaže so vam všeč ?

Kakšne plaže so vam všeč ?

Torej ? Peščene, prodnate, kamnite, mivkaste, ogromne kjer so ležalniki in marele v vrstah, majhne z naravno senco…?

Všeč so nam osamljene plaže, ker ni veliko ljudi ali sploh nikogar, pa da se da vsaj kam zleknit na brisačo. Ostalo pa, če je mivka ali skala, nima velike veze, tisto luknjo za v morje in iz njega že najdeš, pa kakšno senco tudi.

Jaz ne razmišljam ali govorim o plažah, ker (mi) to pomensko namiguje na organiziranost in več ljudi. Govorim o- in mislim na obalo.

Obale pa so mi všeč raznolike, le preveč dolgočasne mivke, mi ni zelo po volji. Mivka v vodi je OK, na obali mi pa ne paše več kot par metrski pas od vode.

Za moj okus so še najbolj prazni majhni zalivčki, z nekaj borovci – po možnosti brez dostopa s cesto ali potjo.

Nudistične divje plaže, kjer ni gužve in radovednežev, ki bi bulili vate.

Lušna jadranska plaža z borovci, kjer diši, tipično istrsko. Mi je bolj všeč kot Fiji, Havaji in Avstralija.

Mivkasta ali betonska, z ležalniki in marelami … brrr. Do zdaj se mi je uspelo izogibati takim plažam 🙂

mehka mivkasta podlaga..vse ostalo mi je ogabno (kamni, skale, beton) tako na plaži kot v vodi/morju.

Ne predstavljam si biti na kakšni egiptovski plaži, dolgi kolikor oko nese, polni ležalnikov in senčnikov. Naj bodo cene še tako ugodne, tja me ne spraviš. Všeč so mi plaže z drobnim peskom ali prodom, mivke ne prenašam. Obvezna je naravna senca, če se le da visokih borov. Zato so mi všeč dalmatinske plaže, tiste na Makarski rivieri še najbolj. Če pa bi kakšno eksotiko bi pa tole na spodnji povezavi.
Vaš link

Plaž ne maram. Prostor za kopanje, kjer se za pol ure lahko zleknem v naravni senci, to pa.
Po možnosti samoten, ali s čim manj ljudmi. No, vhod v morje mi je najbolj všeč tisti z majhnimi okroglimi kamenčki. Ne maram mivke.

Grške plaže, droben pesek, ki gre že skoraj na mivko, ali mivka, ki se ne dviguje.

New Report

Close