Najdi forum

Splash Forum Arhiv Pravni nasveti kaksne pravice imava

kaksne pravice imava

Lep pozdrav
Mene zanima kaksne pravice imava z mozem glede na vse kar vam bom ne.Po tem dogovoru je bilo se zmenjeno da ko se starsi vselijo v spodji del da se srednji prepise na mojega moza,seveda se to na koncu ni zgodilo.Ker oče ni drzal obljube.Stvari so prisle ze tako daleč da nam tast ne kuri več tako kot je treba(v stanovanju imamo 18 stopinj),za najin delez sva midva dobila drva,on pa je za svoj delez kupil olje.Da bi kurila midva ni moznosti,ker o tem noče nič slisat.V glavnem večji problem je v tem da stavri počasi prehajajo v zelo slabe odnose,tako da se ze pogovarjamo ne več.Najhuje je to da imava midva zato da sva uredila dva stuka v hisi zelo velik kredit in si ne moreva privosčiti da bi sla ven iz hise in v miru zivela.Mož naj bi bil lastnik ene sestine zemlje na kateri stoji hisa.
Zanima me če midva lahko zahtevava denar za vse kar sva vlozila v hiso in greva ven,bi ga sploh dobila?Imava spravljene račune do vsega kar sva delala in kupila.Nas tast lahko kar enkrat vrze ven iz hise,ker je hisa njegova?
Upam da sem napisala razločno da se da razumet v čem je problem

Hvala za odgovor

Del vašega vprašanja se je izgubil, tako da nimam vseh podatkov, ampak vam bom vseeno skušala odgovoriti.
Če je lastnik celotne hiše vaš tast, potem imate v primeru, da se odselite, pravico zahtevati povračilo vaših vlaganj v hišo. Če je pa, kot pravite, lastnik 1/6 zemljišča vaš mož, je avtomatično hkrati tudi lastnik 1/6 vsega, kar je na tem zemljišču zgrajeno, torej tudi hiše. V tem primeru se lahko v primeru nevzdržnih razmer njegov delež proda, vendar bo potrebna najprej (sodna, če ne bo dogovora) delitev solastnine, saj je idealni delež na nepremičnini težko prodati.

*********************************** EVA STROPNIK, univ. dipl. prav., Geovin, geodetske storitve in pravno svetovanje, V. Stropnik s.p., Zaradi omejene seznanjenosti z vsemi pravno relevantnimi dejstvi in drugimi pomembnimi okoliščinami v konkretni zadevi so odgovori na zastavljena vprašanja zgolj informativne narave in predstavljajo pomoč v obliki dostopa do splošnih informacij v zvezi s posameznim pravnim vprašanjem.

Hvala za odgovor.Ravno to me je najbolj zanimalo kar ste mi vi odgovorila.

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close