kakšne rože posaditi v korita
Meni so zelo všeč razne verbene, pa zelo dolgo cvetijo, imaš vijoličaste, rdeče, raznih barv, so pa vedno takih živih barv… in ene najlepših, a ne vem če so ravno za korita – so meni lantane (spreminjavke), ki imajo polno malih cvetkov na takih kobulčkih, in cvetki spreminjajo barvo od rumene preko oranžne do živo rdeče, imaš pa sorte, ko se spreminjajo ob bele na roza, jaz imam te lantane v tistem velikem okroglem koritu pred vhodom, pa npr. kake spominčice lepo pašejo zraven, pa tiste malo večje marjetke… No, res pa je, da imam jaz malo bolj nekonvencionalna korita :)), ker večinoma imajo ljudje pelargonije ipd., ki pa meni niso preveč všeč…
lantane imajo raje sonček, a moje so npr. pol dneva na soncu, pol v senci, pa krasno uspevajo…
sem pa pozabila še ene omenit, prekrasne – lobelija! Polno majhnih vijolično modrih cvetov in tudi zelo dolgo cveti, do pozne jeseni! Je pa primerna tudi za polsenčno lego!
No, pri verbenah pa so bile mišljene viseče verbene – “verbena tapien”, ker sem zdaj videla v knjigi, da obstajajo tudi stoječe, ki so malo drugačne.
Za polsenčne lege so primerne tudi gomoljastne begonije.