Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek kakšne rože posaditi v korita

kakšne rože posaditi v korita

rada bi imela mešane nasade rož v koritih, poleg baršljink, kaj naj še posadim zraven, da bo pisano

Jaz posadim samo pelargonije. So najmanj zahtevne.

pa se kaksno moljevko…lepo popestri….

Jaz imam gorenjske najglčke.

********************************************* We all know that cats rule the world!

Meni so zelo všeč razne verbene, pa zelo dolgo cvetijo, imaš vijoličaste, rdeče, raznih barv, so pa vedno takih živih barv… in ene najlepših, a ne vem če so ravno za korita – so meni lantane (spreminjavke), ki imajo polno malih cvetkov na takih kobulčkih, in cvetki spreminjajo barvo od rumene preko oranžne do živo rdeče, imaš pa sorte, ko se spreminjajo ob bele na roza, jaz imam te lantane v tistem velikem okroglem koritu pred vhodom, pa npr. kake spominčice lepo pašejo zraven, pa tiste malo večje marjetke… No, res pa je, da imam jaz malo bolj nekonvencionalna korita :)), ker večinoma imajo ljudje pelargonije ipd., ki pa meni niso preveč všeč…

Maja, ali so te lantane lahko v senčni legi? Hvala.

Jaz ima pa senčno lego in mi čisto nič ne uspeva. Kaj pa v taka korita nasadit ? Mogoče umetne rože ?

Senčna, mogoče vodenke? Moja mama ima na severni strani fuksije vseh vrst pa ji tudi krasno uspevajo.

lantane imajo raje sonček, a moje so npr. pol dneva na soncu, pol v senci, pa krasno uspevajo…

sem pa pozabila še ene omenit, prekrasne – lobelija! Polno majhnih vijolično modrih cvetov in tudi zelo dolgo cveti, do pozne jeseni! Je pa primerna tudi za polsenčno lego!

No, pri verbenah pa so bile mišljene viseče verbene – “verbena tapien”, ker sem zdaj videla v knjigi, da obstajajo tudi stoječe, ki so malo drugačne.

Za polsenčne lege so primerne tudi gomoljastne begonije.

Jaz v korita sadim samo že trajnice, ker se mi čez zimo ne da ubadati s pospravljanem korit, pa sem ugotovila, da so tudi trajnice zelo lepe in predvsem uporabne celo leto.

lp

Kaj pa naj dam na balkon, ki ni pokrit in je sončen? Enkrat na te uboge rože sonce pripeka, pol pa pride dež in jih skoraj utopi. Katera roža bi to prenesla?

račka, ene najbolj trpežnih rožic so najbrž žametnice (tagetes), in tudi zelo lepe, in prav tako cvetijo do prve zmrzali! Noben dež, veter, nič jih ne uniči!

vodenke,begonije,dalije,fuksije

peralgonija

New Report

Close