Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne službe imate , da ste lahko Monu tekom delovnega casa

Kakšne službe imate , da ste lahko Monu tekom delovnega casa

Jaz sem danes na dopustu, imam eno privat zad bo in sem si vzela frej. Drugače sem na monu zgodaj zjutraj, ob jutranji zgodnji kavici ali pa zvečer po 19.00 uri. Vmes nimam časa, v službi pri nas je noro, včasih še na WC nimam časa iti. Kavo spijem med delom, kosilo je tako da nekaj v sebe  zmečem. In še se govori o odpuščanju, da nas je preveč in smo predragi za ta promet. Tukaj pa vidim , da ste najbolj aktivni v službenem času. Kakšne službe so to? Kako to , da imate toliko časa med službo ? Ok , eni ste brezposelni, potem imate čas dopoldne,  preseneča me, da obstajajo  še take službe, kjer se  malo dela.

Jaz si po želji razporejam 24 ur na dan, ker sem svojih 41 let delovne dobe že oddelala.

Odgovor na objavo uporabnika
Ena ki jo zanima, 14.11.2024 ob 13:48

Jaz sem danes na dopustu, imam eno privat zad bo in sem si vzela frej. Drugače sem na monu zgodaj zjutraj, ob jutranji zgodnji kavici ali pa zvečer po 19.00 uri. Vmes nimam časa, v službi pri nas je noro, včasih še na WC nimam časa iti. Kavo spijem med delom, kosilo je tako da nekaj v sebe  zmečem. In še se govori o odpuščanju, da nas je preveč in smo predragi za ta promet. Tukaj pa vidim , da ste najbolj aktivni v službenem času. Kakšne službe so to? Kako to , da imate toliko časa med službo ? Ok , eni ste brezposelni, potem imate čas dopoldne,  preseneča me, da obstajajo  še take službe, kjer se  malo dela.

Saj se ne. Poglej recimo Nemčijo. Vsa podjetja, ki so poskusno uvedla 4 dnevni delovnik, bodo s tem nadaljevalo. Pravijo, da so zadovoljni in se v manj časa več ustvari. Evo, imaš odgovor, zakaj smo nekateri lahko tu in tam na monu.☝️😁

Jaz sem danes na bolniški (viroza) in zato po monu brskam dopoldne. Sicer običajno malce pogledam zvečer.

Sveže upokojena. Pred upokojitvo sem delala popoldnaski/ nocni delavnik.

Jaz okrevam. Pa še nekaj časa bom. Tako da imam telefon pa daljinca veliko v rok. Nimam kaj pametnega počet, pa čekiram tule, kako se drugim gode.

Dobro. Dobro službo imam. Plačana sem glede na učinek, ne glede na to koliko ur, kdaj in kje delam. Dokler prinašam podjetju krepko krepko več kot jih stanem….so zadovoljni. Jaz pa tudi 🙂

Hahahah, kr vsi ste penziči, na bolniški, al pa na dopustu. Dej ne prbijejte.

Ne postam samo jaz iz šihta, aj prov.

In ne ni javna uprava, tudi v gospodarstvu so službe, kjer je priporočeno delat pavze vmes.

Sem sama sebi šefica in delam takrat ko delam.

Lahko je to dnevno od jutra do večera, z vmesnim odmorom, da pripravim in pojemo kosilo, kak dan pa samo kako uro ali dve ali pa še to ne.

Vprašaš lahko, briga te pa nič ne.

Privat firma, dobra plača, se da vzet mal pavze, delo pa itak mora biti narejeno.

takle, 14.11.2024 ob 14:48

Jaz okrevam. Pa še nekaj časa bom. Tako da imam telefon pa daljinca veliko v rok. Nimam kaj pametnega počet, pa čekiram tule, kako se drugim gode.

A tvoj mož in otroci vejo da visiš na monu in podpiraš viharca?

Imam 24 ur časa, ki ga lahko izkoristim za karkoli. Lahko sem ves dan v pižami in se mi fučka za vse. Takole enkrat do dvakrat na mesec se priklopim na MON, pregledam, kaj in o čem se piše. Kakšno temo tudi pokomentiram.

Evo v penziji že 13 let in naj trajaaaaa.

Prišli smo k pameti. Če si ne vzameš časa za WC in hrano zmečeš vase, s sabo ravnaš slabše kot s službo.

Sebe opravičiš, da si na dopustu. Kako pa veš, da tud drugi niso frej in jih določaš, da med sluzbo kle harajo? Kdo bi ti rekel, zakaj med dopustom hodiš na mon ☺️☺️☺️, če se že neki greš..Pa recimo, da tist cajt med malco v službi loh pomen zgolj predah, kjer ni nujno, da morš glih malcat, pa jest oz. mrtat hrano vase.

Rezi*, 14.11.2024 ob 16:43

Sebe opravičiš, da si na dopustu. Kako pa veš, da tud drugi niso frej in jih določaš, da med sluzbo kle harajo? Kdo bi ti rekel, zakaj med dopustom hodiš na mon ☺️☺️☺️, če se že neki greš..Pa recimo, da tist cajt med malco v službi loh pomen zgolj predah, kjer ni nujno, da morš glih malcat, pa jest oz. mrtat hrano vase.

Ne, Rezi, napisala sem zakaj sem jaz frej čez dan, ker bi bilo drugače prvo vprašanje, zakaj sem pa jaz gor. Samo zato sem napisala . Tu zelo hitro napadejo in moraš prav previdno pisati ker grejo kar v napad, tako kot si ti naredila. Res mi ni jasno,kdaj imajo ljudje čas,  mi v službi imamo norisnico, jaz delam non stop, nič kave, kosilo je na hitro. Moram hiteti če nočem nositi domov del. Pa ne mi rečt da naj si najdem drugje službo. Službe kjer se malo dela in dobro plača, ni, razen po hudih vezah.

Pa saj si jih ti dolocila, napadla, da ce dopoldan pišejo, to počno glih med del. cajtom. In od tod tud vprasanje, od kod ta določitev oz kako veš, ds pisejo iz službe in niso frej kot ti.

+7, 14.11.2024 ob 15:29

A tvoj mož in otroci vejo da visiš na monu in podpiraš viharca?

In kaj narobe počnem? Imam svoje mnenje in sama odgovarjam za svoja dejanja. Mož presneto dobro pozna moja stališča, mu dam kdaj tudi za prebrat svoje odgovore. Tako, da ne zganjaj drame, kjer je ni.

Važno je, da je delo narejeno. Kakšen dan več, kakšen manj, a končnega roka se držim. Pretegnem se pa ravno ne. Sem pravočasno začela sebe postavljati na 1. mesto.

Ena stara2, 14.11.2024 ob 19:26

Važno je, da je delo narejeno. Kakšen dan več, kakšen manj, a končnega roka se držim. Pretegnem se pa ravno ne. Sem pravočasno začela sebe postavljati na 1. mesto.

Marsikdo bi sebe postavil na prvo mesto, ampak v službi so špice, ko je hudo tempo, nato se malo umiri. Pri nas je do 12.00 res gužva, odpreme, naročila. Nato grem lahko na kratko kavico , vsaj za tistih 10 minut, pa pogledam emaile. Se mi pa zdi da se vedno več dela v službah.

jaz sem dir. na sončni upravi 😂

Lepo, da ste na Monu, Mon ma vas rad.

Anonimno876, 14.11.2024 ob 20:18

Marsikdo bi sebe postavil na prvo mesto, ampak v službi so špice, ko je hudo tempo, nato se malo umiri. Pri nas je do 12.00 res gužva, odpreme, naročila. Nato grem lahko na kratko kavico , vsaj za tistih 10 minut, pa pogledam emaile. Se mi pa zdi da se vedno več dela v službah.

Res je, dela se vedno več, zahteve in pritiski so vedno hujši, kar gre na račun psihičnega in fizičnega zdravja. Prav zato je treba poskrbeti zase, saj drugi ne bodo. Marsikatera pridna mravljica, ki je zdravje pustila v službi, na dolgotrajni bolniški ali invalidski penziji ugotovi, da od svojega žrtvovanja nima nič.

Na MONu so samo brezposelni, inceli in milijonarji, pa nekaj penzeljnov ter prostitutk.

Radna klasa je izključena iz tega raja.

New Report

Close