Kakšne so lahko posledice vožnje z zanič amortizerji?
Glej,saj imaš prav,ženska je na minimalcu in ji je pač odpuščeno da se vozi z neusposobljenim avtom po cesti.Ko bo umrl kak otrok ali kak motorist ali kaka nedolžna oseba ,jo bo pač sodnik spoznal za nekrivo,kakor tudi ljudstvo ji bo oprostilo in tudi strši mrtvega otroka ji bo odpustilo,ker je na minimalcu in ne more vzdrževat avta.
V primeru da tebe ubije ali pa pohabi v trajnega invalida ji boš odpustil in oprostil vse saj je ženska na minimalcu.
Dober argument in izgovor: Sem na minimalcu.
In sedaj sem jaz tisti slab človek,ker ne želim,da bi kdo nedolžen nastradal in da v primeru če že pride do prometne nesreče da ženska nosi več posledic in da nedolžen ne utrpi nobenih posledic.
Seveda ne bo katastrofalno,kot se vidi.Poglej pred parimi dnevi na primorski avtocesti zaradi slabo vzdrževanega,stare cisterne kaka katastrofa bi lahko nastala,a nič hudega,kamionist je na minimalcu.Je… življenja drugih,smrtne nesreče pred nekaj meseci na primorski avtocesti zaradi slabo vzdrževanih vozil in obrabe,prav tako zlizane gume in obrabe kjer je nedolžen motorist umrl,saj mu je voznik zaprl pot,saj je bila dolga zavorna pot,… Ah kje,saj pa ja ni iz muhe slon nastal in ni bilo tako katasrtrofalno,kakor tudi ni katastrofalni podatek koliko prometnih nesreč zakrivi nevzdrževana vozila in tudi alkohol.Kaj je to nekaj nedolžnih smrtnih žrtev.Tako tudi pijanec,ki pijan sede za volan,sede zato,ker ne bo smrtnih žrtev,na koncu pa umrejo nedolžni ljudje.A glej ga zlomka,priče pričajo,da vedno vozi pijan. ………………
Očitno res z mano nekaj ni vredu in se te katastrofe niso zgodile,so le plod moje domišljije v glavi po tvoje.In črna kronika je le moja iluzija po tvoje.[/quote]
Realno življenje, ne blodnje izkazovat ,veš? In ne si izmišljat, ker ni nič tako katasrofalnega kot ti praviš. Prav tako ni 50 let starih avtov na cesti, kaj šele da bi bili super vzdrževani kot praviš. Prav tako nisem nič od tega napisal o čemr ti dejnsko blodiš, kajti napisal sem tudi, da leto ali dve ne more vozit, ker bo opravljala tehnični.. Mešaš pa vse alkohol in nevzdrževana vozila, pa ne vem kaj, pa prištej še svoj mobi, ki pa je dejansko nevarnost na cestah večja od vseh naštetih. Pa zmešaj zraven še to, da morda pa živiš kot zajedalec in si neupravičeno na tej zemlji, zato tako bedasto , omejeno razmišljaš, ker ni bilo potrebe za razvoj možganov in bi dovoljšen test za to bil že enotedenski izklop elektrike ko bi se točno videlo koliko si vredno s svojo predstavo o pravilnem življenju.
Ne more človek verjet, iz pokajočega amortizerja (večina ga še videla ni in ne pozna njegove funkcije) bodo popolni omejenci napihnili v nevarnost eksplozije atomske bombe.
[/quote]
Glavno da ti imaš nek neumen odgovor,neke verze,ki jih nato poguglaš,da izpadeš pameten.
Teh nasvetov,izklopov elektrike,pa raje prej poguglaj,preberi,preden prvi komentar napišeš.
Saj sem ti napisal da imaš prav.Pač socialka je izgovor za slabe armotizerje in nevzdrževan avto,kakor tudi zelo hvaljeni ljudje,ki spustijo slabe avte čez tehnični pregled.
Drugič se v prvem komentarju izkaži pametnega,modrega,… ne pa nato sam sebe ven vlečt z nekimi pametnimi besedami,ki si jih prepisal iz svojih pametnih knjig s polic in iz googla.
Vse te odovore,ki si jih meni namenjal,so prazapraavnamenjeni tebi!Sam se kaj nauči iz tega.
Jaz tudi ne morem verjet,da so nedolžni ljudje umrli zaradi nepremišljenih voznikov.Danes poka armotizer,jutri pa lahko poči in te zanese,upaš samo da se to ne zgodi na avtocesti,kaj šele ko vidiš otroka ko prečka cesto in se ne moreš ustavit,zaradi daljše varnostne razdalje,…
A sedaj če drugi telefonirajo med vožnjo moraš tudi ti?A sedaj če drugi vozijo z slabimi avti lahko vsak vozi z slabim avtom?
Rad bi verjel,da ni smrtnih žrtev,ampak slika je popolnoma drugačna in katastrofa se lahko zgodi,ne atomska bomba,ampak katastrofa.Primer pred dnevi se lahko samo zahvalimo da se je to z cisterno čez dan zgodilo,da so ljudje začutili,prijavili,ker v nasprotnem primeru,če bi bilo čez noč bi lahko šteli smrtne žrtve.Ampak zate to ni katastrofalno,kot ni katastrofalno,če se nekdo pijan vozi,ali pa z nesposobnim avtomobilom.
Bi pa te rad videl,ko bo nekdo tak tebe povozil ali tvojega bližnjega ali pa otroka,na sodišču in iz policijskega zapsinika boš izvedel da zaradi napak na vozilu.In kot vidim tvoje branje,vidim,da bi se boril za umik kazni proti storilcu,saj je bogi na socialki,ali brez denarja,ali pa pijan človek se mu je sedaj prvič zgodilo,ker je vedno vozil pijan in ni povzročil nesreče.
Bi ti verjel tem tvojim nerazumljivim stavkom,če bi vse bilo res,kot trdiš.
Želiš še da se ti zahvalim ali da te imam za svetnika?
Mal se pozanimaj koliko prometnih nesreč se zgodi prav zaradi nevzdrževanih in slabih avtov.Policija skoro vsak teden vleče avte,ki so vzrok nesreč na preglede kjer ugotovijo ogromno nepravilnosti.
In ja,ko izgubiš ljubljeno osebo,sorodnika je tako kot da bi “atomska” explodirala.
Evo je bolano si izmišlja v celoti in ne neha.
Kakšni odgovori, kot ,da nihče ne ve zakaj so amortizerji. Ženska zakaj se mučiš in poslušaš “škripanje” , enostavno jih odmontiraš in vožnja bo bolj prijetna pa še avto bo lažji za ene dva kilograma. Dovolj cinizma. Amortizerji so na vozilu zato, da amortizirajo, preprečijo nihanja vozila, oziroma stabilizirajo vozilo, to pomeni, da vozilo z dobrimi vzmetmi bi se brez amortizerjev – blažilcev začelo nekontrolirano zibati- gugati po vozišču. Voznik začne z volanom loviti vozilo kar običajno prinese še večje težave in v nekem trenutku vozilo pelje po svoje običajno s ceste pa hrbtno ali pa v nasprotno vozilo.
V posledicah nesreč pa omenjate samo smrtne žrtve, verjetno še niste slišali za bolnico Soča v Ljubljani kjer so za mene res nesrečniki iz takih zgodb obsojeni na doživljensko trpljenje kar precej let-
Za lažjo predstavo o pomembnosti amortizerjev lahko poslušate kakšne komentarje z dirk, kjer je cela znanost o kvaliteti amortizerjev, sprašujem se zakaj le, če pa so tako nepomembni.
A bejćž no, še ne boš nehalo?, Kolk si pa ti pametno, tega pa res nismo vedeli. Torej pišeš, da 20 let star avto torej mora bit nov, ne, bog ne daj da kaj poškriplje? Na sto evrov vreden avto bo vložila nekaj tisoč evrov, kupila samo originalne nove dele, tudi če morda nima slabih 200 evrov za letno zavarovanje in ga plačuje na obroke. Problem potem je edino pri tovrstnih avtomobilih, da ni več marsikaj kam prišravfat, ker je vse gnilo.
Nesreče pa resnici na ljubo povzročajo tovrstni kreteni, ker ste prepametni in prepotentni, da bi vedeli kaj je zmerna vožnja in prilagajanje, ne pa nekdo zaradi starega avtomobila. Kot tista tvoja malo prej, motor pridivja blizu 200 km/h, kriva pa naj bi bila predolga zavorna pot avtomobila, ki se je peljal 30 ali štirideset.
Mene pa samo zanima, kako tak avto spravite čez tehničnega? Če podkupite, al se vam ne zdi bolj smotrno, da bi tist denar reskirali v popravilo?
No, kdo upa povedat, kje ga spustijo čez brez vez in mehanika in kuverte? Ker pri nas kolikor vem se ta znesek vrti okol 200€, tko da…
Ne pametujem resno vprašam, jaz imam te zadeve itak doma poštimane for free.
Ne vem če gre tako, si že leta tega ne upajo več, pa tudi, tisti, ki ima tak avto ponavadi nima 200 evrov za podkupovanje, običajno še registrcijo potem plačujejo na obroke, če je pa polovica ljudi, ki dela le še na minimalcu. Že plini ne gredo čez z nobenim podkupovanjem, ker list izpiše računalnik. Ostalo pa tudi, za silo mora bit, lukenj v karoseriji ne sme bit, da končniki, roke, vilčke, ležaji, nimajo lufta, amortizer, glavne vzmeti če škripljejo bo še vedno šel čez tehničnega. Zavore isto, ne more zgoljufat, ker vrednosti računalnik izpiše. tako da take katastrofe dejansko ni, je pa ogromno avtomobilov na cesti, ki so dejansko v prodajni vrednosti kar standardno ne glede na znamko in ohranjenost po 100 , 200 evrov. In 15, 20 ali več let star avto pač je daleč od novega, ampak stanje je tako, da se starost avtomobilov pri nas samo povečuje.
Skratka Raglja, ne verjamem v to kar pišeš, temveč v to, da se na tehničnem dejansko spoznajo na avtomobile in na to koliko dotrajan avto bo še v stanju varno vozit do naslednjega leta, za razliko od bedakov tule.
Ne vem če gre tako, si že leta tega ne upajo več, pa tudi, tisti, ki ima tak avto ponavadi nima 200 evrov za podkupovanje, običajno še registrcijo potem plačujejo na obroke, če je pa polovica ljudi, ki dela le še na minimalcu. Že plini ne gredo čez z nobenim podkupovanjem, ker list izpiše računalnik. Ostalo pa tudi, za silo mora bit, lukenj v karoseriji ne sme bit, da končniki, roke, vilčke, ležaji, nimajo lufta, amortizer, glavne vzmeti če škripljejo bo še vedno šel čez tehničnega. Zavore isto, ne more zgoljufat, ker vrednosti računalnik izpiše. tako da take katastrofe dejansko ni, je pa ogromno avtomobilov na cesti, ki so dejansko v prodajni vrednosti kar standardno ne glede na znamko in ohranjenost po 100 , 200 evrov. In 15, 20 ali več let star avto pač je daleč od novega, ampak stanje je tako, da se starost avtomobilov pri nas samo povečuje.[/quote]
Modri, nimaš pojma, pri tem pregledu gre samo prometna na tehničnega, avto je kar lepo doma.
Ne vem če gre tako, si že leta tega ne upajo več, pa tudi, tisti, ki ima tak avto ponavadi nima 200 evrov za podkupovanje, običajno še registrcijo potem plačujejo na obroke, če je pa polovica ljudi, ki dela le še na minimalcu. Že plini ne gredo čez z nobenim podkupovanjem, ker list izpiše računalnik. Ostalo pa tudi, za silo mora bit, lukenj v karoseriji ne sme bit, da končniki, roke, vilčke, ležaji, nimajo lufta, amortizer, glavne vzmeti če škripljejo bo še vedno šel čez tehničnega. Zavore isto, ne more zgoljufat, ker vrednosti računalnik izpiše. tako da take katastrofe dejansko ni, je pa ogromno avtomobilov na cesti, ki so dejansko v prodajni vrednosti kar standardno ne glede na znamko in ohranjenost po 100 , 200 evrov. In 15, 20 ali več let star avto pač je daleč od novega, ampak stanje je tako, da se starost avtomobilov pri nas samo povečuje.[/quote]
Modri, nimaš pojma, pri tem pregledu gre samo prometna na tehničnega, avto je kar lepo doma.[/quote]
Ne zmišljuj si raglja, ker so podatki direktno zavedeni v računalniku in preverljivi tudi kasneje in se jih ne da potvarjat.
P atudi ne vem za kaj bi nekdo dal 200 evrov Raglja, če pa ve, da je tehnični 30 ali nekje tam in da na tehničnem ne dela monovsko tele, ki mu bo primerjal star avrto z novim, temveč gledal ključne stvari, ki so potrebne za vranost v vožnji.
Modri, nimaš pojma, pri tem pregledu gre samo prometna na tehničnega, avto je kar lepo doma.[/quote]
Ne zmišljuj si raglja, ker so podatki direktno zavedeni v računalniku in preverljivi tudi kasneje in se jih ne da potvarjat.[/quote]
Greva stavit?
Nimam potrebe, da bi se nekaj zmišljevala, kaj pa bi po tvoje dosegla s tem? Tvojo pozornost???
Spet pametuješ. 🙂
Slabi amortizerji pomenijo slabše vozne lastnosti, slabšo stabilnost in daljšo zavorno pot.
In tvoje trditve so povsem nerealne, ko trdiš, da zaradi tega nihče nima nesreče.
Včasih je bilo veliko več nesreč ter mrtvih na cesti. Ravno zaradi slabih avtov.[/quote]
V redu je Robi, težak si ko svinc. Brat je popravljal na tisoče takih avtomobilov 40 let in jih še vedno, pa ne bo tako pametoval in še nikoli ni imel primera, da bi se zaradi slabega vzdrževanja avtomobila komu zgodila nesreča. Amapk ti si težak, bil in boš.[/quote]
Največji težak bo zdaj drugim govoril, kolk so težki.
Dej razpoči se že enkrat v vsej svoji samovšečnosti.
Ja modrival:Bo v stanju vozit… pa pol imamo žrtve na cestah.Ja kako če je vavto v stanju za vozit?
Tudi zdravniki na zdravniških pregledih spustijo psiho bolnike čez pregled:Saj bodo OK do naslednjega pregleda,a nato imamo umore,samoumore,… Zdravnik:Nisem nič opazil,a sodelavci prijatelji,samo spraševali smo se kdaj jo bo ubil.
Modrival policaj.
Iiidiidididiiiidididid…BUUUUUUUUM…Pijani voznik:Jeb… ti mat… ku… zabita,da si mi pred avtoskočila,zdaj bom policijo poklical,zdaj boš naje…
Modri val kot policaj pride na dogodek nesreče.Ja gospod kaj je bilo,hik hik,…ja nič skočila mi je pred avto.Aha,vredu.Modrival pravi gospodu:Smrdite po alkoholu,ste pili?Saj vsi pijejo in vozijo.Pa modrival odgovori:Se strinjam.Pa modrival gleda avto,pa pravi:Tudi avto ni v najboljšem stanju,je sploh vozen za cesto?Pa pijan voznik pravi:Ne,ampak nimam denarja,sem na socialni.Pa modrival policaj pravi:Se strinjam gospod,glavno jeda zase poskrbite pa za alkohol za “zdravje”.Pa pijanc odgovori:Ja.Pa Policaj modrival vpraša:Kako je prišlo do nesreče?Pa pijanc odgovori:Nevem,ker sem z ženo po telefonu govoril,pa nisem videl,da mi je idiot ali pa prasi… skočila pred avto.Pa Modrival vpraša:A telefonirali ste?Pa pijanc odgovori:Da,saj vsi med vožnjo telefonirajo.Pa modrival pravi:Imate prav gospod,imate prav.Ja nič kaj bomo sedaj?Pa pijani gospod pravi:Jaz bi jeb… mate… prascu ka mi je zdaj avto razbil.Pa verjamem,da bi se policaj modrival strinjal.In tako policaj modrival zaključi da je oseba naredila samoumor,ko je pred pijanega telefonirajočega človeka v zelo slabem avtu skočila in ta zaradi slabega avta ni mogel zavirat in je storilec umrl na kraju nesreče.Modrival bi pijanemu vozniku še uredil,da mu zavarovalnica škodo pokrije.
In tako nič krivi telefonirajoči pijanec v zelo slabem avtu je nedolžen in še naprej pije in pijan vozi,saj on pa ne povzroča prometnih nesreč.
Modrival zgrabi dilerja z 1 kg kokaina,pa ga izpusti,saj tudi drugi dilajo drogo.Modrival policaj zgrabi roparja in ga izpusti,saj tudi drugi ropajo,modrival policaj zgrabi posiljevalca in ga izpusti,ker tudi drugi posiljujejo,modrival zgrapi morilca in ga izpusti,saj tudi drugi ubijajo…
In prosim te Modrival ne mi srat,ker ta moja zgodba so tvoji odgovori.Pijani vozniki so zato,ker so drugi pijani za volanom in tu so prometne nesreče.Vozniki ki telefonirajo med vožnjo telefonirajo zato,ker drugi vozniki to počnejo,nestabilni avti za vožnjo pa so po tvoje zato ker je ogromno avtomobilov v slabem stanju.
Modrival samo sprašujem se:A je s tabo vse OK???
Podpis. To zadnje bo držalo kot pes ježa.[/quote]
saj druženo največji kreteni se boste piodpisali tudi pod deset nikov. dejansko je pa forum ne glede na temo zaradi popolnam gnilih mentalnih izroidkov postal neberljiv.
In kaj rado povedalo, da sem narobe napisal v tej temi, kaj točno povej zarukanec? Ženska pride po nasvet, ker nima fdenarj, dripci pa driskate.
Pa menda bo držalo da da nekdo 200 evrov za podkupnino, čei ima pa za 100 lahko te zadeve s kolesi poštimne in se mirno vozi. Kaj boš povedalo?
Ja modrival:Bo v stanju vozit… pa pol imamo žrtve na cestah.Ja kako če je vavto v stanju za vozit?
Tudi zdravniki na zdravniških pregledih spustijo psiho bolnike čez pregled:Saj bodo OK do naslednjega pregleda,a nato imamo umore,samoumore,… Zdravnik:Nisem nič opazil,a sodelavci prijatelji,samo spraševali smo se kdaj jo bo ubil.
Modrival policaj.
Iiidiidididiiiidididid…BUUUUUUUUM…Pijani voznik:Jeb… ti mat… ku… zabita,da si mi pred avtoskočila,zdaj bom policijo poklical,zdaj boš naje…
Modri val kot policaj pride na dogodek nesreče.Ja gospod kaj je bilo,hik hik,…ja nič skočila mi je pred avto.Aha,vredu.Modrival pravi gospodu:Smrdite po alkoholu,ste pili?Saj vsi pijejo in vozijo.Pa modrival odgovori:Se strinjam.Pa modrival gleda avto,pa pravi:Tudi avto ni v najboljšem stanju,je sploh vozen za cesto?Pa pijan voznik pravi:Ne,ampak nimam denarja,sem na socialni.Pa modrival policaj pravi:Se strinjam gospod,glavno jeda zase poskrbite pa za alkohol za “zdravje”.Pa pijanc odgovori:Ja.Pa Policaj modrival vpraša:Kako je prišlo do nesreče?Pa pijanc odgovori:Nevem,ker sem z ženo po telefonu govoril,pa nisem videl,da mi je idiot ali pa prasi… skočila pred avto.Pa Modrival vpraša:A telefonirali ste?Pa pijanc odgovori:Da,saj vsi med vožnjo telefonirajo.Pa modrival pravi:Imate prav gospod,imate prav.Ja nič kaj bomo sedaj?Pa pijani gospod pravi:Jaz bi jeb… mate… prascu ka mi je zdaj avto razbil.Pa verjamem,da bi se policaj modrival strinjal.In tako policaj modrival zaključi da je oseba naredila samoumor,ko je pred pijanega telefonirajočega človeka v zelo slabem avtu skočila in ta zaradi slabega avta ni mogel zavirat in je storilec umrl na kraju nesreče.Modrival bi pijanemu vozniku še uredil,da mu zavarovalnica škodo pokrije.
In tako nič krivi telefonirajoči pijanec v zelo slabem avtu je nedolžen in še naprej pije in pijan vozi,saj on pa ne povzroča prometnih nesreč.
Modrival zgrabi dilerja z 1 kg kokaina,pa ga izpusti,saj tudi drugi dilajo drogo.Modrival policaj zgrabi roparja in ga izpusti,saj tudi drugi ropajo,modrival policaj zgrabi posiljevalca in ga izpusti,ker tudi drugi posiljujejo,modrival zgrapi morilca in ga izpusti,saj tudi drugi ubijajo…
In prosim te Modrival ne mi srat,ker ta moja zgodba so tvoji odgovori.Pijani vozniki so zato,ker so drugi pijani za volanom in tu so prometne nesreče.Vozniki ki telefonirajo med vožnjo telefonirajo zato,ker drugi vozniki to počnejo,nestabilni avti za vožnjo pa so po tvoje zato ker je ogromno avtomobilov v slabem stanju.
Modrival samo sprašujem se:A je s tabo vse OK???[/quote]
O čem sploh ti bluziš? Pa si čisto vsekano? Govora je o slabem amortizertju in pomanjkanju denarja? O čem bluziš?
saj druženo največji kreteni se boste piodpisali tudi pod deset nikov. dejansko je pa forum ne glede na temo zaradi popolnam gnilih mentalnih izroidkov postal neberljiv.
In kaj rado povedalo, da sem narobe napisal v tej temi, kaj točno povej zarukanec? Ženska pride po nasvet, ker nima fdenarj, dripci pa driskate.
Pa menda bo držalo da da nekdo 200 evrov za podkupnino, čei ima pa za 100 lahko te zadeve s kolesi poštimne in se mirno vozi. Kaj boš povedalo?[/quote]
Ti se kar tolaži, da se oglašamo isti ljudje z različnimi niki.
In če je ta forum neberljiv, imaš zelo veliko ti pri tem. Daj, preberi tvoje zgornje besedilo. Slovnica??? Al si se malo vznemiril mogoče in vse skupaj prehitro napisal… Jah, resnica je včasih boleča, sploh za tak ego, kot ga imaš ti. Hitro odpri eno temo o homoseksualcih, da se malo pomiriš. Pri teh temah imaš največ izkušenj. In tvoj kretenizem tam najbolj do izraza pride.
Pa menda bo držalo da da nekdo 200 evrov za podkupnino, čei ima pa za 100 lahko te zadeve s kolesi poštimne in se mirno vozi. Kaj boš povedalo?[/quote]
Ženska pride po nasvet,kjer si svetujemo naj zamenja,a ti pametnjakovič,škodoželjnec pa ji svetuješ,da se ne izplača,pa da je predrago,pa da je ogromno starih avtomobilov na scesti.
In pol druge žališ s kretenom?Sam si ponovno kreten TI izpadel.
Ne bodi preveč pameten. včasih so bili avti pol lažji in pol počasnejši, pa še manj jih je bilo, tako, da statistično so kar leteli ven na gostoto.
Kot drugo, slabi amortizerji so zelo nevarni pri ovinkih, kjer se avto nepravilno odziva in se težišče premakne v kontra smer. Najbolj se to pozna pri zadnjih amortizerjih.
amortizerji se iztrošijo na cca 150000km zdaj pa odvisno kakšne imaš ceste in v kolikem času to prevoziš. torej bo avto star 3 ali več let ko bo potrebna menjava.
Ne bodi pameten preveč;)