Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Kakšne so pa plače pri Sportini?

Kakšne so pa plače pri Sportini?

Objavljeno 26.11.2009, 01:24 Galerija: Najbogatejši Slovenci – 2009

13 / 101
(13) Bahtijar Bajrović
50,8 mio EUR

Čeprav so za poslovanje vseh družb, ki vključujejo tudi tuje družbe, ki delujejo pod imenom Sportina, na voljo zgolj osnovni podatki, je jasno, da je imperij, ki ga je skrojil Bahtijar Bajrović, rasel tudi lani. Slovenska družba ponuja prestižne modne blagovne znamke, že pred časom pa je ‘Bato’ zavil še v nepremičninske projekte in turizem.

Negova priljubljena lokacija je Bled. Tako je na primer lastnik hotelov Ribno in Krim ter Vile Prešeren in Viktorije, od države ima v 50-letnem najemu Vilo Bled.

Sportina ima tudi franšizno pogodbo za dunajsko verigo kavarn Coffee Shop v Sloveniji in jugovzhodni Evropi. Širili so tudi trgovino, ki ostaja največja dejavnost, in lani vanjo vložili še 14 milijonov evrov. Slovenska Sportina je čiste prihodke povečala za dobrih 14 odstotkov, medtem ko so čisti prihodki vseh družb, torej skupaj s tujino, prvič presegli 150 milijonov evrov prihodkov. Na podlagi omenjenih podatkov in zgodovinskih mer dobičĐkonosnosti smo ocenili vzdržne ravni dobička in denarnega toka ter ocenili celotno poslovanje.

Pri tem smo bili glede napovedi za prihodnost in ravneh dobičkonosnosti občutno bolj konservativni kot lani. Razlog tiči v gospodarski krizi, ki smo ji priča letos, in dejstvu, da je slovenski del že lani imel manjšo dobičkonosnost. Tako je ocena Bajrovićevega čistega premoženja za slabo tretjino nižja kot lani.

Bajrović, ki se je pred kratkim v medijih pojavil med pomagači Igorja Bavčarja pri zbiranju začetnega kapitala (prek verige transakcij) za prevzem Istrabenza, ki mu ga sicer ni uspelo izpeljati do konca, naše ocene ni komentiral.

Kako pa ta bogat slovenec plačuje svoje delavce? Ve katera?

Hm, to sem pa tudi jaz zasledila, da je v njihovih trgovinah dela ogromno študentov. Če to ni sramota, za kako malo denarja delajo. Na informatiki za 700 €, v trgovinah za minimalca??

Ali kdo ve,če prispeva kaj za kulturo, zdravstvo, šport?

Res je da so place “sramota”, drugace pa študenjte/prodajalci niso samo prodajalci, ampak še obenem čistilci/varnostniki/blagajničarji/krojači,….mizerija;)

Tako da logično od kje je Bato tako visoko na lestvici…

Moja izkušnja: plače bedne, minimalc (poslovodje imajo enih 50€ več), delaš pa petke in svetke in vmesne izmene….si vse od čistilke do varnostnika, plačevanje inventur,……podn v glavnem,..sigurno nikoli več ne grem delat k njim!

Lepo pozdrav,

Vse kar je zgoraj navedeno je čista resnica, delajo non stop, praktično vsa dela. Zaposleni so večinoma mladi ljudje z dokončano četrto stopnjo ali napol dokončanim faksom- prva zaposlitev (lažje vplivati nanje).

Plača je minimalna z zamudami, regres je v 45{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sportininih bonih, nagrad ni, stimulacije ni, tudi inventurni mankoti so plačljivi, napake se plačajo, nadure se ne plačajo- okoriščanje ur zelo teško da ti ugodijo.

Ena trgovina se zapre in hkrati se odprejo 3 nove trgovine.

Skratka delavci Sportine se mi smilijo! Od tod so prihodki sportine!

Zgoraj navedene trditve niso ravno točne.
Sam sem zaposlen kot poslovodja v Sportini, in moja plača je nekje nad povprečjem plač ostalih poslovodij zaposlenih v maloprodaji (seveda tu ne mislim na trgovine kot so Zara etc…).
V Sportini sem se zaposlil kot prodajalec, in moram priznati da takrat nisem bil ravno zadovoljen z svojo plačo (malce nad minimalno), vendar pa je možnost napredovanja ogromna (predvsem zaradi razloga ki ga je napisala avtorka “zelo žalostno”, namreč odpirajo ogromno trgovin, kjer je seveda potreben kader)
Kar pa verjamem da je edinstveno v Sportini, pa je predvsem to, da imam z doseganjem planov možnost zaslužiti še dodatnih 700 eu vsak mesec z nagradami, glede na to kako poslujemo na plan.
Plani pa vsekakor niso nerealni, saj sem naprimer v zadnjih 4 mesecih prejel 2400 eu SAMO nagrad !

Je pa res da se mora delati, ter da nekdo, ki misli da se bo vsak dan pojavil na poslu za 6 ur, samo stal v trgovini.
Potrebno je delati, in biti inovaten ter prodoren, nato pa se trud zelo hitro spozna, ter kot sem omenil zgoraj tudi zelo dobro nagradi !

Sam sem izjemno zadovoljen, ter nikakor ne razmišljam o tem da bi zapustil Sportino !

Pozdravljeni.

Naj samo pripomnim, da se popolnoma strinjam z zgornjo objavo. Sploh ni tako slabo, kot nekateri opisujete,.
Sama sem zaposlena kot prodajalka v eni izmed Sportininih trgovin, ..plača je ok…To, da nagrad ni.. ne drzi. Vsak mesec je zastavljen plan, ko se ta doseze , so tudi nagrade temu primerne, razdelijo pa se med vse zaposlene. Plani so zastvaljeni zelo realno in jih tudi v teh ”hudih časih” ni težko dosečti. Da so inventurni mankoti plačljivi drži,.. Vendar le nad dovoljenim zneskom (kar se pa skorajda nikoli ne zgodi) . Kot je nekdo omenil, da smo v trgovinah vse -od čistilke do varnostnika.. naj samo pokomentiram: ja, res je treba tu in tam kaj počistit, to pač spada zraven.. V glavnem se pa dela na prodaji, in nimam prav nobenega občutka, da sem tam čistilka ali varnostnik ali kaj podobnega. Neke stvari pač nardiš ( ko se ti doma nabere prah, ga tudi pobrišeš, ali pač ? )
Delo je dinamično, komunikacija z strankami .., pomoč strankam.. in ni ga lepšega , ko vidiš da stranka trgovino zapusti zadovoljna.
Vzdušje v kolektivu je super, nadrejeni nas zelo motivirajo, vse se da zmenit, da je vsem v korist , …skratka, prevlada sproščeno vzdušje in prijateljski odnosi.
Tudi jaz ne razmišljam , da bi zapustila Sportino.

Lp.

Tudi jaz delam pri Sportini in razmere so katastrofalne.
Plače poslovodjam in namestnikom so znižali za 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}. Prodajalci imajo minimalca, ne glede na količnik. Smo dejansko vse – čistilci, varnostniki in vse vmes. Delamo veliko več reči, ki nam jih ni potrebno niti po pogodbi.
Nadure pri Sportini nikoli niso plačljive, ker sploh nimajo postavke za njih. Koristimo jih zelo tezko. Non stop moramo biti dosegljivi na svoje privat mobije in vskočit vsakič, ko se kaj zalomi in to ni malokrat. Organizacije dela ni, dobesedno garamo.
Če greš na bolniško te kličejo kdaj prideš. Povedati moraš kaj ti je, čeprav je diagnoza stvar tebe in tvojega zdravnika.
In če pride nekdo iz uprave v trgovino in ga ne nosiš po rokah, se užaljeni osebek že pritoži čez tebe, ne glede na to, kako dobro delaš na splošno.Če slučajno izražiš, da ti pa mogoče kaj ni všeč, ti že zabrusijo,da potem lahko pa kar greš.
Pa kakšne nagrade neki? Mogoče, da jih nekateri dobivajo pod rokoˇ, ampak o njih ne duha ne sluha. Vesel smo lahko, če plače ne zamujajo, kar je pa mogoče parkrat na leto. Inventurne manjke plačujemo mi, čeprav je to protizakonito. Če se s tem ne strinjaš, ti dajo odpoved, seveda pod drugo pretvezo.
Zaposlen sem za nedoločen čas in razmišljam o tem, da bi dal odpoved, pa čeprav še nimam nove zaposlitve. Potem so lahko mislite kako je…..

Plače pod manj od minimalne in to ni nikakršen denar …tega dela se pa nihče ne zaveda,ki ga ne opravlja ali pa ne dela v Sportini…….enostavno so tam ljudje brez zasebnega življenja ,pripravljeni na vse ne glede na to ali imaš čas ali ne …izgovorov ni…se pravi podn od podnaaa

joooooj si “prodajalka (Sportina)” ko bi le vedel v kateri sportinini trgovini pa ti delaš…. pod tvojim opisom mogoče 10 let nazaj? pa kar lapaj kako je lepo in fajn in kaj vse paše poleg tvojega dela…. ampak ta o nagradah pa je oprosti malo predaleč šla! ne vem kdaj si ti na zadnje pri sportini dobila kakšno nagrado… nagrad ni že kar nekaj časa…. in ne le da jih ni… že kar nekaj časa v naši poslovalnici presegamo plane! ne le to, presegamo tudi lanske promete…. pa vemo da se je recesija nekoliko okrepila glede na lani… Kaj dobimo za to? Nerganje in tečnarjenje nadrejenih zakaj nismo naredili več….? Koliko delamo jim ni dovolj in bi radi še in še….

in ko smo pri temu da naj bi bil servis na prvem mestu. če se trudimo da je pa vse ostalo trpi. prav z veseljem bi te popeljal v zakulisje naše poslovalnice pa bi videla to organizacijo. Sportina špara na študentih, na zaposlenih…. brez določenega števila zaposlenih pa pač na žalost ne more vse funkcionirat v trgovini tako kot bi moralo… edino če bi vsi delali vse dni po cele faking dneve!

In ne vem zakaj se ti to zdi normalno da si smetar, čistilka in vse ostalo poleg…. v vseh normalnih trgovinah trgovino spucajo čistilke, tudi za smeti poskrbijo one…. da ne govorim o ostalem. Aja, pa roba običajno v normalnih trgovinah pride iz centralnega skladišča povarovana tako da jo samo lepo zložiš na police in jo čimprej ponudiš strankam ne pa da roba stoji v skladišču (raje ne povem koliko) ravno iz zgoraj navedenih razlogov-pomanjkanje delovne sile! Na eni strani skoparijo s številom zaposlenih, na drugi so tečni zakaj je roba še kar v skladišču.

Res pa je da se mi včasih kar zasmisli tudi naš poslovodja. Gospodje od zgoraj mu nalagajo vse te “briljantne” ideje, na drugi strani pa ga omejujejo s 35409003 strani. To so gospodje ki najbrž nikoli niso dejansko vodili trgovine, kaj šele stali pred mizo oblačil in jih skušali prodati stranki!

novo geslo sportininih delavcev bi se lahko glasilo: DELAM ZA 3, PLAČAN SEM ZA POLOVICO ENEGA! SPORTINA, TO JE MOJA PRIHODNOST! S TAKIM DELOM BOM POGRBANČEN ŽE PRI 40-IH.

KOT SO REKLI VEČ BO TREBA DELAT ZA MANJJJJJJ!!!!!!

Tudi jaz sem imela izkušnjo z Sportino…bom samo tako komentirala, pa vem da tisti ki ste tam zaposleni se boste vsi z mano strinjali..v “določenih” poslovalnicah bi bilo prvo potrebno regionalno vodkinjo zamenjat…ne bom vse metala v en koš, ker vsi niso isti, ampak ko občutiš na lastni koži določene stvari, ko veš da si dober prodajalec, da narediš veliko, veliko več od ostalih zaposlenih v isti poslovalnici, pa poslušaš dretje regionalne vodkinje, kako si nesposoben,….nimaš pojma o delu, se ne držiš predpisov in podobno…(ti predpisi so pa predvsem da MORAŠ izložbo preoblačit ob nedeljah…IN OB NEDELJAH IN NIKAKOR DRUGAČE NE, recimo če nimaš strank v soboto se ne smeš lotiti oblačenja lutk v izložbi v soboto zvečer ob 19…ali pa v ponedeljek zjutraj ko je center večinoma prazen) …ampak MORAŠ lutke preoblačit v NEDELJO, pa četudi imaš 10 strank v trgovini in ti imaš TA PREDPIS in pika…vem da to vsak normalni človek ne razume, ker tudi jaz tega ne bi verjela, če na lastni koži tega doživela ne bi…pa četudi si s prometom 1-2X boljši od ostalih v prodajalni…ne boš slišal pohvalne besede…ali pa imaš paragonc lep, visok…poslušal boš grajanje, ker se predpisov ne držiš.
Imela sem …bom rekla …zelo lepo izkušnjo….upam samo, da tudi nekoč gospod Bato izve kakšen kader ima za vodje, pa naj bodo to poslovodkinje, ki naj bile vzgled prodajalcem po prijaznosti, pomaganju, lepi topli besedi strankam…ali pa naj bo to regionalni vodja, sploh ni pomembno…bom pa tako povedala, sem zelo ponosna na ta izziv, ki mi ga je gospa “regionalna” dala v nalogo, ponosna, da sem projekt tako speljala kot sem ga…na podlagi tistega kar me je moja “nadrejena” poslovodkinja v tako kratkem času naučila…kar pa je NIČ…ker tudi nikoli skupaj nismo delale in bile vedno v drugi smeni…Sama sem bila priča strankam, ki so z velikim odporom prihajale v to dotično prodajalno ko je delala poslovodkinja, velikokrat so že na vratih spraševali a si sama ali je tudi tista, ali pa …gospa kdaj delate drugi teden, rada bi prišla ko boste vi…pa četudi to regionalni poveš. Sprva sem mislila, da to tudi sama ve, kajti na razgovoru je nekako nakazala na ta problem…ampak na koncu je beseda proti besedi…tako da, se potem človek vpraša, od česa dobimo plačo, tako gospod Bata, delavci, vodje? od dneva oblačenje lutke…ali od prometa prodajalca? 🙂 …pa pustimo malenkosti…vse se zgodi z razlogom…ampak obstaja en lep pregovor…”vse se vrača, vse se plača”…upam, da nekoč tudi gospod Bata izve, kakšen kader ima izpod sebe, ko bo nekoč gledal bilance prometa v prodajalnah…zakaj je to tako…saj ko laufa…laufa povsod, ko se pa enkrat vstavi, potem se pa začnejo delati analize, al žal velikokrat prepozno…pa lep dan še naprej…kjerkoli ste 🙂

dragi moji…

,,zal vas morem razocarat tiste kateri mislite da je v Sportini super in vse lepo..PA NI RES..plače se minimalne podn od podna se do minimalke ne pridemo brez dodatnega izplačila,,CAROLYNA si mislim v kateri poslovalnici si bila,ampak verjemi mi nikjer ni boljse,področne vodje so grozne ker se imaju za SEFICE in prodajalci nismo na njihovem nivoju da bi se z nami pogovarjale…Zalostno je res to da nas direktor sam ne vidi tega kaksne ljudi ima zaposlene,in da ne zna cenit prodajalcev,,Vidva zgoraj ko tak hvalita plače pa vse to vaju prosim da ne lazeta sama sebe..Ti ko si poslovodja si verjetno svoji ekipi vse nagrade pobral in jih sebi dal v zep,,tak da prosim nepisita to kaj ni res,,

Pozdravljeni.

Samo na kratko : Vsem ,ki tako zelo pljuvate po Sportini ipd… ; ocitno ne delamo za isto firmo 🙂 Ali se pa res razmere tako bizarno razlikujejo od branda do branda 🙂 Nimam tezav – zadovoljna. In ne ,nisem oseba brez zivljenja , da nebi videla sirse od Sportine. Imam moza in dva otroka. Moz ni miljarder, nam vseeno znese. Place res zamujajo ampak nekje do 22. v mesecu so izplacane. Si pac naravnan na to da so place 22. V mesecu. Ni vse “po reglcih” to drzi. Regres smo se zmeraj dobil (pa cetud je pol v bonih) , eni se pa tega ne dobijo. Vse ,ki imate toliko besed cez Sportino bi samo za nekaj dni dala v Spar,pa da vidimo… Se nikoli nisem objokana sla iz prodajalne ,kot se je to konstantno dogajalo v Sparu. Da ne omenim da je bila placa se nizja.
Sicer pa stvar okusa.. Nimam tezav,sem zadovoljna da imam v teh casih sploh zaposlitev.. Sem v timu kjer se razumemo,tudi nasa “retail manager-ka” je z nami korektna kot tudi mi z njo… Mogoce pa je res vse odvisno pod cigavim “okriljem” smo. Treba je dojet da smo si razlicni -meni je vsec rdeca,tebi rumena.. meni je vsec noc-tebi dan.. meni sonce – tebi dez… meni je vsec Sportina -tebi ne.

Lep vecer.

Ne morem si kaj,da ne dodam komentarja,

Sportina bi lahko dosegla veliko več,če bi postavila prave ljudi na pravo mesto.
To ,da je v sportini mogoče zaslužit dodatno 700€ vsak mesec je žal laž. Poznam poslovanja vseh sportininih trgovin tudi xyz. Plani so težko dosegljivi in jih večina poslovalnic žal ne dosega, saj so večinoma nerealni. Plače so v mejah tega kaj ti po zakonu pripada. Stimulacije so ali so vsaj bile. Problem je v motivaciji-saj nadrejeni nimajo interesa motivirati prodajalce ali pa tega enostavno ne znajo. Vsak se boji za svoje delovno mesto,saj se prodajalne kar naprej zapirajo in odpirajo. S tem,da se v novih nahaja tudi novi kader. Zelo malo je tistih,ki ostanejo(če si imel to srečo ,da se trgovina ni zapirala prej ko v dveh letih in si dobil pogodbo za nedoločen čas). Delovni čas je pač takšen kot je ,saj ga narekujejo centri. Kaj se pa samega dela tiče pa je moje mnenje tako,da žal velikokrat vidim v trgovini prodajalce naslonjene po pultih,marsikdo ti ne reče niti dober dan,kaj šele,da bi ti kdo pomagal pri izbiri. Počisti pa morajo samo svoje delovno mesto(po končanem delu). Ne strinjam se s tem,da bi zaposleni morali plačevat inveturni majnko,saj je to zavarovano-ampak je resnica takšna,da se v pogodbi podpiše,da se bo ta plačeval ali si pa brez službe. Mogoče bi bilo dobro dvignit zavarovalno vsoto.Saj prodajalci niso krivi,če jih kdo ukrade. Kaj se pa varnostnikov tiče -je pa žal v življenju tako ,da paziš ,da ti stvari ne ukradejo ,če se le da. Razumljivo je kadar imaš stranke-ne pa kadar teh ni. Delo ni tako hudo.Obstajajo delovna mesta,ki so slabša od sportininih. Lahko bi jih pa z zdravim odnosom do zaposlenih na podrejenih položajih izboljšali. Ne pa ,da ji z diktatorstvom postavljajo v nočno moro in posledično dobimo prodajalce,ki žal ne prodajajo toliko,kot bi si vodstvo Sportine želelo.
Še enkrat glede na podobna dela so plače realne,delo ni težko,je pa odnos ljudi na položajih pravi obup.In to se odraža v prodajalcih. Ne pa nehvaležnost,da imajo minimlne plače,čeprav bi glede na sam dobiček sportine lahko bila večja in regres ne bi bil v bonih.
Če pa si ta želi večji dobiček in zadovoljne delavce bo morala spremenit odnos do zaposlenih na podrejenih položajih. Ne pa da ne vedo kaj se sploh dogaja,ali še bo njihova trgovina ali ne,kaj bo z njimi,bodo dobili robo,bodo lahko šli na dopust itd…

Pozdravljeni, tudi sama bi dodala komentar ali dva na to…
sama sem zaposlena v eni drugi trgovski verigi z oblačili in modnimi dodatki, in vam moram povedat naslendje… če si se odločil za poklic prodajalca oz da boš delal v trgovini z oblačili, potem se moraš zavedat da delat v trgovini ne pomeni samo prodajat…tu je še veliko drugih opravil, ki jih je potrebno opravit… npr. čiščenje polic in tal, skrbet za izgled izložbe, prevzem robe, zlaganje robe na police, zlaganje artiklov, da je vse lepo zloženo in pomodelčkano, in še bi lahko naštevala… so pa vsa ta dela pomembna, da lahko sama poslovalnica laufa… kar pa je v veliki meri odvisno od zaposlenih, ki v njej delajo… pa halooooo ljudje, kaj ste mislili, da boste lahko na svojem delovnem mestu samo stali, pozdravljali stranke in tu pa tam kateri poiskali artikl, ki ga ta išče… pa kje vi živite… Zavedati se morate, da ste vi prodajalci tisti, ki skrbite za poslovalnico v kateri delate, da jo je potrebno čistit, da je potrebno zlagat artikle, po možnosti tudi kakšnega zlikat, skrbet za inventar, pa tudi pazit na kraje, ki jih je vedno več, smeti pa se tak in tak morejo odnest…Mislite, da bodo stranke prišle v trgovino, ki je neurejena in umazana, kjer je praha za prst debelo na policah… pa smeti, halo…kaj doma jih tudi kr puščate, da jih bo kdo drug odneso, imate čistilko doma tudi…meni so take in podobne stvari oz opravila v poslovalnici kateri delam samoumevne…če želim imet promet in delat plane, ter s tem dobit višjo stimulacijo in nagrade, je potrebno vsa ta opravila opravit… samo v lepi in urejeni poslovalnici se lahko stranka dobro počuti, kar pa veliko pripomore k temu, da prav tam opravi svoj nakup…kar pa pomeni: nakup na nakup je opravljen plan in s tem tudi stimulacija ali nagrada

Tak da se prodajalci v Sportini morate zavedat tega… preberite si kdaj kaj, kaj vse je potrebno za to, da poslovalnica laufa in da dela plane…na to temo je ogromno napisanega…pa ne pozabite, da ste vi tisti, ki za to skrbite….
poleg tega pa se začnite ubadat sami s sabo, ker vas večina ko stopi sranka v poslovalnico niti pozdravi ne, veliko od vas se pogovarja po telefonu in na stranke kar pozabite, včasih pa še od koga dobiš taki pogled, da greš rajši takoj ven, kot pa da bi si sploh pogledal ponudbo… tak, da se vprašajte malo, zakaj ne dobite stimulacije in nagrad… za tako delo, vam jih jaz tudi ne bi dala…pa zapomnite si, za to da nekaj dobiš, je potrebno tudi nekaj dat… Tak, da naslednjič, ko bote šimfali podjetje v katerem delate, se rajši vprašajte, če ste si plačo s svojim delom sploh zaslužli, pa če ste naredili dovolj, da dobite tudi kakšno nagrado… po moji oceni ima Sportina zelo malo takih zaposlenih, ki si to zaslužijo (govorim, kot stranka in prodajalka), tak da je dober kader, takšen ki ve kaj dela in zakaj dela, v prodaji zelo težko dobit… tisti, ki pa jamrate v kakih pogojih delate pa rajši dajte odpoved, ker vam ni za delat in se samo mučite, tam kjer ste… rajedajte možnost komu drugemu, ki pa bi to delo z veseljem opravljal!

pa kaj vi govorite ljudje?..pa ta sportina je podn totalni!!
kakšne pohvale pa nagrade pa super plače pa nekej…to lahko reče samo kakšna šefica poslovalnice ali pa na upravi kakšna huda..da ne rečem kaj!…kmalu bo šlo vse adijo in to samo zato ker se nezna delat z denarjem in res škoda ker bato o nobeni stvari nič neve verjetno se mu jebe po domače povedano!

vi ki pa govorite da je vse super vas je pa lahko sram da tako lažete sami sebe!..pa lepo kradite še naprej banda pokvarjena!!!!

Popolnoma se strinjam z zgornjo objavo!!! Pa še naprej dajajte lepe hvale sportini in lezite v rit nadrejenim področnim vodjam- sami veste kdo ste 😉 Verjemite prej bodo vas na čevelj dali, da bi sebe zaščitili- rešili!!! Na žalost taka je realnost.

hlače v sportini so med 100 in 150 ojrov.zraven pa krača,ki nima pojma o prodaji in če mene vprašate,ni vredna niti 300 ojrov.
to pa je tko,ko pr nas delajo samo še študenti,ta pravi prodajalci pa …u riti!!!!
banana republika je tale naša Slovenija.

Plače nikakve vsi trgovci na minimalcu itak, regres v bonih, non stop pritiski grožnje, izsiljevanja…Plani v trg. totalno nerealni in nedosegljivi da ja ne bi delavec kaj dobil , vse samo za njih lastnike, vodilne, ki se itak preseravajo z luksuzom Delaš vse čistiš, nosiš smeti , prevzemaš robo, prodaja strankam je postranska ker imaš vedno toliko dela drugega da se enostavno ne utegneš ukvarjati z strankami.Pa sej to vsi vejo kako stanje je v Sportini ni nobena skrivnost.. v glavnem preč od te firme te izmozgajo do konca.

Niso vse Sportinine trgovine slabe, oziroma prodajalci zanič. Nekateri znajo delati s strankami, nekateri pa ne. Najbolj slabo izkušnjo imam s poslovodjo trgovine G-star gospo Špelo Rozman, ki je ošabna, arogantna, agresivna in se ne zna obnašati do strank in domnevam, da tudi do svojih podrejenih in nadrejenih ne. Zaradi nje v tej trgovini ne kupujem več ! Ne vem, kako si lahko tako podjetje privošči tako poslovodjo, ki dela podjetju in trgovski znamki samo škodo in sramoto ?!

Nč druzga ne morem rečt kot lenobe lene prodajalske…nimam nič z Sportino, razen, da sem
njihov kupec in sicer nimam slabih izkušenj z stikom v trgovini, še več, zaenkrat sem naletel
na super prodajalce…Pri branju zgornjih komentarjev lahko rečem, da sem očitno imel srečo….
Ne vem kaj vam ni jasno glede dela v trgovini…vi bi se samo sprehajali lagano med policami in prodajali
mogoče malo..tudi drugje je potrebno še kaj drugega narest, tudi v pisarni je treba kak koš spraznit ali
kaj pomiti, pa mi niti na pamet ne pade da bi kaj piskal…pa imam višjo izobrazbo in dobro službo…
če je človek delaven in priden, bo poprijel za vsa dela…tud doma se vam najbrž ne sprehaja čistilka po stanovanju ampak morate narest vse od A do Ž…..tipično slovensko, samo jamranje in necenjenje
službe…pa bodte doma in prejemajte socialno pomoč…najbrž vam to večkrat pade na pamet…
moj komentar velja za te negativce razvajene….

V Srbiji so delavci plačani 200 €.

Vse lepo in prav. Mene predvsem zanima, zakaj se trudiš in delaš….praktično vse kar zahtevajo od tebe tudi, če se čisto ne strinjaš.. samo da na koncu po 10 letih dobiš odpoved iz poslovnih razlogov, ker je treba stroške zmanjšat in ti dvigne pritisk ko vidiš velike letake- oglaševalske reklame za MARX.
Kaj nam to pove, da sportini dobro ne kaže!? Da o materialu ne govorim- preparel material, slabi šivi, zaradi dolgotrajnega skladiščenja, odpadli gumbi in slabe zadrge. Zamenjave deklaracij za novejšo kolekcije, čeprav je material že star. In kaj storiti ko pride stranka z reklamacijo….čeprav ji pripada po zakonu kupnina nazaj ji moraš dobesedno vsilit da si izbere drug artikel ali pa kupnino vrneš v sportina bone da si spet kupi neko preparelo, slabo zašito kitajsko- indijsko cunjo-seveda je tu izuzet TT. Takšen je življenjski cikel sportina znamke. Kar je reklamacija se po možnosti popravi in da ponovno v prodajo. Regres je v bonih, dopuste ti ne izplačajo ali pa prosijo, če imaš bolniško, da ti pišejo raje dopust- oziroma bol rečeno upajo, da ti prej zapade. Plačo dobivaš 22-24 v mesecu, da si malo naberejo pozitivnih obresti. Inventurni mankoti se plačajo, na koncu inventure moraš podpisat izjavo, da boš plačal drugače boš dobil odpoved. Skrajšane malice- nezakonito…in še in še. Pač si ovca, ker si vesel, da imaš službo v takih časih. Šparanje na veliko, tako da sem lahko vesel, da so me pravočasno odslovili in mi ne bo treba dočakati na maj.. . ko se bodo banke odločale o podaljševanju kreditov. Bato lepo je bilo špekulirati z nepremičninami, kupiti Burgaking… prste v istrabenz le da na koncu lahko dobiš pogojno. Zakaj že…pa tko in tko čakaš da zapadejo dolgi z dobavitelji. Pač požrešnost nima meja. Tako, da se opravičujem vsem strankam, katere so bile posiljene z sportina boni ali kar koli bile razočarane.

New Report

Close