Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Kakšne so vaše izkušnje s padalstvom?

Kakšne so vaše izkušnje s padalstvom?

Kakšne so vaše izkušnje s padalstvom? ima kdo izpit? Predvsem mislim skakanje iz letala, ne jadralno padalstvo.

Ukvarjam se z alpinizmom, jadralnim padalstvom in tudi skakal sem. Daleč najbolj adrenalinski šport od vseh, seveda pa ne dopušča napak. Edini problem je to ker je zelo drag šport. En vikend celodnevnega skakanja te brez težav pride 400€.

Najbolj adrenalinski šport s katerim sem se ukvarjal pa jih ni bilo malo. Je pa pomembna varnost, varnost in še enkrat varnost. Ni prostora za napake ampak to tudi inštruktorji ves čas preverjajo. Edini problem je ker je zelo drag šport. Izpit 7 skokov malo čez jurja €, potem 50 skokov do licence, če ne misliš redno skakat si opremo sposodiš (mogoče kupiš čelado in merilnike viišine). Padala so kar nekaj 1000 €, s skakanjem je pa tako. Greš za vikend v Bovec 2 dni 10 skokov če ni gužve, hrana pijača in prenočišče pa si ob 400€. Daleč najdražji šport s katerim sem se ukvarjal. Ampak…..vreden vsakega centa.

Meni je zmanjkalo “volje” po tečaju in opravljenih 14 skokih. Kot že rečeno, to je precej drag šport, saj je do pridobitve licence potrebno opraviti vsaj 50 skokov. Ko licenco enkrat dobiš, se skače ceneje, a do tja te z nabavo opreme vred, loči nekaj tisoč evrov. Če ti denar ni problem, potem go for it…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close