Kakšne temperature imate po sobah kjer spite?
Otrok bo čez eno leto dobil sobo, ampak si ne predstavljam kako bo s temperaturo.Podnevi je tam 25 stopinj, če malo odprem okno in ugasnem radiator je čez 10 min spet vroče…ker so stene tople..???
V spalnici je radiator ugasnjen in obvezno zaprta vrata, pa je še vedno 20 stopinj…
Kakšna pa naj bi bila sploh najprimernejša temperatura za spanje?
Najina spalnica je ledenica. Ves dan okno odprto na oberliht, ko greva spat, ga zapreva. Ampak samo v takem sva vajena spati. Živimo pa v hiši, v bivalnih prostorih imamo od 19 do 21 stopinj. V otroških sobah otroka samo spita, zato tudi tam zapremo radiator in je kakšnih 15, 16 stopinj.
Ko obiščem koga v bloku, se mi zdi, da od suhega, prevročega zraka komaj diham. Iste ljudi pa pri nas skoraj zebe:) Sosedovi babici pa je pri nas vroče, ker je navajena svoje mrzle hiše, ki jo ogreva le zidan kuhinjski štedilnik.
Človek se nečesa navadi in potem mu to najbolj ustreza.
ko smo živeli v prejšnjem stanovanju so vedno ugašali centralno kurjavo od 21-5 zjutraj.vmes se je ohladilo tja do 19 stopinj.imeli smo zelo debele kovtre in tople rjuhe.veš veliko lažje je za dihat,če spiš v hladnem kot v vročem.
sem delala tudi v patronaži kjer so tete sedele cel dan po kuhinjah in so spale pol v istem prostoru.do zjutraj se je ohladilo na 15 ali manj stopinj ampak so imele tiste stare kovtre iz perja in se nikoli niso pritoževale nad mraz.
Mi imamo v spalnicah 15-17 stopinj, je res da je čez dan to pramalo- za igranje in učenje, sin je večinoma v dnevni sobi čez dan, hči ima okrog 20, pa jo to za spanje nič ne moti, pred spanjem si prezrači. Si pa ne predstavljam spati pri 25.
Sicer je pa primerna temperatura lahko za vsakega drugačna, vem da nisem pomagala, verjetno boste morali sami kaj pogruntati.
Pri nas je podnevi in ponoči okrog 25*C, večkrat ćez dan prezračimo, včasih imamo tudi kar čez noč okno priprto. Ampak prostori so še vseeno toliko segreti da temperatura pod 25 ne pade.
Meni je to idealno, in ko grem kam na obisk dobesedno zmrzujem.
občudujem tiste, ki spite pri 20 ali manj stopinjah oz tudi čez dan tako funkcionirate.
Lp
Se strinjam z Mikom, ker tudi mi ne prenesemo več kot 16 stopinj v spalnici.
Radiator je stalno zaprt. Zjutraj, ko vstanem, odprem okno in ga imam odprtega tja do opoldne, najmanj. Ponoči pa potegnemo rolete.
Tudi v dnevni nam je vroče, če je več kot 21 stopinj.
Seveda, ko sem bila mlajša me je bolj zeblo, zdaj ko sem pa v menopavzi, je pa tako.
Lep pozdrav vsem.
Ni slabšega za dihala kot spati v pretoplem in presuhem prostoru. Priporočena temperatura med spanjem je 16-18°C.
najbolje za vse je da je čez zimo v spalnih prostorih radiator lepo zaprt in vrata spalnih prostorov čez dan odprta in jih greje radiator na hodnikih ane…enako velja za luftanje..lepo dopret za nekaj minut na dan in čao..tisto, da imajo nekateri okna odrpta kar skoz na oberlift pa je najslabše kar je možno! Ne rečem čez poletje.dnevna normalna temperatura je okoli 22 stopinj..torej kaj zdaj.
to je res najslabše, da je po malo skoz odprto- tudi vsi strokovnjaki za ogrevanje to odsvetujejo, ker se stene shladijo in potem jih moraš spet segret.
Ne vem kako je v blokih, če plačujete pavšal za kurjavo je drugače, mi po hišah pa kar gledamo, da ne mečemo drv skozi okno.
Pa imam rada dober zrak- samo v tem mrazu odprem za 2-3 minute, se zrak zamenja in zaprem, pa tako večkrat na dan.
V spalnici nikoli ne kurimo, okno čez dan odprto, zdaj v teh temperaturah vsaj 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}časa, drugače vedno. Otroško sobo prezračim, kuriti nehamo že prej, ko gremo spat. Po moje je v spalnici okrog 18 stop. ker se ogreje, ker imamo odprta vrata, otroška soba je pa tudi čez dan bolj hladna, ker so 3 zunanje stene. Čet dan imamo v satnovanju okrog 22.